Skocz do zawartości
IGNORED

CD - tuningować czy kupić? Testy w KAiM

jar1

Rekomendowane odpowiedzi

Znając życie pewnie wywalone HDAMy,zegar,separacja zasilania,filtr IEC (lub samo gniazdo),zmiana firmy przy pojemnościach oraz (prawdopodobnie) zmianą niektórych wartości.

Wraz ze zdobytą wiedzą przychodzi świadomość jak wielu rzeczy jeszcze nie wiesz...

I 'skazańcy':

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-644-100009447 1170280827_thumb.jpg

post-644-100009448 1170280826_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Szanowni!

pod wieczór postaram się dokładnie opisać jakie zmiany zostały wykonane, i co jeszcze jest do zrobienia.

Teraz niestety nie mam za bardzo czasu, bo zaraz wyjeżdżam z rodziną na zakupy.

Jeśli chcecie to postaram się wrzucić parę "rozebranych" fotek (cd-ka oczywiście).

Pozdrawiam

Zafop

Tytuły Johnny'ego Casha:

American III: Solitary Man

American IV: The Man Comes Around

O ile wiem, niedostępne w Polsce. Przykładowe linki:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

(nie twierdzę, że trzeba kupić akurat tam ;))

Jak słyszeliśmy, to _nie_ jest country. Rewelacyjne nagrania, niezwykle sugestywne. Widać wręcz starego, schorowanego człowieka siedzącego przed mikrofonem i śpiewającego ponure słowa o zbrodni, winie i przebaczeniu.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Swoja drogą, to musimy coś zrobić z wytłumieniem pomieszczenia. Jest za pusto 'z tyłu';-)

Odkąd wyszły Saprowe regały akustyka nam siadła. Tylko dobre usadowienie się blisko i pośrodku kolumn daje dobre efekty.

Zafop a ja bardzo prosze o rozbierane fotki jako stary DIYowiec zawsze to powiekszy moja wiedze a nuż coś wyczaruje następnym razem dzieki Twoim fotkom:-)

A prosze cie bardzo Piotrek608

Tu masz pełną dokumentacje.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Garmin to jedna z pierwszych osób zajmujących się tuningiem odtwarzaczy , trzeba mu oddac ten honor.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Szanowni!

odnośniki, które podał Zorro zupełnie załatwiają sprawę.

Generalnie podam tylko info, że mój 6000 jest na OPA627, a oprócz tego co było zrobione, to ma zmienione kondy w zasilaczu na Panasonic FC 1000uF (oryginalnie były zostawione ELNA SILMIC 470uF, które na początku zmieniłem na NIPPONY LXY 2200uF).

To co jeszcze jest do zrobienia to poprawa bloku zasilania.

Czego nie widać na zdjęciach to zaekranowanie trafa oraz "wyklejenie" masami bitumicznymi obudowy od wewnątrz (dół i pokrywa) raz napędu.

Stosowana przeze mnie sieciówka to AUDIONOVA STARBURST.

Interkonekty, z których korzystam na codzień to Klotze, ale wczoraj zagrał na "Czarnych" KON-TECH-u i bardzo mi się to zestawienie spodobało.

zafop,

mnie jest wszystko jedno czy to wtorek czy środa ,tylko gdzie ? U mnie robią się nowe głośniki ale jak przyjdzie max 4 osoby to posprzątam ;P . Więcej i tak nie wejdzie.

...there is no spoon...

Arturp,

nie wiem gdzie, myślałem o Klubie (może Sarp mógłby się wypowiedzieć?), no i pytanie ilu byłoby chętnych do ewentualnego odsłuchu.

Ja jestem zmotoryzowany, więc mogę dojechać ze sprzętem we wskazane miejsce (w Warszawie oczywiście).

Aha, mi najbardziej pasuje środa po 19 a 20.

zafop

przykro mi że się znim tak bujałeś ale Arek pod koniec swojej przygody z diy robił się coraz bardziel niechlujny- z drugiej strony masz cd który gra super za ułamek kwoty jaką ja zapłaciłem a co z tuningiem 7200? pozdrawiam Arek

Arongol,

Tak jak Ci mówiłem już wcześniej, sprawę cd-ka uważam za zamkniętą i dajmy z tym spokój, ważne że udało mi się go doprowadzić do "normalnego stanu" jeśli chodzi o jego codzienne użytkowanie.

Co do PM7200, to miałeś mi "podrzucić" co nieco jeśli chodzi o sensowny tuning wzmaka (nie doczekałem się niestety), natomiast z innej strony to jest jeszcze na gwarancji, więc przez co najmniej pół roku nie będę go "tykał".

Pozdrawiam:)

co do wzmaka to oczywiście chciałem podesłać ale komp mi pird.... i 3 miechy byłem zdany na kafejki ale teraz jak znam twój nick forumowy będzie prościej (co do tuningu 7200 jeśli się poświęcisz i zastosujesz się do moich wskazuwek to wzmakiem będziesz zachwycony i zszokowany tylko niestety może sie nie polubi z cd- lekkie ocieplenie z cd plus lekko wypchnięta średnica wzmaka( bedzie za słodko )ale jakość wzmaka na poziomie 10 kzł! (prócz basu tu da się zrobić dużo ale do wzmaków za tę kasę niedorośnie) odezwę się na priva Pozdrawiam Arek

Szanowni,

wracam do tematu JOLIDY (porównanie z ...?), wiemy, że Arturp jest chętny do skonfrontowania z nią Vincenta. Czy jeszcze ktoś z czymś?

Kto byłby chętny do uczestnictwa w odsłuchu, bo jeśli nie ma chętnych, to tego odsłuchu może dokonamy tylko wspólnie z Arturemp.

Przypominam, że planowany termin to najbliższa środa po godz. 19-tej.

OK,

zapraszam na środę na 19 do mnie . Stacjonuję przy Jagiellońskiej na osiedlu domów w okolicy fabryki FSO a więc niedaleko od KAiM . Proponuje spotkanie na Stacji Orlen , obok salonu firmowego FSO/Daewoo- 200m od mojego domu . Kontakt na komórke 501 257 356 .

System

- meridian 551 ( 2x65W )

- kolumny DIY - THOR by DAppolito ( magnezowe osiemnastki + kopółka Millenium )ewentualnie Avance 910

- Vincent CD S6

- Cambridge Audio CD3

- Roksan Attessa DP2P

- Cambridge Audio DAC ( modyfikacja NEEL ) - można sprawdzic jak wyglądajawyniki tuningu w porównaniu do podłączenia dobrego DAC'a !

- interkonekty - Kontech Grey , VdH First

- głośnikowy - Ultralink Excelsior

Twierdze nieskromnie ,że lepiej to gra niz sprzęt klubowy.

Warunki spartańskie !!! Ostrzegam . Proszę o zabranie godziwego kabla cyfrowego jesli ktoś posiada.

Zainteresowanych prosze o zgłoszenia . Miejsca jest dla kilku osób zaledwie -16m2.

...there is no spoon...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.