Skocz do zawartości
IGNORED

CD - tuningować czy kupić? Testy w KAiM

jar1

Rekomendowane odpowiedzi

zorro, 12 Gru 2005, 17:54

>Nie mam w tym żadnego interesu żeby pisać lepiej lub gorzej o Stelmachu.

W takim razie moje wrażenie, na podstawie m.in. wpisów (nie tylko Twoich) w tym wątku było błędne.

Przepraszam

>W konfrontacji Teac+Stelmach kontra Marantz+Nos Dac niestety przetwornik Petera zdeklasował

>Stelmacha, poprawiło się wszysto.... W tej chwili Teac przeszedł modyfikacje do roli transportu

>(Stelmacha oczywiscie wyrzucułem z niego) i myślę że obecnie przewyższa Marantza.

Jest to możliwe

>Jak będziesz w Podlaskim to zapraszam na odsłuch.

Dzięki, w miarę możliwości skorzystam.

Pewnie, że rekiny szybkie są - zwłaszcza jak krew poczują :)

Jako stabilizację zasilania w charakterze czynnomocowego odbioru(wprawdzie miasto wystawiło ją z jakiegoś innego powodu???i), ale posłużyła nam wielka żarówa (podobno więcej niż jedna).

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

rekin

Trochę nieprecyzyjnie, bo ktoś pomyśli że sapr to brazylijka albo nie daj boże ja;-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

jar1, 12 Gru 2005, 19:14

>No, to chociaż dzieki rekinowi zobaczyłem te choinkę w Wawie:-) Ale ona by 'zagrała':-))

rekin> następnym razem zrób zdjęcie Zygmuntowi;-)

Tak - troszkę nieprecyzyjnie. Brazylijka to urządzenie na tej fotce, niestety albo stety o kolumnę Zygmunta nie zahaczliśmy podczas powrotu :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Przedstawiciele jury starali się nie skrzywdzić żadnego z konkurentów (czasem im się to nawet udawało:)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie mogłem się powstrzymać;-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W rozwiązaniu problemu referencyjnej sieciówki nieoczekiwanie przyszedł z pomocą czajnik elektryczny z przedsionka. Użyczył on swej somy ku niezadowoleniu niektórych spragnionych i uciesze pozostałych??? :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

He he... dobre.

Jury miało być bezstronne i pozostawić urządzenia w stanie dostarczonym przez zainteresowanych, jednak nawet Oni nie mogli powstrzymać się od małego tuningu - jak widać ta choroba "grzebania" (fuj jakie brzydkie słowo) rozprzestrzenia się zastraszająco szybko ;)

No Walery widze ze moja ciezka praca i siedzenie po nocach nie poszło na marne:-)

Poki co nie mam najzdu "Stelmachowców" wiec spokojnie sobie działam ....gajklona dla kolegi.

Od mojego forumowego przyjaciela Bodo_Z w swoim czasie gdzies w marcu moze ciut pózniej dostałem kompletne pcb do NOSa no i na tym sie skonczyło koszt elementów do nosa i problem z ich zdobyciem wrecz mnie przytłacza wychodzi na to ze praktycznie wsio trzeba sciągac z poza granic naszego kraju gdzie roznorakie koszty przesyłek czas oczekiwania ..koszty przelewów małych skadinad sum do zagranicznych banków czynia ten mały dac pomysłem niezwykle kosztownym ..z pobieznej analizy mi wynikło ze koszt wyniesie gdzies az 700-800zł do tego jakas obudowa, trafo itd ..za tyle to walery ma cd plus Stelmacha....pytanie czy NOS zagra az na tyle lepiej żeby sie opłacało przez pół roku sciagac czesci po całym swiecie i sie wkurzac z niecierpliwosci...pan Andrzej montuje swego daca najwyzej kilka dni..

Panowie. Ze względu na Jolkę, chcieliście się spotkać w środę (czwartek, piątek swoją drogą). Pogubiłem się już w terminach i osobach (info latają jak jaskółki).

Będzie ktoś i coś w środę, czy nie ?

???????

awas

SAPR,

wygląda na to, że planowane na środę porównanie Jolki z Vincentem odbędzie się u Arturap, przede wszystkim ze względów czysto logistycznych (ach te kolumny Arturap).

Może niech wypowiedzą się wszyscy zainteresowani tj.: Arturp, Maka, Teo, Hornet, no i nie wiem kto tam jeszcze.

>Piotrek608

Wszyscy którzy chcą złożyć NosDaca mogą PCB i komplet wszystkich częsci kupić u Petera Daniela.

Przesyłka z Kanady dociera w pięć dni i kosztuje tylko 6$. Wychodzi to znacznie taniej

niż zbieranie częsci u różnych dostawców i opłacanie każdej przesyłki oddzielnie.

Te wszystkie informacje znajdziesz w dziale DIY , czyżbyś tam nie zagłdał ??

Środa u mnie . Nie dam rady transportowac kolumn a sądze ,że THOR'y mogą wiele zmienić. Moje pomieszczenie jest mniejsze i wszyscy siedzą w pierwszym rzędzie ;P .

Dziekuję za zaproszenie do klubu - innym razem z przyjemnością. Moze już w piątek.

...there is no spoon...

Acha ! To bedzie tez ostatnia okazja posłuchania Cambridge Audio DAC3 ( modyfikacja NEEL )- sprzedałem .Wysyłam wkrótce do nowego właściciela. Jeśli ktoś chce sprawdzic czy jego modyfikacje dały rezultat lepszy niz zewnętrzny DAC to zapraszam . hornet ma przynieść kabelki ciekawe.

...there is no spoon...

zauważylem, że brał udział w testach również "DVD Samsunga (chyba 745)", oczywiście to profanacja przy oryginalnych i modyfikowanych CD, ale jestem bardzo ciekaw jak wypadł na tle konkurencji, czy totalna klapa, itp.

ARTURP, MAKA, HORNET, TEO,

Dla przypomnienia to co napisał arturp:

"OK,

zapraszam na środę na 19 do mnie . Stacjonuję przy Jagiellońskiej na osiedlu domów w okolicy fabryki FSO a więc niedaleko od KAiM . Proponuje spotkanie na Stacji Orlen , obok salonu firmowego FSO/Daewoo- 200m od mojego domu . Kontakt na komórke 501 257 356 ."

Proponuję, aby wszyscy zainteresowani potwierdzili arturowip, żeby było wiadomo na kogo czekać. Ustalmy też, że czekamy na siebie max do 19.15.

Pozdrawiam

Z.

PS.

Zabrać jakieś soczki czy ciasteczka?

Dopiero się zalogowałem... Fatalny dzień. Dobrze ,że już się kończy. Dla mnire 13 był szcęśliwy ale ten jest wyjątkowo wkurzający . No ale środa to bedzie dobry dzień !

Środa oczywiście 100% aktualna . Zbiórka o 19 na stacji . Dzwońcie jeśli ktoś nie dojedzie na czas . Do mnie jest blisko z tej stacji.

...there is no spoon...

hornet,

jestem zaskoczony tym ,że ktoś zna ulicę Kotsisa!(Nie mylić z ,,Koczisem" ). Tak to ta stacja . Obok salon firmowy FSO, niegdyś Daewoo , nieopodal salon Toyoty i po przeciwnej stronie ulicy Jagiellońskiej Fiata.

...there is no spoon...

maka,

no tak jakoś wyszło . Tylko to zagłębie upada. FSO ledwo dyszy . Tworza małe spółeczki, zajmują sie wymiana opon sprzedażą części zamiennych itp. Produkcja symboliczna. Kiedyś stały tu sznury samochodów dostawczych z częściami do montażu lanosa i matiza z całej Polski. Teraz pusto.

Wracając do muzyki. wszystko oczywiście aktualne .19 na stacji spotkanie.Jeszcze sprzątam pokój do odsłuchów poniewaz w pokoju ogok robię głosniki więc możecie sobie wyobrazic jaki bałagan był.

...there is no spoon...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.