Skocz do zawartości
IGNORED

Nowa rewelacja I.C.-Bodo_Z-S.E1

Zydelek

Rekomendowane odpowiedzi

Kabelek ZSEI trafił do mnie dzięki Piotrkowi 608.(tak mu marudziłem,że aż mi w końcu pożyczył)

Odsłuchy nie trwały zbyt długo bo tylko 3 dni ale napiszę krótko w porównaniu z moim QEDem Silverem kablem za prawie 600zł sznurówka to rewelacja lepsza kontrola basu mniejsza piaszczystość na wysokich...znikło charakterystyczne dzwonienie na średnicy i pogłos niektóre moje płyty zyskały dzięki temu jakby nowy wymiar.. prawdopodobnie kabelek ten ładnie się „zgrywa” z moim VDH CS122. Co ciekawe Qed to tez srebrny drucior a chyba niekoniecznie warty swej ceny.

Gorąco rekomenduje i polecam.

Czyli rozumiem, że zamówiłeś?!

Bodziowi zostały już resztki drutu. Panowie nalezy się śpieszyć, bo to jest ostatnia okazja.

Bodo- czy jeszcze z ostatnimi egzemplarzami wybierzesz sie do nas na podlasie?

info dla Bodo (żeby w razie czego wiedział kogo ścigać :))

druty, a własciwie "druciki" dotarły

właśnie wróciłem z dośc "intensywnej" delegacji, jutro i pojutrze jakieś rozliczenie będę robił więc odsłuch pierwszy to ta niedziela, drugi czwartek, piątek, sobota(myśle ze nikt się nie wścieknie:) ) przyszłego tygodnia ,wysyłka dalej poniedziałek 19 czerwca -czekam na kontakt na PW.

aaaaa, jeśli jest ktoś zainteresowany odsłuchami z okolic śrem-kowa, to szybki wpis w wątku (wedle życzenia właściciela "druta" i kontakt jw.

bez odbioru ;)

"ło jezu"

-MasakrA-

ale mną trząchneło ;)

streszczenie jak potwierdzę swoje obserwacje

Bodo>

zadzwonił bym dziś,ale późno sie robi i śmiałości nie mam, odezwę się za niedługo :)

rozumiem że nr. tel na twej stronie jest jak najbardziej aktualny?

Ja już wiem co tak przeraziło Fubb,a a wy dowiecie się :o) gdy dopadnie go trochę weny pisarskiej i naskrobie o tym w wątku. Apropos weny pisarskiej mam nadzieję że GNAKED nie zgubił notatek z odsłuchów i też coś tu skrobnie :o).

Pozdrawiam Bodo_z

Dobra miło się słucha, a pisać się nie chce ;( no ale, chcąc nie chcąc człowiek się zobowiązał, więc:

myślę, że bodo się jakoś specjalnie mym poprzednim wpisem nie zestresował, no może trochę ;)

przyznam się obiecałem że pierwszy odsłuch przeprowadzę w niedzielę, ale oczywiście nie wytrzymałem i jeszcze 1 nocy po powrocie z trasy sytuacja stała się jasna ;)

–i dopisze tu jeszcze tylko prawdę oczywistą; wiem, wiem, wiem kable nie grają

w systemie mam proteusa (skądinąd uważam że za tą kasę naprawdę niezły kabel) i pamiętam jaka zmiana in plus była po przesiadce z ixosa.

1.mój system;

w zasadzie zmieniło się wszystko, pewnie będę się powtarzał, ale co tam, wysokie dostały właściwego sobie szlifu ,naprawdę nie wiem co napisać ,dźwięku jest dużo, dużo więcej –to chyba idealny strzał do nadów- wylazły wszelkie odgłosy z pudeł gitar, poszczególne uderzenia palców w struny czy granie kostką, bas może stracił na głębi(niewiele) ,ale stał się bardziej punktowy, normalnie już w pewnym momencie na siłę próbowałem szukać jakiś konkretnych wad które by mi pozwoliły ostro pojechać po drucie, ale co zrobić nie wyszło ;)

zasadniczo myślałem że już coś padnie na średnicy ,albo nie daj boże pojawią się sylabianty i wtedy panie śpiewające pouciekają ,a kabelek z czerwoną kartką wyleci z systemu, ale nic takiego się nie stało, wszystko zostało w normie, choć gwoli uczciwości powiem tylko, że jednak średnica stała się ciut inna niż była w proteusie, nie wiem jak to nazwać, była bardziej „czarowna” tutaj troszkę tego straciła na rzecz większego realizmu.

Przesłuchałem naprawdę wiele płyt od nkr po „karstenowe” i żadna dyskwalifikacja nie nastąpiła.

A i jeszcze coś takiego przypomniało mi się, w pewnym momencie do dyskofonu trafił speed kills i tutaj po zmianie kabla sytuacja stała się oczywista, przy proteusie trafiłem na peron na którym coś, nie przeczę że wielkiego tonęło w gęstej parze, natomiast sznurówka całkowicie przerzedziła „krajobraz”, zobaczyłem wielkiego czarnego potwora i maszynistę oliwiącego przekładnie :)

to tak by wyglądało „u mienia”

2.system bardzo budżetowy tonsil jakiś nowy, unitra, cd i dvd jakaś tanizna:

zasadniczo cokolwiek było podpięte sznurówką grało żywiej, wyraźniej z lepsza stereofonią (przełączenie między źródłami można było wykonać selektorem źródeł bez uciążliwej zmiany okablowania stąd różnice były od razu zauważalne) co ciekawe , czy w napędzie był oryginał czy kopia zawsze lepiej grało z sznurówką.

3.dali, marantz, audiolab, a więc zupełnie inna szkoła dźwięku niż moja słucham tego nie często więc trudno mi pisać o konkretach choć zmiany w poszczególnych pasmach były wyraźnie słyszalne, poza tym inne gatunki muzyczne cenimy, no prawie :)

dlatego pozwalam sobie tylko na cytat znajomego, myśle ze się nie wk...i ;)

po 3 minutach- ja, pier...ę - a po 30 - rozumiem ze kabelek zostaje u mnie-

to tak w skrócie. ;)

A z innej beczki naprawdę fajna sprawa to widok osób które na widok tego druta wybuchają śmiechem , by po chwili na nowy dźwięk ten sam uśmiech gasł im na ustach.

dzięki pomysłodawcy wątku za możliwość odsłuchu bez jakiś problemów, osobiście należę do tych którzy jeśli nawet uzbierają jakąś gotówkę na wymianę czegokolwiek w systemie to w drodze do "poważnego" sklepu i tak wszystko wydadzą na płyty, a tak było bez stresu :)

no to idę słuchać wszak do mam jeszcze troszkę czasu, O :))))

pozdr.

bodo_z,

no, przecie, że to żart, i nie inaczej, ten mój wpis:))

A jeśli chodzi o empiryczne poznanie, to jestem za!!! Gwarantuję, ze swej strony, opis szczery i niezakażony żadną teorią negatywną:)

Kiedy można się spodziewać możliwości podjęcią testu?

pozdrawiam

jodel,

jeśli tylko nadarzy się możliwość, to- jak napisałem - posłucham z chęcią!

Dzięki za wpis, mam nadzieję, że w razie czego bodo_z przeczyta kilka "wątków kablowych", gdzie się udzieliłem praktycznie i ideologicznie w temacie kablologii, i to rozwieje jego wątpliwości co do przewrotnego i żartobliwego ducha tego (jak sie okazało) wpisu:)

pozdrawiam;-)))

Jak obiecałem parę słów na temat sznurówki.

Kabelek jako taki prezentuje się bardzo ładnie i solidnie, choć jest bardzo cienki. Myślę, że wtyki nie są docelowe, bo psują ogólny wygląd przewodu.

A dźwięk? Opisując go ogólnikami zrobiłbym mu krzywdę zaś fubb opisał go w taki sposób, że nawet nie będę starał się go przebić, a nawet będę się powtarzał . Przesłuchałem na kabelku kilkanaście tych płyt, które ostatnio z przyjemnością ładowały w odtwarzaczu i zrobił na mnie bardzo dobre wrażenie. Zmiany były wyraźne, namacalne i prawie zawsze na lepsze. Tak jak napisał fubb wszystko staje się przejrzyste, wyraźne. Wydaje się czasami widzieć nudę czy grymas na twarzy wokalisty. Poprawiło się wybrzmiewacie instrumentów, barwa stała się bardziej neutralna. Na niektórych płytach był trochę mniej makrodynamiczny od mojego żółtka, ale miał zawsze lepszą mikrodynamikę. Ale co mnie najbardziej urzekło to stereofonia i niesamowita przestrzeń rozciągnięta zarówno wszerz jak i w głąb sceny. Wokaliści zawsze byli wyciągnięci przed resztę zespołu.

Ale kabelek jest świetny, z innego powodu. Zawsze zapominałem, że słucham tego kabla a delektowałem się ulubioną muzyką.

Słuchałem m.in. płyt:

Radiohead - Amnesiac / A Perfect Circle – Thirtenth Step / Anja Garbarek – Briefly Shaking, / Tool – 10000 Days / Randez-Vuous On The Jazz Boulevard vol. 5, Universal / Voo Voo z Kobietami / Henri Terier Azur Quintet - Mosaic Man / Nihtwish – Once / Happysad – Wszystko Jedno / Leszek Możdżer – Impresje / Acid Drinkers – The State Of The Mind Report / Yo-Yo Ma – Plays Enio Moricone / Disturbed – The Sickness / Lisa Ekdahl – Lisa Ekdahl / Jon Coltrane – My Favorite Things

Sprzęt testowy NAD541i, NOS DAC TDA1543 Peter Daniel, Sznurówka, Aleph P1.7 + PGA2310, (tu moja sznurówka XLR z kabelków od Witawy), Aleph Mini, Linia Transmisyjna na Vifie M18WH i Morelu MDT-29

a druga ciągle u mnie za zgodą bodo-z, więć informuje że jeśli do wtorku nikt nie da znać na priv że byłby zainteresowany odsłuchem kabelek trafi z powrotem do właściciela.

no dalej ludzie to nic nie boli,

czy już wszyscy zainteresowani mieli do czynienia z "drutem"?

kurcze poczułem się przez moment prawie jak "naganiacz", ale z tego forum wiem, że -prawie- robi wielką różnicę. ;))

pozdr.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.