Skocz do zawartości
IGNORED

Nowa rewelacja I.C.-Bodo_Z-S.E1

Zydelek

Rekomendowane odpowiedzi

o.k

widzę ze kolejki juz nie ma ,to jeśli własciciel kabelka wyrazi zgodę to jeszcze ja bym chętnie "przetestował" tego druta ;)

matthew >

dane prześle na gadulca , o juz poleciało .

Witam

Jestem po przyznaję bardzo szybkim odsłuchu tego kabelka więc moge sie mylić ale napiszę swoje odczucia.

Przez chwilę po wpięciu wydał się jasny przejrzysty wręcz. Jednak po 10 minutach zauważyłem że czegoś mi brakuje coś się stało niby jest bas jest góra i przestrzeń ale jednak coś znikło. Dlatego wpiąłem swój starszy interkonekt którego używam do phono bo lepsze mam u ludzi - i ... zdecywanie lepiej pojawiła się głębia wybrzmiewanie i góra też nie znikła. Pamiętam taki efekt gdy zrobiłem pierwszy ic z drutu miedzi posrebrzanej w teflonie ale z małej ilości przewodnika też był cienki. Był ten sam efekt słychać potencjał ale jakby jednak brakowało przewodnika. Wydaje mi się że jakby zrobić z wiekszej ilości tego przewodnika (dobrego bo nie słychać żadnych brudów i piasku w dźwięku ) efekt może być ciekawy. Jeszcze czekam na swoje ic od Matthiew i porównam w innej konfiguracji ale wydaje mi sie że pierwsze wrażenie jednak będzi trafne :). Dzięki za możliwość testu i pozdrawiam kablarzy :)

dziś dostałem powiadomienie ze coś(przesyłka listowa) na poczcie czeka

myśle ze to je to ;)

zainteresowanych poinformuje :)

ale od razu tłumacze sie juz za wczasu ,strasznie strasznie napięty tydzień mam więc odsłuchy przeprowadzę w sobote i niedziele a paczka wyjdzie odemnie najpóżniej we wtorek

rzekłem :)

Pozwoliłem sobie jeszcze raz zrobić poranny test przy kawie w zestawieniu z odebranymi kabelkami ze srebrem (2 rodzaje i witawą 2 rodzaje i jeszcze czymś w środku wspomniany w wątku przez Matthew-8 Mar 2006, 07:24).

I właściwie się potwierdziło to co wcześniej pisałem. Myślę że przewodnik jest niezły i w niektórych systemach może zagrać ale u mnie w 2 zestawach nie zagrało tak jak bym chciał a po wpięciu innego kabla zdecydowanie pojawia się głębia, lepiej słychać pomieszczenie bass, smaczki itd. Kable jadą do Matthew i zobaczymy na Alephie jak się sprawdzą Ps. po tak entuzjastycznych wpisach aż się bałem to napisać :) pozdrawiam

• 2 tygodnie później...

ok, czas cos napisać o sznórówce Bodo_Z.. RCA

z taka pewną nieśmiałością wpinałem ten kabelek i ku mojemu zdziwieniu zagrało to lepiej od mojego, po prostu lepiej. Przepaści nie było ale jednak.. jedynie w basie coś nie tak było ale reszta brała nad tym górę i jedynie na siłę mozna by szukać minusów, słucha się muzyki i tyle. U mnie się sprawdził ten IC ;))

Pozdr

Matt

• 2 tygodnie później...

Witam kolegów odsłuchujących kabelki serdecznie i proszę o ujawnienie się , by Matthew nie musiał szukać kabelków osobiście lub zanie płacić . Czekam też na relacje, z wrażeń z odsłuchu.myślę że nie tylko ja. Pozdrawiam Bodo_z

I. C. Bodo_Z gościł w moim systemie przez ponad tydzień, dzięki uprzejmości Magazyniera i Matthew no i Bodo_Z :-)

Wrażenia:

Po wpięciu kabelka zmiany jakie zaszły były bardzo podobne do tych kiedy to podłączyłem cyfrowego Stereovoxa HDVX tyle, że większe. Dźwięk się otworzył, wyczyścił. Polepszeniu uległa seperacja planów, szczegółowość, głębia. Rewelacyjnie zabrzmiała gitara Pata Methenego, to na tym instrumencie poczułem największą różnicę w porównaniu do mojego Ulltralinka, który to, teraz już jestem pewien, trochę muli :-) Bas był mniejszy niż na ultralinku, co przy moich warunkach lokalowych wyszło na dobre, poza tym miał zdecydowanie lepszą kontrolę na sznurówce.

Wysokie tony bardziej podobały mi się na sznurówce, gładsze i bardziej szczegółowe.

Ok, dosyć ochów i achów, czego mi zabrakło, wypełnienia średnicy, na sznurówce jest lekko wycofana na Ultralinku jest bardziej obecna, za to na kabelku Bodo_Z była bardziej szczegółowa i czystsza. Coś za coś.

Podsumowując kabel zdecydowanie lepszy od mojego obecnego Ultralinka, dający większą przyjemność z odsłuchu ulubionej muzyki :-)

Bodo_Z

Z tego co wiem kabelki obecnie są w posiadaniu Magazyniera, ma je przekazać dalej.

Pozdr.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.