Skocz do zawartości
IGNORED

Które DVD ma najl. jakość dźwięku MP3?

norwidos

Rekomendowane odpowiedzi

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

elfan dajmy sobie spokoj bo chlopakom jeszcze duzo wiedzy brakuje - niech sobie sluchaja swojej muzy na mp3 skoro na plyty i na porzadne cd ich nie stac i niech sie dalej podniecaja martwymi formatami i plastikowa tandeta typu Philips i spolka

w razie czego panowie zapraszam na odsluch ale jak sie domyslam nikt z was sie nie zdecyduje bo zwyczajnie boicie sie kompromitacji - jesli nie to udowodnijcie wyzszosc waszych klockow i skonczmy ten glupi spor - radze to przemyslec

discomaniac71, 26 Lis 2005, 17:13

>elfan dajmy sobie spokoj bo chlopakom jeszcze duzo wiedzy brakuje - niech sobie sluchaja swojej

>muzy na mp3 skoro na plyty i na porzadne cd ich nie stac i niech sie dalej podniecaja martwymi

>formatami i plastikowa tandeta typu Philips i spolka

1. Chłopaki to u szewca gwoździe prostują. Wyzbądź się protekcjonalności. To bardzo niegrzeczne i sam sobie wystawiasz w ten sposób złe świadectwo.

2. Co do mojej wiedzy to nie czuję by mi czegoś brakowało. Nie czuję też bym mógł się od ciebie czegokolwiek nauczyć. Widzisz... protekcjonalny ton i pogarda dla innych nie wystarczy byś zyskał prawdziwy autorytet - na to się pracuje w nieco inny sposób.

3. SACD i tym bardziej MP3 nie jest martwym formatem. W swoim CD-zaślepieniu po prostu tego nie widzisz. Ciekawe że NIKT tu nie potępiał CD, ale Ty zaraz musisz wyjeżdżać z martwymi formatami... Zabrakło argumentów że bierzesz się za bezsensowną krytykę innych formatów?

4. Stać mnie na CD ale takiego jednoformatowego badziejstwa nikt przy zdrowych zmysłach już nie kupuje (to w twoim stylu odzywka) :))) Mam też kasę i na płyty (jakbyś czytał "o mnie" to byś wiedział). Nie widzę natomiast powodu by wywalac 50 złotych na krążek jakieś tam Mandaryny i chlastać się potem jakością wydania tego shitu. Tutaj naprawdę popieram Kolegów co wolą MP3. Na shit szkoda mi kasy. Ale discomaniak w imię swojego idelo także Mandarynę kupi sobie na CD! :) To czemu nie kupisz sobie wieloformatowca? Na SACD taka Mandaryna dopiero zabrzmi...! :) No ale discomaniaka nie stać pewnie na multiformat i krążki SACD (tu znowu odzywka w twoim stylu - przyjemnie?).

5. Uprzejmie informuję (już to pisałem raz ale dalej wolisz bełkotać o plastiku, więc będę powtarzał do skutku): Philipsy, Marantze, Denony, Soniaki i inne nowoczesne playery multiformatowe nie są z plastiku. Są z aluminium i jakości wykonania może im pozazdrościć niejeden hucpairski odtwarzacz CD w cenie samochodu. Podobnie klasy kości wewnątrz. Ale przecież i tak wiesz swoje...

6. Co do odsłuchu to sorry - dałeś się poznać jako człowiek arogancki i wszechwiedzący, cechujący się pogardą dla myślących odmiennie. Z takimi ludźmi nie mam najmniejszej ochoty spotykać się w realu. Może jakiś inny owner Filipka zechce, ale mi szkoda po prostu czasu. Poza tym: co by było, jakby Filipek wygrał? Miałbys upadek swojego systemu wartości wraz ze wszystkimi tego przykrymi konsekwencjami... eeeeee... lepiej nieeee... :)

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

discomaniac moze niekiedy za bardzo mocno sie wyrazi(znam to;) ) poza tym mozna przeczytac ze nie jestesmy jakimis kumplami broniacymi siebie nawzajem,bo jest zupełnie inaczej;) ale w tym przypadku zgadzam sie w pełni z discmaniacem,moze za bardzo mocno sie wyraza ale ma racje.A Tobie Il Dottore polecam posłuchac tych starych CD na CDM-ach i przetwornikach TDA....I jeszcze zebys nie myslał ze ja tylko starocie chwale to zobacz w moje "o mnie" poza tym przed kupnem CD miałem kupowac zupełnie co innego a wiec rotela z seri RA,ale dla zaspokojenia ciekawosci kupiłem na prube i posłuchałem jednego z tych starych wymiataczy,i został do dzis,po tuningu jaki teraz mam jest naprawde dobry, gra klasowo,tu sa fotki i opis co zostało zrobione www.cdmods.prv.pl(marantz CD50)Wiec nie dziw sie ze porównanie do philipsa 963 dla mnie sa dosc smieszne,zwłaszcza ze go słuchałem jak kupowałem jakies 7 miesiecy temu CD yamahy. Nie twierdze ze jest to maszyna wymiatajaca wszystko dookoła ale takiego NAda 542 czy wspomnianego rotela zjada na sniadanko,polecam posłuchac,Marantz dawno robił naprawde dobre CD,szczególnie te na czesciach philipsa,ale z lat 90-tych nie obecnych;).A jesl ktos słucha mp3 z jakoscia 192kbps i nie słyszy róznicy miedzy audio CD to najrozsadniej jest kupic własnie mante i słuchac sobie i płyt CD jak i mp3,bo po co lepsze(to było kierowane do Ciebie norwidos;) )

elfan!!!

pisze się "próbie" a nie " "prubie" więc uzgodnijmy jedno. Ty nauczysz się ortografii czyli tego co moja siostra z 4 klasy podstawówki już dawno opanowała ( wygrała kolejną olimpiadę gminną:)) a ja przestanę na Ciebie i Twoje posty zwracać uwagę...

Nie chcę mi się już tego komentować bo Ty jak i Disco zapodajecie jeden wielki bełkot i traktuję Was jak Persona Non Grata...

Disco!!!

Takiego grubiaństwa i prostactwa to na forum dawno nie było....

Myślisz że chodzi o kasę?

Żebyś się nie zdziwił:))))

Ja nie jestem zwyczajnie fujarą żeby wydawać na płyty które mi frajdy nie dadzą...

Napisałem przecież czego słucham i jakoś mi starcza mój BEZNADZIEJNY WIELOFORMATOWIEC....:)

Nie czujecie że nikt Was tu nie chce?

Elfan!!!

Wiesz dobrze mizerna karykaturo audifila że gdybyś miał się zjawić u mnie przy towarzystwie chociaż 2 innych forumowiczów to zbladłbyś gdybym kazał Ci rozszyfrować co gra...Manta czy Twój super tuningowy CD-ek...Jak masz jaja to wpadnij a zobaczymy co potrafisz wysłuchać Panie złotouchy:DDDDD

Ja np. słyszę różnicę między CD a niektórymi MP3 ale to zależy od płyty i gatunku muzyki bo są takie które wg mnie są trudne do odróżnienia i to raczej zależy od nastroju...

Ty rozumiem jaki masz...oczywiście taki jak pieniążki żeś ulokował a ja mam ten komfort że jeszcze nigdzie ich nie ulokowałem tylko mam możliwość wyłożyć przynajmniej 2 razy tyle co Ty na tą swoją tuningowaną Ładę ale nie mam zamiaru być naiwniakiem który zrobi z siebie debila po to tylko żeby udawać że jest lepiej jak nie jest:)

Wybaczcie ale nie dam się zasugerować kłębowiskiem bredni zfrustrowanych nieudaczników i nie wmawiajcie mi że uważam że MP3 jest the best bo już wolę kupować płyty SACD tylko że ich jest mało a nie że mnie nie stać....

na jakiś czas robię przerwę we wpisywaniu postów bo jestem nerwus a warunki są niesprzyjające...dosyć mam już spierania się z ludźmi typu elfan i discomaniak71....

aha bym zapomniał...od tej pory w stosunku do elfana i disco przyjmuję strategię ignoruj więc nie napiszę ani jednego posta skierowanego do ww. Mam dosyć:(

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

norwidos szceniaku i chamie naucz sie kultury bo marnie skonczysz - a to swoje medrkowanie to mozesz sprzedawac w piaskownicy tam jest twoje zalosne miejsce

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

sorry za moj ostatni wpis ale takiego wiesniaka juz dawno nie widzialem - facet nic w zyciu nie widzial i upiera sie przy swoim kompletnie nie zachowujac kultury polemiki

gdyby wieloformatowce byly takie super to nikt z nas nie kupowalby Krelli Markow Levinsonow i innych cdekow za gruba kase - poki co SACD jest martwe podobnie DVD-Audio i czekamy na inny gesty format

jak ktos nie rozumie - trudno - jesli taki Philips 963 kosztowal 2000zl to te wybitne czesci w nim gora 700zl reszta to robocizna i zarobek dealerow salonow i innych - a za 2000zl nie da sie zrobic dobrego cdeka niestety

slyszalem to cos nieraz i musze przyznac ze obraz ma porzadny dzwiek jak na dvd rowniez - ale tylko jak na dvd

sam mam klocek dvd sporo drozszy od 963 i sobie chodzi podpiety do telewizora - wystarczy

porownania z moim Akai CD 79 nie boje sie wcale i w razie czego sluze testem...

ciekaw jestem co on kupuje zamiast plyt cd - bo jesli SACD to ma ich pewnie az kilka... mysle ze po prostu zbiera mp3 i niech mu ziemia lekka bedzie

norwidos,postanowiłem pozostawic bez komentarza twoje ostatnie wpisy tutaj,smiech na sali i tyle.......,poza tym przypuszczałem jaka bedzie reakcja,ty masz jakies powazne kompleksty chłopie.....

koncze......

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

wiesz elfan zgadzam sie z Toba w 100% - wiem ze sam troche przegialem swoim wpisem i wyslalem w tym celu maila do Lukara zeby nie dostac bana ale norwidosowi wydaje sie ze jest wszechwiedzacym guru - oby tylko nie doradzal innym bo facet faktycznie ma klopoty ze soba

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

moze jest a moze nie jest ale szlag mnie trafia jak ktos wypisuje takie dyrdymaly i tak sie miota do tego... a co do moich wypowiedzi - nigdy nie robilismy testow porownawczych wiec nie wiesz co warta PM 75 - pogadamy jak sie spotkamy na piwie i na odsluchu:):):)

pozdrawiam zyzio

PS a co do Loewe Legro - to znam inna - przeciwna - opinie do bodaj Marka9...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) -bo były v.1, v.2, v.3 - my mówimy z Markiem o v.1 i był to dźwięk OBIEKTYWNIE dobry, który podoba się każdemu :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Kompleksów nie mam a czy są powody żebym miał to nie mnie oceniać...

Dzięki elfanowi i disco na jakiś czas zamienię się w pasożytniczą istotę i ogranicze się tylko do czytania bo czuję taką odrazę do "niektórych" forumowiczów że mógłbym zepsuć każdy temat dokładnie tak jak ten zepsułem wdając się w dyskusję z ludźmi których powinno się omijać ( jest takie przysłowie że ....a się nawet nie kopie)...

Jeśli będę miał ochotę na dyskurs z disco to załatwimy to przed odpowiednimi organami...więc w takiej sytuacji żegnam się z klawiaturą na kilka dni...( poszukam sobie moich kompleksów:)

Elfan....co tu pisać? Jaki masz tygodniowy współczynnik kłótni i utarczek? :DDD

Błagam! Tylko nie pouczaj!!!!

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

ty mnie tu organami nie strasz tylko naucz sie kultury polemiki - nic wiecej - nie ja zaczalem rozmawiac na meliniarskim poziomie ale przyznaje sie bez bicia ze sie do niego dostosowalem

w czasie wolnym radze posluchac paru cdekow z prawdziwego zdarzenia bo po tym co piszesz jestem pewien ze wielu forumowiczow smieje sie z ciebie w glos a tylko ja o tym mowie

wierz mi ze 963 brzmi moze niezle w porownaniu z nowymi cdekami w swojej klasie cenowej ale jak sie go porowna do dobrego uzywanego cdeka - wymiekka

jak kupowalem swoje dvd odsluchiwalem tego Philipsa - jest niezly - jesli chodzi o obraz naprawde dobry - dzwiek jak na dvd tez dobry - ale cdeki to inna klasa

nie ma sensu podniecac sie formatem ktory na rynku reprezentowany jest przez kilkaset pozycji...

"Dzięki elfanowi i disco na jakiś czas zamienię się w pasożytniczą istotę i ogranicze się tylko do czytania bo czuję taką odrazę do "niektórych" forumowiczów że mógłbym zepsuć każdy temat dokładnie tak jak ten zepsułem wdając się w dyskusję z ludźmi których powinno się omijać"

przeciesz juz 2 dni temu pisałes ze wcisnołes "ignoruj"???chyba nie działa u ciebie na komputerze jak trzeba..:)

A to ze ci nie pasowało to co ja i discomaniac pisałem to w góry było wiadome,ja np od razu przeprosiłem za ten mój poczatkowy wpis był nie na temat tak do konca bo miało byc o MP3.......

aha bym zapomniał...od tej pory w stosunku do elfana i disco przyjmuję strategię ignoruj więc nie napiszę ani jednego posta skierowanego do ww. Mam dosyć:(

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.