Skocz do zawartości
IGNORED

Nowa rewelacja I.C.-Bodo_Z-S.E1

Zydelek

Rekomendowane odpowiedzi

Aha okablowania wszelkiej maści posiadam nie mniej (wciąż) niż nie jeden sklepik na składzie. S.O. również :):) ba, nawet grają wpięte w systemie. A że systemów kilka? No to i druciarstwa trzeba sporo:):)

Drogi Zydelku,

Nigdzie nie napisałem, że Siltech to jakaś absolutna rewelacja i wzór odniesienia, i nie mam zamiaru ich komukolwiek wciskać.. W "o mnie" nie wciskałem kitu "siltech is the best". Poczytaj wpisy Lacrimosy o siltechach serii G 5 i w górę.

Co do obecnej sytuacji zachwalanie przez Ciebie IC Pana Bodo z tytułem "Nowa rewelacja..." z pewnością temu ostatniemu klientów nie przysporzy, a ci co również tak pozytywnie ocenili kabel mogą być posądzeni, że są z Tobą wzmowie. Być może ta teoria spiskowa jest za daleko posunięta?

Dotychczas bardzo ceniłem Twoje wpisy, ale teraz już nie, straciłeś zaufanie nie tylko moje, gdyż wpisy Twoje okazały się intencyjne.Być może że za jakiś czas okaże się, że miałeś rację ujawniając "swój proceder" gdyż miał on w sobie bardzo duży ładunek edukacyjny. W chwili obecnej jest on naganny.

pozdrawiam

Już wcześniej mnóstwo SO

>pojawiło się w odsprzedaży (między innymi Zydelek).Trudno będzie mi zaufać opiniom na tym forum.

Prócz Zydelka widziałem tylko 1 (jedno) ogłoszenie. To jest to mnóstwo ?

W moim systemie pokazał co potrafi dosłownie na moment przed umówionym oddaniem. Oczywiście są i lepsze jak Kondo za 2.300,- na którego przesiadł się pewien forumowicz.

Kondo to bardzo solidne kabelki Piotrku608 czepiasz się:)...

Dzieki uprzejmosci Piotrka 608 i ja w swoim czasie przez dwa tygodnie miałem okazje testowac IC Bodo w moim systemie srebro z zasady wychodzi jak porażka....i owszem bodo konekt był jasny ..i tu podkreslam tylko jasny ale nie ciał po uszach sybilantami jak to ma w zwyczaju wiekszosc srebrnych drutów min albedo którym sie tak wszyscy zachwycaja...kabelek boda grał ładnie rowno i spojnie z jasna góra i mocno zarysowanym szybkim konturowym basem gitara marcusa millera mogła mocno i dokładnie pracowac jak silnik drogiego auta..Polecam bodo konekta

Iplover z całym szacunkiem ale jesteś upirdliwy:):)

Czepiasz się jak pijawka. :):) Pokaż mi choć jedeną moją wpadkę, że gdy napisałem coś o czym, to, że nie miałem racji jeśli chodzi o brzmienie. Jeden jedyny raz, ze zełgałem??? Jeśli mi pokażesz oficjalnie stawiam Ci litra!!! O.K.!

W niczym nie jestem winien!!! Z niczego nie muszę sie tłumaczyć. Nie dostałem żadnej prowizji od żadnego producenta. Swoje opisy i wrażenia wyrażałem wskutek swych subiektywnych odczuć i spostrzeżeń. Mniemam, ze niemal w 100% zgodnych ze spostrzezeniami innych. Pytam więc o co chodzi? Czego Ci brakuje??? Napisz.

Widać, że firma Pana Witka rozwija się ... przynajmniej strona www jest coraz lepsza ;-))

A i przedwzmacniacz przedstawia sobą dość ciekawą kontrukcję.

>lplover nie przekreślaj czegoś czego nie słyszałeś, i nie nastawiaj się negatywnie do tego produktu.

Tylko nie rozumiem tej fastynacji i przywiązania Pana Witka do BulletPluga. Czy jest on aż tak dobry.

Wygląd dość mizerny jak też sama konstrukcja w środku nie uzasadniającą tak wysoką cenę.

Zajrzałem na AS do Sonus Olivy i oglądałem je.

Ostatnio udało mi się kupić tanio Neutrik Profi (oryginalne) z ruchomą masą na dwa komplety kabelków (oczywiście na sznurówki Boda). Te wtyki wręcz onieśmielają konkurencję.

pozdrawiam jodel

P.S. Zydelek dzięki za zaproszenie. I potwierdzam, że jak będę w Białymstoku to nie omieszkam skorzystać z zaproszenia.

Porównywałem właśnie te dwa. Wybrałem Sonusa. Choć oba srebrne to jednak szkoła brzmienia różna. Argentum przypomina Siltechy. Sonus u mnie wykazał większą namacalność, szybkość, mniej Siltechowego chłodu zwłaszcza od środka w górę.

123stefan, 24 Sty 2006, 09:52

>ale nie że jest niewystarczająco przejrzysty? a jak w kwestii basu?przepraszam że cie tak męcze

W tych obu aspektach 6/4 był bardzo dobry. Całościowo jednak nie wypadł najlepiej - zaznaczam,w moim systemie.

Obejrzałem Twoje "o mnie". Creek i Eposy - 6/4 może być ostro - zwłaszcza w porównaniu do VdH 1st. Poproś także Oliva o jego kabelek. Może być ciekawe porównanie. Stawiam,że Sonus będzie gdzieś pośrodku między VdH 1st a 6/4.

Hmmm. Nie znam tej Jolidy. Nie zmienia to zdania,abyś przetestował oba kable. Jeśli, jak pamiętam Heliosa - nasycony środek, Jolida - pewnie podobnie, to nie dziwię się ,że chcesz wyeksmitować VdH (też go przerabiałem - naczytałem się prasy. Hi,hi !!!) 6/4 pewnikiem ciutkę oziębi przełom środka i góry wziąwszy w ryzy bas.

Ale co ja prawię. Spróbuj oba !

jolida to hybryda z dwiema lampami na wejściu (podaje dużo informacji, lecz ciepło -ale przez tego zmulacza (VDH) nie jest to wystarczająco czytelne-nie wiem skąd te ochy i achy dotyczące węglowych przewodów.

123stefan, 24 Sty 2006, 10:49

>jolida to hybryda z dwiema lampami na wejściu (podaje dużo informacji, lecz ciepło -ale przez tego

>zmulacza (VDH) nie jest to wystarczająco czytelne-nie wiem skąd te ochy i achy dotyczące węglowych

>przewodów.

Nie dalej jak w ub. łikend pożyczyłem koledze jedną parę Sonusa. On dał mi swój VdH 1st. Włączyłem między Manley pre lampa a końcówkę tranzystor LFD. Kaszana !!!

no właśnie, wlaśnie -to niesamowite jak kable mogą nie tyle poprawić dzwięk zestawu(bo poprawić przecie nie mogą) co po prostu pogorszyć odbiór dobrych skądinąd klocków

Zydelek:

"Bodzio jest człowiekiem poważnym i hobbystą. To co robi robi z pasji. Zakładając ten wątek napisałem swoje własne odczucia nieczego nie przekręcając."

Skąd mamy wiedzieć że teraz nie robisz reklamy Bodziowi w zamian za kable "brzmiące za 5kPLN" (a zrobione pewnie za 50, góra 100PLN) - cena renegocjowana po 19.01.2006 bo jużeś nieco skompromitowany na tym forum - zarówno przyznaniem się do takich akcji jak i złamaniem deklaracji o odejściu z forum.

A może Go nie lubisz i teraz robisz mu antyreklamę?

Sonusa słuchałem, podzielam zdanie lplover: taki sobie kabel, broni się w cenie, pisanie i porównywanie do kabli najdroższych ("the best") zostawiam rozwadze czytelników; dla mnie de best we wzmacniaczach jest posiadany przeze mnie jakiś czas temu nad C350 :) - mogę śmiało bronić tej tezy, no ale ukazał się c 352 :)

bodo; chyba potraktowałeś to nazbyt osobiście (czemu się z kolei trudno dziwić); naprawdę problemem nie jest Twój produkt (b. dobry w cenie - piszę szczerze to samo od początku - bez żadnego interesu), tylko że czlowiek, który to zachwalał okazał się być niezbyt wiarygodny, a dużo się udzialał i był postacią, że tak powiem " powszechnie szanowaną"; okazuje się, że mozna wejść w układ z producentem i go tutaj zachwalać; ma to być strona konsumentów, a okazuje się, że są na forum cwaniacy chcący wykiwać wszystkich w sposób nieuczciwy

chyląc czoła pozdrawiam

Ale ludzie o czym wy tu piszecie wiekszosc tzw "kabli audiofilskich" jest robiona w chinach gdzie bite batem po plecach chinskie dzieci ciagną dla was te druty za miske ryżu w szpulach trafiaja do europy gdzie sliczna holenderka za 5000euro miesiecznie nabija na tych kablach maszyna tampodrukową cudowne napisy ..ultra low super audiophile range 99,9999999998% ofc cooper low capacity core......a my głupi audiofile płacimy potem za ten napis po 2000euro od metra.....I SIE JARAMY JAK BANDA GŁUPKÓW:-)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.