Skocz do zawartości
IGNORED

Jak rozerbać głośnik aby nie uszkodzić!!

Djeight

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam pytanie odnośnie jak rozebrać głośnik odkleić wszystkie zawieszenia od kosza i wyciągnąć to wszystko bez szwanku aby został sam kosz ? macie może jakiś sposób na odklejenie kleju !!

Proszę was o wskazówki jak wiecie ! Chodzi mi oczywiście o głośnik basowy!

Pozdrawiam!!

Witam

To masz guży kłopot kolego, bo większość klejów trzeba potraktować albo ksylenem, albo toluenem, lub acetonem, a czasami alkoholem.

Jesli masz zawieszenie piankowe, to może ono ulec rozpuszczeniu....w szczególności po potraktowaniu ksylenem, lub acetonem.

Trzeba takowa ewentualnośc przetestować.

Większośc tych zawieszeń , że tak to okreslę,"spuchnie" ale potem wróci do normy, ale zaznaczam....większość, a to nie oznacza = wszystkie...

jk

Zawieszenie górne nie jest piankowe właściwie nie wiem jakie to jest ale ma wygląd jak materiał i jest dość twarde , a z resorem dolnym pójdzie dobrze , myślisz że np jak spirytusem albo zmywaczem do paznokci mojej siostry trochę zmoczę to powinno puścić?

Pozdrawiam

całkiem możliwe że dolnego resora nie odkleisz bo przeważnie był klejony czymś co przypominało żywice epoksydową a co do toulenu i ksylenu to radze ci robić na balkonie bo śmierdzi jak diabli i można dostać plamek w polu widzenia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.