Skocz do zawartości
IGNORED

Nowa rewelacja I.C.-Bodo_Z-S.E1

Zydelek

Rekomendowane odpowiedzi

Ponieważ nie dostałem tych kabelków, ani żadnej odpowiedzi od pewnego forumowicza , zakombinowałem w inny sposób i "przeleciałem" je...

Nie ma sie co rozpisywać . Kabelek jest wart każdej złotówki.

Basik wibrujący ,schodzący nisko ( powiedzmy nie będzie to styl ML, ale zawsze ...) i nie ciągnący się . MM chadzał sobie bez problemu.

Średnica w miarę naturalna , można było zauważyć lekki niedosyt harmonicznych.

Sybilanty, tu się nie zgadzam z zildjian - em . Na to pasmo jestem wyczulony niemiłosiernie i muszę przyznać ,że wogóle w moim systemier one się nie sforowały, były a i owszem ,ale na barzdo przyzwoitym poziomie ( może potwierdzić Andrea29)

Góra nie kłóła wogóle , dość gładka.

No i scena - bez problemu widać na niej startujących zawodników.

System , systemowi nierówny. Dlatego nie neguję innych odczuć forumowiczów. W każdym będzie inaczej.

Muszę przyznać ,że kabelek Bodziowi udał się . Na pewno ma wady , ale przy jego cenie pomijalne.

pawiowy => "Na pewno ma wady , ale przy jego cenie pomijalne."

to można napisać praktycznie o każdym kablu ;-)

Ostatnio miałem okazję testować słynną już sieciówkę Bartka1 do CD ;u mnie było ok. i została ,u znajomego wprowadzila zmiany nie do przyjęcia .........?!! I tak samo jest z innymi kablami ,gdzieś pasuję, a gdzieś nie pasują.

Ja już pisałem o tym wyżej ; dodam jeszcze ,że sieciówka Bartka nie jest pozbawiona wad, poza ewidentnymi cechami pozytywnymi ; scena,scena!! bas, jest też wyraźne wycofanie góry, jest ona dobrej jakości ,ale wyraźnie wycofana! Ja miałem jej ,aż za dużo dlatego kabel mi pasuje.

On troszkę uspokaja całe pasmo w niektórych systemach moze nie być to korzystne u mnie jest bardzo ok.

Trzeba koniecznie sprawdzić. Acha zmiany u mnie są bardzo subtelne w porównaniu np. jak u kolegi Zildijana

gutekbul - i tutaj sie z Tobą nie zgodzę . Używając tego zwrotu, powinnismy , a nawet trzeba użyć go do tańszej galanterii i taką są dla mnie kabelki boda_z . A jaka jest droższa ( czytaj za ile ) to zależy już od Ciebie.

Przy wyższych cenach systemów ,należy dokładniej punktować wady i zalety . To one właśnie nam to pokażą często jak na dłoni. Tańsze zaś wiele wad potrafią zamaskować tak samo jak i zalet. Dlatego wolę przy tańszych kabelkach raczej punktować zalety.

Pozdrawiam.

Ladne wtyki NAKAMICHI na ALLEGRO

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-130-100009396 1170280917_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gwoli uczciwości (i obiektywności) wtrącam swoje dalsze 3 grosze o Z-S.E1.

Po odsłuchu w moim systemie myślałem: łudząco podobny do Stereovoxa HDSE. Różnice: cichszy (wyciszony) w części średnicy i ogólnie nieco ciszej grający. Ale głośność - nie problem (nie do końca). W systemie pawiowego efekt wyciszenia części pasma średnicy pojawił się również (wtedy utwierdziłem się, że się nie mylę). Sybilanty w normie więc się nie czepiam, aczkolwiek u mnie "s" brzmiało w sposób wydłużony (ale nie dokuczliwy). Zreszą porównajcie sobie inne IC.

Na pewno S. HDSE przy sznurówce jest bardziej precyzyjny i przejrzysty. Całe pasmo jest podawane równo (bez ściszania jakiejkolwiek części).

Bas Z-S-E1 nie daje powodów do narzekań. Jest ładny i zróżnicowany moim zdaniem. Góra - tu jak kto uważa, ja się nie czepiam ale i mam mało wyrafinowane tweetery ;)

Gra spokojnie, pastelowo, płynnie. (Teraz razi mnie nieco to ściszenie na średnicy.)

U pawiowego - przyznaję - spodziewałem się, że sznurówka wypadnie na miarę S. HDSE. Sądziłem, że wręcz referencyjnie i olśni pawiowego, i mnie.

A jednak to Cardas 300B MICRO z kevlarowymi przetwornikami (BTW b. miękko zawieszonymi) zgrał się re-we-la-cyj-nie, bo stworzył znacznie lepszy duet.

Konkrety: lepiej nasycona barwa, dźwięk angażujący, PEŁNY, prawdziwy i zaiste NAMACALNY. Świetnie zdefiniowany gdy idzie o odczucie prawdziwości wybrzmień. IC C. 300B MICRO zagrał oczywiscie wyraźnie głośniej ale to nie jest takie ważne. Liczy się co wyżej napisałem. W każdym razie obaj byliśmy zgodni, że nie warto podmieniać.

* * *

Mogłem kupić C.300B MICRO za rozsądne pieniądze (b. mi się kiedyś spodobał w systemie pawiowego), jednak w moim - wyraźnie rozmywał wszystkie kontury dźwięków w tym wokale :( Nie do przyjęcia. Nie mogłem się ani z tym pogodzić, ani przyzwyczaić więc odjechał do właściciela.

Co ciekawe, u pawiowego nic takiego nie ma miejsca (!). IC jest pięknie wpasowany w system, "jak śliwka w kompot". Po prostu klasyczny przykład synergii i tyle.

"N"-ty wniosek jest taki sam: ten sam kabel w innym systemie może pokazać inne swe oblicze.

W 2. systemach zagrał ukazując swoje cechy jednoznacznie (w moim było to 95% S. HDSE...)

Jak wpasowałby się w 3. ? - Trzeba posłuchać i ocenić samemu.

Wnioski słuchacza - jak zwykle - będą wypadkową osłuchania, systemu i punktu odniesienia.

Cena Z-S.E1 - uważam - jest skalkulowana rozsądnie.

Za 400zł w niektórych systemach, może się okazać dobrym wyborem. W innych nie.

synergia duetu ,Cardasa 300B Micro i kevlaru . Cieszy mnie ,że tak to odebrałeś . No bo tak było !

Katia Melua była cieplusia tzn. w/g mnie tak powinna brzmieć. CD-r już spieprzył sprawę.Usunął ciepło i pokazał bardziej sybilanty , niestety.

-> pawiowy: Co tu porównywać. Trafiłeś ze swoim zestawieniem w "10" i tyle ;)

A co do CD-Ra to nagrywarka nie była chyba najlepsza na świecie. Nie powinno być słychać więcej sybilantów z dobrego CD-Ra. (Tak mają np. CD-Ry "Platinum". Nie pamiętam nośnika ale niektórych jakość słychać.)

Do następnego razu.

Aha, a podoba Ci się "Piece By Piece" K.M. ? Pytam, bo już ją pewnie znasz, a to przecież nie M.M. ;)

Z drugiej strony, ile można każdej słuchać ? (Każda po jakimś czasie się przeje i dlatego szukam wciąż nowych fascynacji.)

Pozdr.

>jacch

Dzieki, byles bardzo dzielny, bo ja dzisiaj z poczty zrejterowalem, kiedy zobaczylem tlumy przy okienku. W Swieta porobie odsluchy i po nich bede gotowy do wyslania kabelkow dalej.

Andrea29- "Piece By Piece" K.M. podoba się, oj podoba. Nawet piękniejszej drugiej połowie.

Zamówiłem sobie piękną Katię, ale inny tytuł. Czekam na przesyłke , po cichu liczę na święta. Niestety wytwórnia też inna, ciekawe czy nie spieprzą dźwięku w porównaniu do "Piece By Piece" . Ktoś dobrze myślał przy nagrywaniu w "Dramatico" ( tak się pisze ? ).

Może ktoś ma inne tytuły tej wytwórni ? A jak ich jakość techniczna?

Gość

(Konto usunięte)

U mnie się nie sprawdził :(

Przede wszystkim chodzi o szczupły bas, chociaż do wysokich też miałbym zastrzeżenia.

Na jednym z utworów Knopflera perkusja zabrzmiała tak jakby ktoś stopką walił w puste kartonowe pudło.

Z kolei talerze w "missouri uncompromised" na płycie bright size life p.metheny , kuły w uszy tak , że po 2-3 minutach musiałem wyłączyć - zdaje sobie sprawe , że mógł się tu dać we znaki ostry charakter brzmieni AQ type 6+ ( chociaż moje klocki do jasno grających zaliczyć nie można), nie mniej jednak po wpięciu moich IC wszystkie dolegliwości minęły i stan pacjenta podskoczył na -- stabilny:)

Na inne aspekty brzmienia nawet nie starałem się zwrócić uwagi bo wiedziałem już , że ich nie zostawie.

Zostane wierny AQ i rozglądne się za jakimś jaguarem lub panterką , bo głośnikowe właśnie wymieniłem na AQ granit:)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.