Skocz do zawartości
IGNORED

Prawo Senicza

senicz

Rekomendowane odpowiedzi

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

mnie tam pomiary "Audio" nie interesuja - w ogole mnie papiery nie interesuja za to bawi mnie dzwiek zas ten w przytoczonych przeze mnie przykladach przemawia na korzysc PM 75 i PM 80 (w porowaniu z w/w pozostalymi modelami)

zdaje sobie tez sprawe ze Marantz zrobil w histrii lepsze wzmaki jak PM 75 czy PM 80 - np PM 16 PM 14 czy PM 95 o ktorym juz kiedys pisalem... a takze wiele innych rownie dobrych.

wedlug diska to napedy dvd sa gorsze od napedow cd? no to dlaczego nikt nie robi juz napedow cd? i w drogich cd stosuje sie napedy dvd? to raz a dwa to wspolczesne napedy dvdwypluwaja juz gotowy sygnal prosto do daca. I co tu porownywac sacd do cd? SACD musza byc lepsze bo maja znacznie wieksze wymagania. CD nie odtworzy sacd prawda? Nie ma co sie upierac przy cd. Postep naukowy daje nam znacznie wyzsza jakosc i tego sie nie powstrzyma. Ja rozumiem, ze to wymaga wydatkow ale

moje prawo dotyczy znacznie wiekszego zakresu df nie jakies tam glupie 100 czy 200. Bo jak widac to sa wielkosci malo rozniace sie w stosunku do 50000. I teraz prawo zaczyna dzialac i to jest sluszne!!!

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

ale co...? napedy dvd sa tansze i tylko o to tu chodzi. przy dziesiejszym trendzie nikomu nie chce sie montowac laserow typu KSS 151 A czy cos z serii PWY - szklane oczko i metalowe chasis. postep techniczny wykorzystywany jest nie w ta strone co trzeba. rozdzielczosc 24 bitow i upsampling do 192khz wcale nie daje nam lepszej jakosci dzwieku ale za to przetworniki sa znacznie tansze. dlatego aplikuje sie je coraz powszechniej do roznych wspolczesnych klockow.

gdyby napedy dvd byly takie super bylyby drogie jak wszystko co dobre obecnie - a gdyby byly drogie nie byloby w sprzedazy plastikow za cene ponizej 100zl - nie uwazasz?

zegar tych dacow to wlasnie 192k a nie 40k. A wiec nie jest to glupie powielanie. 24 bity daja dla malych poziomow nie 1% jak w cd a 0.01 dla 24bit. Tansze bo masowe i juz.

Gdyby moj wzm byl scalakiem i kosztowal 5zl sztuka to co mamy go nie stosowac ? teraz kosztuje duzo wiecej bo wymagal 2mies pracy i pomyslunku. Ale scalony moze byc tani bo zawiera tylko kilka tranzystorow.

Oczywiscie dvd jest tylko dobrym materialem dla tuningu. Zawiera potencjal ktory nie jest potrzebny w cd ale wymuszaja go normy dla dvd sacd itp. Radze ci kup uzywany 763 przerob go jak ja a cd do kosza sam wyrzucisz.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

a ja zapraszam na odsluch - mam nietuningowanego Akai CD 79 na PCM 63 PK - z takim MF A 5 i Coplandem CDA 822 juz sobie poradzil a tobie nawet lampy w tym plastiku nie pomoga...

nie mowie ze jest to najlepsze cd na swiecie ale porownywac go z 763 to jest zenada...

W większosci wypadków cena nie jest wyznacznikiem jakości tylko ilości produkcji danej rzeczy. Przyszłością na pewno jest SACD i ADVD, wkoncu te formaty zawieraja wiecej informacji o dzwieku i powinny wierniej go odtwarzac. Gdyby nie to, ze pewnie 90% nosnikow sluchanych stanowia plyty CD to odtwarzacze CD zniknely by tak szybko jak video.

Ludziska!!!

Przecież Senicz żywe jaja sobie z Was robi!!!

Weżcie na przykład to:

"Ja niestety mam z czym porownywac sprzet i cd z najwyzszej polki powinny lizac mojego 763 po zaciskach.

A co do df i reszty to czekamy. Mam juz ustalony system przeslania wzm przy pomocy allegro.

Prosze tez aby panowie zrobili cos ze swoimi wzm takiego aby i one mialy wysoki df gdyz czuje sie taki samotny."

Bardziej jasno przecież już nie może!!!

Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

z tym df to przegial... w kazdym razie smiesza mnie wpisy ludzi ktorzy gloryfikuja plastiki typu Manta czy Szajsung ze niby to high-endowe zrodelko...

w pewnym sensie zgadzam sie z 4kowalem - gdyby tloczono plytki SACD i DVD-Audio moglyby to byc standardy problem polega jednak na tym ze mam wciaz watpliwosci czy aby to sa na pewno dopracowane formaty... z dzisiejszej perspektywy chyba raczej byly... bo sa martwe...

Gadacie, wyglada hajendowo...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Proponuje nastepujace zabezpieczenie finnansowe dla tego cudownego wzmacniacza. Jako ze caly problem dotyczy df i to patrametr df powinien byc wyznaczniekiem wartosci wzmacniacza, dltego proponuje aby wartosc DF dla 8om odpowiadala wartosci wzm a raczej wadium jakie powinien wplacic ew. tester. Wartosc df poda redakcja i takie rozwiazanie wydaje mi sie sprawiedliwe i uczciwe. Gdyzx jesli df wyniesie np. 43 to wartosc zabezpieczenia wynosic bedzie 43$. Oczywiscie moze byc po kursie w zl. Jesli bedzie wiecej to odpowiednio wiecej. I tak nie bedzie to odpowiadalo rzeczywistej wartosci wzm oczywiscie pod wzgledem tech gdyz np. najlepsze wzm. w cenie 30kzl maja dfa na poziomie 800 a tym samym sa w tym ukladzie warte - jako zabezpieczenie - tylko 800$.

No to chyba dobre rozwiazanie. Wzm bedzie przedstawiony na allegro i wykupi tylko ten kogo ja bede chcial.

Co do lampowego wzm z df ok 100 to sprawa jest nadzwyczj trywialna i znana juz od lat 50 xx wieku.

ja tu widze niezle jaja!!!

senicz czlowieku z kad tys sie urwal??

twoje teorie i twoje watki mnie irytuja ,tylko smieca na tym forum nic dobrego nie wnosza.

jesli ja bym zorbil cos naprawde wartosciowego( np cos takiego jak jak twoj wzmak) to bym zaprosil kogos do zweryfikowania swojego dziela

Jak narazi nikt nic nie widzial nie slyszal a ty jakies pierdoly o allegro wypisujesz i jakims wspolczynniku DF-$$$$

Zastanow sie co ty wogule chcesz!!

no ja mam dvd phil. 763 co moze wielu sie nie spodobac a miasto warszawa. Oczywiscie problem to glosniki bo ten 763 chyba wystarczy. Ale glosniki? electry 1027 musialem oddac. Sam teraz gram na jakis starych kapciach hi-end z lat 80. Sami widzicie, ze jest problem. Ale czekamy na redakcje. Wtedy sie wszystko wyjasni.

moze ja spytam senicz z jakiej planety jestes??

bo to troche wstyd obrazac warszawiakow

w warszawie jest sporo ludzi z forum ktorzy maja kolumny i zrodeklo dobre, wystarczy zaprosic

ale wydaje mi sie ze z warszawy na ksiezyc marsa jest troche dalej niz nam sie wydaje-wiec chyba sie nie uda:(

-> Senicz. zejdź na ziemie i przestań kręcić z tym wzmacniaczem ... od początku widać, że wątek jest mocno nadmuchiwany bzdurami ... możliwości dwie klarują się :

1. ktoś zaprasza Cie na odsłuch do siebie wraz ze wzmacniaczem, bądź to Ty zapraszasz do siebie na stosowne odsłuchy i pomiary.

2. przyznajesz, że ta cała historyjka o wzmacniaczu o tak wysokim df to wierutna bzdura.

Wybór należy do Ciebie ....

Spotkanie "U Floriana" !!!!!!! na Wolumenie . A kogo spotkalem? a Andrzeja Makroowa znanego specjaliste od wzm lampowych. I p. Andrzej potwierdzil mozliwosc zbudowania lampakia o df okolo 100. Jego najnowsze dzielo taki df ma czyli 0.1 oma. No jednak mialem racje. Ba, wielu tworcow audio przejelo sie moim prawem i zaczynaja pracowac zgodnie z Prawem. Pan Andrzej zaprasza mnie na osluchy swojego wzm wiec moze zabiore swojego malucha? albo odwrotnie moze zrobimy impreze u mne? Chociaz u mnie strasznie dudni - taki niewymiarowy salon. No i te moje sacd i te stare kolumny na audax czy to sa warunki do sluchania?

Zrobimy tak:

zrzucimy sie w kilka osob na pokoj w AS w sobieskim i zaprezentujemy swoje dziela.

oj wezu wezu a co ty zrobiles ciekawego? nie pisz o kablach z folii kuchennej albo o jakiejs kolumience na teslach tylko co ciekawego zrobiles co moze zaskoczyc kogos jakoscia lub pomyslem? ja cie rozumiem - ciepiasz sie mnie bo ja potrafie cos zrobic a ty nic chyba nic? nawet duzego DF-a nie masz!!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.