Skocz do zawartości
IGNORED

Sieciówki comeback.

gutekbull

Rekomendowane odpowiedzi

Widzę, że nie lubisz sieciówek. A one mają swoje zalety - przytaszczyć łatwiej, wypożyczyć na odsłuch też, nie psuje się toto. Nie mówiąc już o zaobrączkowanych - nowy klocek żona zauważy, nową kolejną sieciówkę niekoniecznie.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

>Broda

"Moim skromnym zdaniem jest odwrotnie , no ale każdy może mieć inne zdanie :)"

i to jest najciekawsze, a jeszcze dochodzi jedna opcja wogole nic nie slyszacych :-)

>zyzio

"Ja jestem majętny, ale 7 tys. zł na sieciówkę nie dam "

a dlaczego chcesz placic 7tys, przeciez sieciowki kupuje sie za 1/3 ceny, no chyba ze celujesz w taka za 20tys. ;-)

Od siebie moge dodac ze zmiana jednego kondensatora w krytycznym miejscu w systemie moze byc slyszalna 10razy bardziej niz jakikolwiek kabel, ale bedzie to roznica zupelnie innej jakosci, odbierana na innej plaszczyznie, a stroic to mozna w nieskonczonosc, albo i dluzej...

ABs - wymiana kondensatora to jest też strojenie prawda a nie ma to jak wzmacniacz za 500 zł a w środku kondensatory za 500 zł i tak w nieskończoność ... no co kto lubi

Pewnie ze tak, i z takiego wzmaka mozna miec kupe radosci i byc zadowolonym. Z drugiej strony nie ma sie co dziwic, ze sa ludzie zadowoleni z kabla za 5tys., ich szczescie, a kto ma szczescie to przeciez wiadomo.

Panowie byłem wczoraj u Zildijana z 5 sieciówkami, nie będę opisywał wszystkich,

chciałem tylko zaznaczyć fakt ,że u niego wpływ na brzmienie był daleko bardziej czytelny - większy, niż u mnie,

także to wszystko zależy od systemu i jeszcze ciekawostka ,te kabelki, które mi przypadły do gustu u niego zagrały zupełnie inaczej ;-)

I dlatego czesto smieszne i niepotrzebne sa klutnie forumowiczow broniacych lub nie takich a nie innych elementow systemu. Wiele razy przekonalem sie ze kabel( zasilajacy, glosnikowy czy IC) wprowadza kompletnie inne zmiany w dzwieku w roznych sytemach. Nie mowiac o tych dla ktorych wszystko brzmi tak samo :)

soso, 2 Gru 2005, 11:31

No bo tak jest - kazdy kabelek gra inaczej w kazdej nowej konfiguracji.

W dużej mierze tak, ale nie do końca. Nie jest tak, że byle kabel ze szpuli po kilka zł za metr, ma szansę sprawdzić się równie dobrze w mniej więcej takiej samel liczbie systemów jak kable wielokrotnie droższe. Niestety, te droższe z lepszym skutkiem wpasują się do większej ilości systemów. Powiedzmy że mają większe szanse.

Dużą loterię mamy przy sieciówkach. Interkonekty i głośnikowe wykazuje znacznie większą "powtarzalność walorów".

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Less - o to mi mniej wiecej chodzilo.

Ostanio korespondowalem z panem od kablekow - profesjonalista. Firma zwie sie Atlas Cable.

Napisal on cos niby zartem ale nie jest to wcale takie glupie:

'Jezeli ktos mowi Ci, ze wie dlaczego sieciowka daje poprawe dzwieku to mu nie wierz.' A ze daje to fakt.

pzdrw

soso

PS

Czy znacie takie doswiadczenie? To w 100% procentach a propos sieciowek.

Fladra polozona w akwariun na piasku szybko przybiera dokladnie taki kolor i taka fakture ziarnistosci skory na grzbiecie jak pisek dookola i trudna ja zauwazyc.

Fladra wpuszczona do akwarium wyloznego czarno biala terakota w szchownice po kilku minutcha ma juz taka sama szachownice na grzbiecie i takze trudno ja zauwazyc.

Fladra ma oczy na gorze glowy i nie widzi tego, co ma pod brzuchem. Szachownica na jej skorze ma dokladnie taki rozmiar i ksztalt jak to co jest pod nia. Skad fladra wie?

Ano sa rzeczy na niebie i ziemi, o ktorych sie filozofom nie snilo! W tym sieciowki ;-)

niestety, znalazlem tylko taki obrazek a wiem, ze sa duzo lepsze.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

>Widzę Zildjianie, że dramatycznie i nader udanie rozszerzyłeś na Forum nudnawe pojęcie sieciówek.

Ależ nadto Pan łaskawy!

Jeśli są tirówki to może i sieciówki???

Gdyby (od przyszłego tygodnia) miał ktoś ochotę potestować i porównać z jakimiś uznanymi przez niego za dobre sieciówkę mojego pomysłu, to mogę na tydzień-dwa udostępnić. Wykonana z 7 skręconych przewodów OFC (na każdą żyłe L1,N,PE) każda żyła w grubej izolacji z polietylenu usieciowanego. Jest to dość sztywne i niestety z uwagi na braki materiałowe krótkie (1,2m).

Jakie zmiany wprowadza - nie mnie to oceniać, ale nie "zmula" zarówno przy podłączeniu do wzmacniacza jak i do CD.

Właśnie jestem po odsłuchach mojej lampki z moimi sieciówkami oraz z interkonektem audio-note na kolumnach rehdeko i dzielonym cd Parasound na cyfrze Heavens gate z najwyższej półki. W takim połączeniu całość wypadła dużo lepiej niż na sieciówkach i interkonekcie H.G. Nie będę opisywał brzmienia poprostu całość wypadła bardzo dobrze.Kolega kabelki H.G zakupił i odsłuchiwał je tylko na wzmaku lampowym scorpion i HD 600 i według niego było świetnie.Natomiast w połączeniu z moim wzmakiem i z kolumanmi już tak dobrze nie było.Obecnie kolega jest na etapie poszukiwania wzmaka lampowego w SE do swoich rehdeko.Przyznam szczerze z kilkunastu wzmacniaczy w SE tak naprawdę nic nie chciało jako tako zagrać z rehdeko i nadal chłopak jest w kropce.Na pocieszenie wypożyczyłem mu swój i całe okablowanie gdyż wyjeżdzam na 2tyg do londynu także bedzie mógł sobie trochę posłuchać na kolumnach. Także jak narazie sieciówki i interkonekt H.G podpasił mu pod słuchawkowca, byc może jak trafi dobry wzmak to i te kabelki pozwolą mu się nimi cieszyć.Nie mniej jednak faktem jest,że sieciówki nawet te bardzo drogie nie musza wcale podpasować do danego zestawu.A co za tym idzie brzmienie ulega nam pogorszeniu niz mieliśmy wczesniej.Co innego jeśli udało się a kwestia wydanych pieniędzy do uzyskanego rezultatu daje duzo do myślenia.Ale jest to wolna wola kupującego i jego kasa.

pozdr

No, no.

Wyjeżdżałem był cyrk z palem.

Nie przypuszczałem, że po powrocie zastanę kulturalną i merytoryczną dyskusję w jakże istotnej dla każdego słyszącego miłośnika muzyki sprawie.

Brawo, brawo.

I powodzenia.

PS: Czy uważacie, że producenci, tuningowcy i domorośli konstruktorzy różnych urządzeń nas interesujących SŁYSZĄ ?

Audiofill:

Pewnie nie powiem czegoś, czego nie wiesz, i wiem, że to już było w innym wątku, ale... Zdaję sobie sprawę, że Rehdeko w pewnych kręgach otaczane są specyficznym kultem. Ja słuchałem ich kilkukrotnie (choć nigdy u siebie), i za każdym razem było po prostu źle. Raz tragicznie, raz źle, raz tylko słabo, ale nigdy nawet znośnie. Może kwestia zestawienia... choć po tym, co usłyszałem, szczerze powątpiewam w istnienie zestawu, który by z tym zagrał (choć plotka głosi, że takowe istnieją). O ile umiem zrozumieć fanatyków 1000W SS-tów, 1W SET-ów, Grand Utopii, szerokopasmowców, tub itd. o tyle fani Rehdeko to dla mnie ludzie co najmniej dziwni, próbujący do dziwacznych głośników na siłę dobrać elektronikę, i dziwiący się, że jednak się (nie) kręci... Ale życzę (szczerze) powodzenia Twojemu koledze (i Tobie ;) .

"Oj BRODA, przeciez nie od dzis wiadomo, ze swiat dzieli sie na szczesliwych

i glupich oraz madrych i nieszczesliwych. ABs chyba z tych drugich ;-)"

Tylko glupek kupi kawalek drutu za 5tys i bedzie potrafil sie z tego cieszyc, tego mozna jedynie mu

pozazdroscic, wiedza i proza ida w pizdu...

>Broda jezeli nie ma budzetu to poprosze odcinki dwumetrowe z topowych modeli, do listwy hg us, z listwy do cdp velum i do ampa hg us, dziekuje, te slyszalem i mi pasuja.

Piotr Ryka

Take it easy !

Gutekbull

Jak popłyniesz za nasze morze podłub trochę w przez Ciebie wykonanej sieciówce. Bardzo przyjemnie się słucha.... Trochę nalotu na górze ale reszta gra jakby kopnięta "z pierwszej piły" !!!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.