Skocz do zawartości
IGNORED

jaki dzwięk Realtek ALC850 vs Audigy 2 ?

KOpyt25

Rekomendowane odpowiedzi

Mam dylemat.

Nie wiem czy warto kupić k. muzyczną AUDIGY 2 PCI. Aktualnie posiadam zintegrowany dźwięk Realtek ALC850 / 8 kanałowy < podłączony kablem cyfrowym.

Urzywac bede przede wszystkim do filmów.

Wiem ,ze w grach odczuje różnice jednak chodzi mi tylko o filmy to nie jestem przekonany.

Karta bedzie podłaczona do amplitunera Yamaha 457 + kolumny Koda F51 + Sub sw850. Wczesniej miałem podłaczone do DVD Pioniera 380 i nie zauwarzyłem różnice miedzy kartą realtek ,a DVD.

Witam

Ne ma większego sensu kupować kartę PCI, chyba że interesuje Cięwysoka jakość. Ja też mam zintegrowanego Realteka ALC850 / 8 kanałowy i muszę przyznać, że nawet na wyjściu cyfrowym sygnał, który z założenia nie jest przetwarzany przez układy DSP itp., jest zakłócany przez inne układy na płycie głównej. Dlatego tu lepiej sprawdzi się karta PCI, którą lepiej ze względu na zakłócenia włożyć do ostatniego slotu PCI, czyli w wolne gniazdo na samym dole.

Pozdr.

mialem realtek 6 kanalowego i wymienilem na Audigy Live potem przy zmienie kompa mialem Realteka 8k i wymienilem na Audigy 2 ZS i zawsze byla przepasc miedzy audigy a realtekiem na korzysc Aud.

realtek to syf , jedyna dobra integra to nForce nvidi

pozdrawiam

nom bedzie trzeba w takim razie wydac okolo 200zl na karte + kabel spdif

-jeszcze z ciekawosci podłacze DVD i sprawdze jaka jest różnica miedzy realtekiem ,a stacjionarnym DVD (pionier 380). W tescie znajdzie sie mp3 i film divx.

zdecydowałem sie na Sound Blaster X-Fi - przyszłosc dzwieku!

Sciagnijcie filmy - wszystkie 6sztuk - posłuchajcie jakie daje możliwosci w porównaniu z innymi kartami!!!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zastanawiam sie czy duza różnica bedzie w filmach divx.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.