Skocz do zawartości
IGNORED

Fura ktora chce

Jazz :-)

Rekomendowane odpowiedzi

Dziekuje za wpisy. Nic nie wiem o Tatrach, poza ogolna konfiguracja konstrukcji. Tak jak chyba wiekszosc osob mojego pokolenia pamietam je krecace sie po Warszawie. Ta zamieszczona, takiej chyba nigdy w Polsce nie widzialem, zapisaly mi sie w pamieci tylko modele bardziej wspolczesne z przelomu lat 60/70. Najgorsze jest to, ze jak trafie na cos, zaczynam sobie zdawac sprawe z braku garazu w Polsce i przede wszystkim czasu. 3 tyg temu na corocznej wystawie samochodow francuskich i wloskich w jednym z parkow w Lod Angeles byla Tatra jakos z poczatku lat 70, zaniedbana, niedawno temu importowana z Czech. Brzydka jak cholera w dwu tonie, biel i blekit. Ktos wspomnial, ze ta zamieszczona ma ladniejsze wnetrze, nigdy nie widzialem. Starsze wydaja mi sie lepsza propozycja glownie na mniejsza ilosc czesci w konstrukcji. One sa tak wg mnie przedziwne i nietypowe, ze moze wlasnie warte posiadania.

"Brzydka jak cholera w dwu tonie, biel i blekit."

No co ty - biala jest czadowa! Apomaranczowa wyscigowka to wogole juz byl odjazd! Te rury od tylu...!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-7530-100009998 1170280003_thumb.jpg

post-7530-100009999 1170280002_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Samochody przestaly mnie krecic. Jedyne wymaganie jakie mam wobec samochodu to zeby byl firmowy ;)

A jesli sie juz bawic w ''TO'' to jak proponuje Jazz czyli jakis klasyk lub jak robi to moj sasiad DIY (karoseria BMW '70, silnik volvo penta ;) krecony 600 hp, + NOS, zawieszenie hydrauliczne)

">Wcale Ci sie Igod nie dziwie.....EVO to po prostu masakra. W zwyklej wersji miazdzy 98% autek ktore

>sa 100x bardziej niepraktyczne i o wiele drozsze (jesli chodzi o przyjemnosc i frajde jazdy

>polaczona z osiagami). Co tu mowic o tej FQ400..."

No to do tych dwoch % ktore niemiazdzy nalezy RS6 - nawet w takiej wersji duzego kombi.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>jazz, a może skoro jestes teraz jakos zwiazany z USA: cobra427 ? Oczywiscie replika ale nie zaden gowniany laminat, tylko 100% kopia orginalu (aluminium, rama z amerykanskich rur, bo w eu takich nie ma, 7000 cm3, ok 450KM) stoi u mnie od 2 lat do wykonczenia (lakier, zegary, pare elementow zawieszenia) jest to ko[pia z Mielca, podobno wysoko ceniona u znawcow tematu zob. kirkham motorsports

Cobra to raczej nie ja. Tak slyszalem, ze w Mielcy 2 braci mormonow zatrudnilo dawnych wyklepywaczy migow do podobno znakomitych replik Cobry. Moze dobrze byloby ja wstawic na e-bay? Ja bardziej lubie takie rzeczy jak Fiat Abarth z lat 50-60, Lancia lata 50, Siata, etc. Male, proste silniki w lekkich nieskomplikowanych karoseriach. Byl tez na allegro tydzien temu chyba ladny (ale samo zdjecie jest trudne do oceny towaru) Fiat 850 sport.

rozumiem, widzialem z rok temu w ogloszeniach lancie fulvie ale w strasznym stanie, a mysle ze czesci do niej to raczej b. trudne do zdobycia (nawet zamienniki, latwiej spotkac do starej 911 czy amerykanow)

Co ja wiem o samochodach?

Wiem, gdzie wlać paliwo, olej, jak wymienić filtry i skonfigurować sprzęt car-audio. To w zupełności mi wystarczy. Jak się coś zwali to idę do znajomego mechanika. Jeszcze nie miałem okazji (Rover 620).

Ten RS6 ma do setki "aż" 4,5 sekundy przy cenie 100 000 euro. Dane ze strony:

Ukryta Zawartość

Za połowę tego kupię Evo które ma 3,5 sekundy do setki. Dla mnie liczy się przyśpieszenie, bo Vmax i tak nie osiągnę. Po za tym Audi nie wygląda tak agresywnie i pięknie. Evo w rzeczywistości wygląda lepiej niż na zdjęciach, jest bardzo masywne, szerokie opony i ten spojler. Ahhhhh :-)

RS6 ma porównywalne parametry ze zwykłym Evo, to FQ400 ma aż 400HP. No i kto tu kogo zjada? :-)

To Evo ma zabójcze przyśpieszenie do 100km/h. Nawet Ferrari F50 czy Viper wymiękają. Gorzej powyżej setki...

Ciekawe EVO przygotowało też Mitsubishi polska. Z pojemności 2,3l ponad 600HP i 860Nm. Na 1/4 mili 9,7sek. Tuning ekstremalny.

Ukryta Zawartość

a Subaru Impreza WRC?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ale jakbym nie miał co z kasą robić to bym kupił to.

piękne, szybkie, dzieło sztuki.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jakie V8? to jest dobre do prostackich muscle cars, w DB 9 siedzi V 12...

A jeśli już przy super drozyźnie jestesmy to może od razu to:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

RS6 ma w standardzie 485PS. Akuratnie jego niepozornosc, wyglad i komfort zwyklej A6 jest jego najwiekszy atut.

Akuratnie ta konkretna ze zdjecia ma dwie odmiany - w drugiej montujemy klape z duzym wlotem powietrza i po kilku wiec mniej skomplikowanych zabiegach ma auto ponad 900k. Jak popatrzysz na polska scene 1/4mily w tym roku, to zauwazysz, gdzie plasowalo by sie twoje EVO za tym RS6.

Witam !

Ja w sumie nie jakiś automaniak, ale odkąd mam Alfę Boxer to jak już bym coś brał to tylko z takim "mruczusiem".

Tego klangu nic nie zastąpi.......Czyli Porsche lub Subaru. Było jeszcze jedno autko z tym silnikiem ( od alfy ale ) nazywało sie Puma i wyglądało bardzo "rasowo" - może ktoś ma fotkę ?

A zawsze mi sie podobał Viper, ta linia, linia....

No jeszcze jest delorean ( ten z Back to the Future ) - przejechałbym się, czemu nie :)

Zapomniałem o lamborgini diablo - też bym pojeździł :)

Mnie nie kręcą żadne wozy tupu bmw "m" czy takie inne - jakieś to "bezpółciowe"

Jasne, fajnie mieć to setki 3 sek ale akurat to mnie nie kręci, jakiś inny jestem....:)

Pozdr.

"Jak popatrzysz na polska scene 1/4mily w tym roku, to zauwazysz, gdzie plasowalo by sie twoje EVO za tym RS6."

To może napisz gdzie. Wcześniej też pisałeś o RS6 i co? Dupa, Evo lepiej przyśpiesza o ponad sekundę :-P

Po za tym cena panie, cena. EVO da się jeszcze kupić, a RS6 to 100k euro. Wygoda i sportowy charakter nie idzie ze sobą w parze. Nie chcę wylecieć na zakręcie przez miękkie zawieszenie :-)

Ex,

Boxery byly jeszcze w Lanciach. Co do evo, to juz nie ja. Tutaj nazywa sie to od dawna rice-racer. Wiadomo, ze szybkie, ale jakies turbiny, wielkie obroty, otwory-potwory, styl bardziej jak filipinski autokar w wisiorkami. Zamieszczony Vantage jest przepiekny i elegancka stylistyka pozostawil wloskie pretensjonalne statki kosmiczne o kilka klas za soba. Dino 246 byl piekny, Miura rowniez, ale obecne klocki? Juz wszystko jest dzisiaj w miare szybkie. Licza sie chya standardy w wykonczeniu, jakosc mechaniczna i stylistyka.

Ta konkretna RS6 przyspiesza do setki grubo ponizej 3s. Nie tylko jest do startu odchudzona, lecz ma przerobiona skrynie biegow, inna elektronike sterujaca i wtrysk NOS.

Jest oczywiste, ze cena samochodu jest wysoka - ale dla tego ma naprz. zawieszenie ktorego hydraulike na biezaco steruje komputer i samochod sie niewychyla i siedzi na asfalcie jak przyklejony. W koncu ta cena niebierze sie z wartosci tapicerky, ale z bezkompromisowej technologii.

Optyka jest kwestia gustu - osobiscie wole w samochodzie nierzucac sie zaraz w oczy i frajerom w BMWicach i Mercach ktorzy gazuja na czerwonym swietle obok mnie pokazac co jest prawdziwe przyspieszenie - ktore to auto naprawde gwarantuje.

Zreszta niemam nic przeciwko EVO lub Imprezie. Zareagowalem na tych 98 procent od ktorych EVO jest tansze i przy tym duzo praktyczniejsze. RS6 to auto ktorym mozna spokojnie zdzierac slicky na torze wyczynowym - ale mozna nim spokojnie i komfortowo pojechac na urlop z cala familia. EVO niejezdzilem - ale Impreza jest malutkie autko - choc zawaliste.

>Jazz:-)

Mówisz, że w Lanciach ? Hmm, sprawdzę. A propo : widziałem za śmieszne pieniądze Lancię Deltę Integrale - czy ktoś jeszcze pamięta te autko - 4w4 ....

Co do elektroniki sterującej zawieszeniem, to najgorzej wtedy jak nawali :))

Moje czteropunktowe na razie wystarczy - na zakrętach trzymam się jak przyklejony ( choć nie przekraczam w nich setki :) )

Pozdr.

ex-stożek, 26 Lis 2005, 20:41

>Mówisz, że w Lanciach ? Hmm, sprawdzę. A propo : widziałem za śmieszne pieniądze Lancię Deltę

>Integrale - czy ktoś jeszcze pamięta te autko - 4w4 ....

Hmm gdzie i za ile jesli mozna wiedziec ?

Kurczę, chyba na allegro albo autoMoto ( czy jakość tak ) - cena była dość niska - ok 10 k zł - autko było w dobrym stanie, choć było widać że używane :) Acha, było czerwone !!

Pozdr

• 2 miesiące później...

Panowie a wiecie co to za auto? :-))))

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.