Skocz do zawartości
IGNORED

Nowa rewelacja I.C.-Bodo_Z-S.E1

Zydelek

Rekomendowane odpowiedzi

Jacch spróbuj się dogadać z Zildjianem on też potrzebuje 2 par do odsłuchu a do niego ma wyjść kabelek niebawem z Białegostoku, więc lepiej niekiedy poczekać 2-3 dni i być potem kontent. Ja w tej chwili to nawet nie wiem gdzie są i kto słucha koledzy nie informują mnie o tym. Tylko by sami wiedzieli kto w danej chwili ma bo jeszcze się nam kabelki zapodzieją, a następnych 2 par nie puszcze na odsłuchy. Pozdrawiam Odsłuchujących i nie tylko ;o)

TAk jak obiecałem tak sie wpisuje ponownie..dzis od 11 rano do 20 cwiczyłem Nordosta Red Dawna kontra IC BodoZ....odrazu mowie ze słyszłaem cuda o kablach nordosta..czesto rozmawiam telefonicznie z audiofilami polskiego pochodzenia z roznych krajów swiata i bardzo mi tej firmy kabelki rekomendują...nie wiem po co bo ceny ich kabli sa poza jakim kolwiek zdrowym rozsadkiem....zaczyna mi sie to kojarzyc z starym audiofilskim kawałem o Szwedce i ciągnięciu druta z miedzi 6N..Nordost trafił w me ręce dzieki uprzejmosci kolegi audiofila na stałe mieszkającego w Hamburgu i bywającego na naszym wielce szacownym forum:)

Wyglad nordosta budzi zaufanie jest wery bajerancki.

Do odsłuchu uzywałem płyt madonna imaculate collection, tori amos litlle earthuakes, broklyn bounce the second attack i terars for fears elemental...wszystkie płyty orginalne i za ciezki szmal kupione na allegro...

Nordost Lubi szybkosc i uderzenie twarde pomruki w nagraniach broklyn bounce wrecz wprawiały w drzenie szklanki w moim segmencie a sąsiada chyba trafiał szlag....znakomicie odwzorowywuje przestrzen ale w nagraniach klimatycznych tori amos wrzuca cos na kształt "ziarnistosci"..fortepian wychodził niby miło ciepło ale jakby sie niepotrzebnie wysuwał na 1 plan gdy wokal nadal pozostawał w tyle..nie była to mocna zmiana ale jednak na dłuzsza mete nie do przyjecia...Kabel bodo w tym nagraniu pokazał więcej ciepła milusiowatosci i humanitarnosci ..obydwa kabelki graja inaczej lecz przy cenie nordosta 1400zł z drugiej reki wybrał bym boda bo nie usłyszałem przepaści ani nie zrobiło nic na mnie wielkiego wrazenia Nordostek wraca do Hamburga ja zostaje przy bodo sznurówkach:):)

bodo_z, 2 Gru 2005, 18:03

>Czy wolno wiedzieć u kogo goszczą w tej chwili (sznurówki)Z-S.E1?

Jedną parę sznurówek posiadam ja. W poniedziałek wysyłam je do Gdyni na adres który dostałem od Franka...

Pozdrawiam,

karbidoczaszka

There are only two kinds of music - good and bad.

- Duke Ellington -

Serdecznie dziękuję za informację. W ten sposób może uda się by zainteresowani 2 parami IC mogli odsłuchać w najlepszej dla siebie konfiguracji.I ja też będę spokojniejszy. Dziękuję i pozdrawiam Bodo_z

Choroba jakby ten gość co pozyczył przed wczoraj sznurówki za kaucją raczył mi je zwrocic to było by miłe ..facet zapadł sie pod ziemie i podał mi jakis zły numer komórki Grrrrrrrr. Na forummiał miec nick "witek 22" a tu w wyszukiwarce sprawdzam i takiego faceta nie ma....kto zna witka22??

Witek badz uczciwy człowieku oddaj interkondy!!!

Zrozumiano ! - mam wyslac do " zildjian".

I jeszcze raz, aby nie bylo nieporozumien:

Ja ( "Lutek") i " karbidoczaszka " wysylamy sznurowki do " zildjian".

" zildjian". - podaj mi adres.

Witam serdecznie

Nie pisałem osobiście o tym kabelku, lecz dziś porównywałem do Stereovoxa HDSE i przed tygodniem do Nordosta Red Dawna. I moja ocena jest taka, że w ślepym teście z paro minutową przerwą nie odważyłbym się zgadywać, który w danej chwili gra – czy Z.SE.1 Czy HDSE, lecz porównując sztuka w sztukę sznurówka wydała mi się gładsza w całym paśmie i niżej schodząca, u góry też jakby chciała szerzej zagrać, HDSE bardziej pokazuje średnicę, różnica jest zauważalna, lecz bardzo subtelna? Niestety z braku w swoim systemie HDSE udałem się na porównanie do Andrei 29. Przy porównaniu Z.SE.1 do, Red Downa różnica jest słyszalna o wiele bardziej, lecz nie w paśmie czy liści szczegółów, lecz kontroli wybrzmień, (tu słuchałem w moim systemie). Red Dawn szybciej kończył wybrzmienia niż sznurówka dla tego, mnie osobiście nie przypadł do gustu, lecz w małych pokoikach może się lepiej sprawdzić, bo robi wrażenie, że lepiej kontroluje dźwięk i nie wiem czy to wrażenie się sprawdzi w każdym systemie. To są tylko moje wrażenia i odczucia i nie będę spierał się jak to czy tamto zagrało u innego słuchacza. Każdy system ma swój nie powtarzalny charakter i nie każdy usłyszy u siebie to samo, co Ja w słuchanych systemach.Pozdrawiam serdecznie Bodo_z

Stereowox to bardzo dobry IC, tyle, że sporo droższy, a systemy odsłuchowe mamy różne i (wady) każdego kabelka w jednym systemie mogą być (zaletami)w innym {;o)}. Choć to nie reguła.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.