Skocz do zawartości
IGNORED

China-HighEnd-HiFi.com

MariuszJ

Rekomendowane odpowiedzi

a co sądzicie o takim "cudzie" za całe 115 Euro?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...

Szanowni!

Kilka słów na temat MUSIC CURVE D-2020A KT88.

1. Budowa

Muszę zdecydowanie powiedzieć, że jakość wykonania tego sprzętu jest lepsza od Jolidy (mam tu na myśli obudowę i elementy wykończenia). Znakomicie spasowane elementy - wszystko z wysokiej klasy materiałów. Do środka nie zaglądałem, bo są plomby a sprzęt na gwarancji. Jedyną wadą jest to, że cała instrukcja jest w "krzaczkach". Wyczytałem na stronie producenta, że małe lampy pochodzą z zapasów wojskowych.

2. Rozgrzewanie

Trochę to zajęło czasu, ale jest to zupełnie zrozumiałe, tym bardziej, że sprzęt jechał z drugiego końca świata.

3. Odsłuch

Wzmaka odsłuchuję na nast zestawie:

- Minasy Anor (wersja z Dynaudio)

- CD 7300 Marantz (fabryczny, nie tunningowany)

- gramofon SABA PSP350 (AT12XE) + pre CS Blue

- IC Czarny Kontech

- Audioquest CV-4

Wzmacniacz od samego początku zaskakuje "wszechstronnością", co prawda nie dotarłem jeszcze do klasyki, ale przesłuchałem do tej pory trochę R'N'B, soulu, folka, rocka, popu, instrumental i nie udało mi się go na niczym "zagiąć". Dźwięk jest bardzo klarowny, neutralny z bardzo ładną ocieploną średnicą, jak dla mnie nie ma absolutnie żadnych niedostatków w basie, który jest bardzo ładnie prowadzony i prezentuje wszystkie jego barwy, instrumenty dobrze wybrzmiewają, świetnie słucha się wokali - zwłaszcza w przypadku soulu. Dobrze budowane plany z szeroko budowaną sceną nieco wypchniętą do przodu. Wzmacniacz nie gubi się przy większych składach, z czym problem miała czasami Jolida 801S.

U mnie wzmak lepiej gra na odczepach 8 ohmowych.

4. Mankamenty

Brak pilota, moc wzmaka - wg producenta jest 2x30W, ale myślę, że problem polega na tym, że Minasy są trudne do napędzenia (o czym zresztą pisał sam McGyver).

5. Zalety

Wszystko a PRZEDE WSZYSTKIM Cena - za taki wzmak, w takim wykonaniu, to po prostu okazja!

Gwoli ścisłości, to McGyver od samego początku trąbił że Minasy są wyjątkowo ŁATWE do napędzenia. Jedynie ich 4 ohmowa impedancja może być problemem dla coniektórych amplitunerów kinowych. A że grają tym lepiej, im lepszy wzmacniacz je zasila, to rzecz inna.

IMHO w Twoim wypadku przyczyną zjawiska może być fakt, że ten wzmacniacz, jak piszesz, gra tylko w trybie triodowym. Obecnie używam wzmacniacza na KT88, i w trybie pentodowym (jedynym dostępnym) nie ma żadnych problemów z napędzeniem nie tylko Minasów, ale również trudnych do napędzenia monitorów opartych na takich Scan-Speakach jakie siedzą w ProAcach Studio 100.

>zafop, 25 Lis 2006, 23:23

Zobaczyłem temat, zainteresował mnie, szybko kuknąłem po googlach i zobaczyłem to:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Spróbuję wkleić, może przejdzie:)

Mam pytanie, czy to jest na pewno schemat Twojego MUSIC CURVE D-2020A, czy może coś mi się popiepszyło? Bo jeśli nie, to skomentuję to staropolskim: "Ło matko" :))

Ukryta Zawartość

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

Jak przytnę, to wejdzie

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

no juz poczytalem to jzu wioemm..moze ktos z forum bedzie na dniach cos zamawial to bysmy razem zamowili:)..a najlepiej jak ktos z gdanska wogole bedzie..hehe:) czekam na pw..

• 4 miesiące później...

Mam pytanie do tych, którzy kupowali Chińszczyznę.

Przymierzam się do zakupu ShengYa z nysound.com i mam możliwość zadeklarowania niższej wartości sprzętu niż rzeczywiste 500$. Czy od tej wartości nalicza się na cło lub VAT, a jeśli tak to czym może skutkować jej zaniżenie, np. do 100$ ? Z góry dziękuję za odp.

• Redaktorzy

zdecydowanie warto zaniżyć wartość przesyłki, bo z tego co pamiętam od jej wartości będziesz musiał wpłacić VAT

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

>Mam pytanie do tych, którzy kupowali Chińszczyznę.

>Przymierzam się do zakupu ShengYa z nysound.com i mam możliwość zadeklarowania niższej wartości

>sprzętu niż rzeczywiste 500$. Czy od tej wartości nalicza się na cło lub VAT, a jeśli tak to czym

>może skutkować jej zaniżenie, np. do 100$ ? Z góry dziękuję za odp.

pouczenie!!!

jezeli chesz sie pytac o takie rzeczy pisz o tym dyskretniej i jak juz kogos znajdziesz kto to robil pisz na priwa, w obecnym momencie lamiesz prawo, i nie pisze tego dla jaj tylko naprawde, radze ci przemyslec zanim ktos do ciebie zapuka..... takze pisz do ludzi na priwa w takich sprawach, ostatnio w polsce dzieja sie rozne chore rzeczy, np wpadaja do domu gliniarze i mowia ze sasiad mowi ze ma pan piraty na kompie i bach,albo siedzisz albo placisz, takcih akcji bylo pare w polsce a moze i wiecej,ale bylo

takze ROSOMAK prosze o rozwage w pisaniu....

Polecam poczytać:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Może ktoś powie jak interpretować Art. 190 , § 2 ?

Jak będzie w przesyłce 5 towarów i każdy o wartości poniżaj 45 euro to nie zapłacę cła ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja powiedzialbym nawet ze nie 5%. Zadnych szans. Pragne tez poinformowac ze jesli paczka ma istonie niska warosc , moze zostac poddana weryfikacji , w celu skorygowania wartosci. Miedz i metale kolorowe ostanio sa w cenie, tak ze nawet zlom jest reaz wart duzo kasy. Che.

Zafop - dlaczego nie z nysoud? ze starszych wpisów w wynika, że to sprawdzona strona, poza tym wygląda dość profesjonalnie, w przeciwieństwie do innych.

Z wpisów wynika, że przesyłka trafia do Niemiec, tam płacone jest cło i VAT - niższy niż w Polsce, a stamtąd to przesyłka wewnątrzwspólnotowa, więc bez VATu i cła. Więc wszystko jest legalne.

Jak ktoś będzie coś sprowadzał, to ja się chętnie przyłączę. Przy większych zakupach są rabaty do 15% i koszty przesyłki niższe.

zafop, sam pisałeś, że to dostawa door2door (dotyczyło to chyba www.china-highend-hifi.com) i nie ma żadnych dodatkowych kosztów. Pytałem dlaczego nie z Nysound, skoro mają nawet lepsze ceny.

Nie wiem jak działa nysound, ale opisana praktyka, czyli sprowadzanie sprzętu z Chin do kraju UE, w którym są najkorzystniejsze przepisy celne (często Niemcy), a nastęnie rozsyłanie go dalej jako towar wenątrz Unii jest dosyć częsta.

Rosomak,

China_highend i nysound to 2 różne firmy. Nie korzystałem z usług China_highend, ale znam kogoś kto korzystał z nysound i serwis był do d... + problem z otrzymanym sprzętem.

Do cen , które podaje nysound dodaj koszty wysyłki z Chin - min 250 USD za sztukę (może być więcej w zależności od wagi/rozmiarów sprzętu) + cło + podatek.

Jest oferta na Ebayu, ktoś modyfikuje (podobno ulepsza) wzmacniacze i inny sprzęt chiński przed wysyłką.

Ukryta Zawartość

Czy ktoś znający się na elektronice wie co zamienia i czy warto to kupić, czy lepiej oryginał?

Ceny są praktycznie takie same jak sprzętu skepowego, niemodyfikowanego.

>kto korzystał z nysound i serwis był do d...

Chyba każdy kto kupuje coś z Chin liczy sie z tym, wie że nie może liczyć na serwis gwarancyjny.

>Do cen , które podaje nysound dodaj koszty wysyłki z Chin - min 250 USD za sztukę (może być więcej w

>zależności od wagi/rozmiarów sprzętu) + cło + podatek.

Tak, tylko że takie opłaty są też przy zakupie z Hong Kongu, jak i od Chińczyka z ebayu.

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.