Skocz do zawartości
IGNORED

Marantz CD17KI kontra Vincent S6

adamgdansk

Rekomendowane odpowiedzi

Mało rzetelny opis, oj mało. "Niezbyt intensywnie użytkowany ponieważ mam trzy inne . Kupiony w Polsce w 2004 roku." - to sugeruje, że mało używany był przez całe swe "życie", a przecież u obecnego właściciela jest od bardzo niedawna (dzień? dwa?). Dalej, "Zastrzegam sobie możliwość odwołania ofert i zakończenia licytacji przed czasem – wystawiłem ofertę w innych mediach" - innymi słowy "mam was w D4, drodzy licytujący, was i wasze oferty". Nieładnie. Można spodziewać się usunięcia aukcji przez administratorów Allegro, w pełni zresztą zasłużonego.

Teo,

masz rację .Ale jak to wpływa na jakośc i dźwiek tego odtwarzacza ? Przyjedź posłuchaj i zdecyduj . Jeśli zdecydujesz przed czasem to Ty skorzystasz na tej niejasnej sytuacji...wszystko zalezy od punktu widzenia.

...there is no spoon...

:):) a ja myślę,(skoro cd. ma być sprawny), że albo zupełnie nie pasuje do systemu, który go muli lub kable. Vicek doskonale gra ze srebrem lub Stereovoxem. I tylko z tym. Wszelkie miedziaki mulą go. Lampa jest specyficzna i kocha srebro. W moim systemie jest miodzio. Widocznie po prostu pasuje do systemu. System jest przejrzysty, dynamiczny i pełen energii:):) A nie lubię.... np. M... , S.. itp

:):) ja nie uzywam źródła Marantza a jedynie transport z NOS-DAC. Źródła to przecież suchowato-techniczne ścierwa:):):) dobre do dykoteki. Brak im czaru:):) no i lampka się nie swieci:):). Ad. Soniaka- to była życiowa pomyłka. Natomiast Vicek moim zdaniem bije europejczyków cenowo. Źródła z kontynentu o takiej barwie i brzmieniu kosztują średnio 3-krotnie drożej. Dowodem jest choćby pobicie Linna za 12000zł- test w niemieckim audio. CD będzie się podobało i oczaruje miłośników lamp. Nie spodoba się technikowcom i analizatorom. Tak czy owak poczciwa maszyna:):)

ShengYa . 200-300 $ w Chinach + transport , cło i Vat . Pewnie 1500 PLN w sumie

Tu zdjęcia z modyfikacji .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Znajomo jakoś ...

A wracając do Vicka to Zydelek ma rację - super jest . Więcej takich opinii :D

To miód na moje serce, sorki ... kieszeń. Ależ jestem cyniczny ! Pójdę do piekła.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

...there is no spoon...

julek ,

no raczej nie to samo ale rodzinka ta sama - to jest ,,podobno " producent rzekomego Vincenta, który jednakowoż posiada aż 4 lampki . Niestety w temacie lamp jestem nieoświecony.

...there is no spoon...

patrzę na aukcję tego Vicka i zastanawiam się... jeszcze 3-4 dni temu pies z kulawą nogą nie chciał dać "kup teraz" za 2000PLN, a teraz całe grono walczy... hmmmm.....

adam,

pomyliłeś się . Tamta licytacja zaczynała się od 2000 . Opcja Kup teraz była 3000 . Poza allegro proponowano sprzedającemu więcej , dlatego wycofał ofertę złożoną na 2000 . Ja oczywiście zapłaciłem najwięcej i mieszkam kilka ulic dalej więc wręczyłem gotówkę po ,, kontroli technicznej "- bezpieczeństwo transakcji dla obydwu stron .

...there is no spoon...

Adam ,

jest jeszcze jedna ważna sprawa - jeśli znasz coś w okolicach 2000 PLN co zagra lepiej od tego vincenta to koniecznie daj mi znać . Coś muszę przecież kupić. Roksan pojedzie do Anglii do naprawy , Cambridge Audio CD3 do modyfikacji , nawet Philips 614 + przetwornik CA DA3 wystawiłem na allegro . Oznacza to ,że zanim zbiorę gotówkę na meridiana to nie mam źródła :( .Moze byc używany oczywiście ale pamiętajmy ,że ma byc na gwarancji polskiego dystrybutora . Chociaz i tak sądze ,że wyraźnie lepiej będzie dopiero na Meridianie.

Wczoraj wieczorem wrzuciłem płytę Raven- Rebeki Pidgeon .Głos wokalistki jest chłodny i muzyka nagrana podobnie. Nie lubiłem tego słuchac bo na roksanie to tak brzmi jakbyś siedział w kościele , zimą i dosłownie czujesz jak cie zimno przechodzi . A tu pstryk ! Kościelny włączył ogrzewanie ( czytaj lampy vincentowe ). Niższa średnica zyskała na masie , pojawiły sie detale w tym podzakresie , instrumenty nabrały wielkości i mocy , wyraźnie poprawiła się dynamika a wokal zrobił sie poprostu kobiecy a nie jak dotychczas go odbierałem - eterycznie , słabowicie zawodzący. Nie zmieni to mojego uczucia do tej muzyki i wykonawcy ale przynajmniej wysłuchałem całej płyty w skupieniu . Potem właczyłem Jacinthę i tu Roksan mi sie bardziej podobał , bo płyta jest nagrana ciepło i Vicek to wzmocnił . Jednak roksan nie dał takiej namacalności dźwięku - jest gładszy ale mniej angażujący w atmosferę . Na vicku słychać każde ,,mlaśnięcie"wokalistki , skrzypienie krzesła , puknięcie w pudło gitary podczas gry .

...there is no spoon...

Vicek wystapił w sobotę w KAiM . W wątku na ten temat mozna poczytać ,że grał prawidłowo więc nie jest uszkodzony :). Ci którzy słyszeli modyfikowanego twierdzą ,że ich charakter jest podobny.

...there is no spoon...

Nie "poszedł", tylko "Aukcja została usunięta przez pracownika Allegro" - wystarczy kliknąć w zamieszczony w wątku link. I słusznie, biorąc pod uwagę poprzedni opis. Allegro to nie tablica ogłoszeniowa, a złożona tam oferta sprzedaży jest wiążąca - sprzedający uznał, że te drobne fakty jakoś go nie dotyczą...

Pewnie Teo doniósł do administratora :)

Przecież to i tak nic nie zmienia . Wystawiony ponownie tyle ,że na tydzień zamiast dwa .

Właśnie kupiłem Roxy Music Avalon w wersji HDCD i słucham . No i pięknie jest . A jesli go nie sprzedam to nawet nie bedzie mi z tym żle bo gra coraz lepiej. Zmieniłem interkonekty i jest więcej góry i basu. No teraz to juz ma wszystko w odpowiednich proporcjach i dźwięk stał się ciekawszy niż z Roksana ! I to za taką skromna kasę. Oj , poważnie musze przemyślec czy go sprzedać . Szykuje się konfrontacja z Jolidą 100 więc pożyjemy zobaczymy.

...there is no spoon...

arturp:

>Pewnie Teo doniósł do administratora :)

Skąd wiedziałeś? ;-p

Przy okazji: zafop poprosił mnie, bym zrobił mu kopie Casha (w sumie nie dziwne, jako że te płyty niedostępne są w Polsce). Czy ktoś z planujących pojawienie się w środę u Artura także jest zainteresowany?

Teo zrób "repliki" tych płytek także dla mnie. Nigdy nie byłem fanem artysty, ale to co słyszałem zdecydowanie mnie zaciekawiło.

Podobna prośba do zafop-a o Michaela Buble z Chrisem Boti.

Pozdr.

Panowie, sapr pyta czy Vincenta i Jolidy chcemy słuchać w Klubie - proszę udać się do wątku

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

arturp-> gorącopolecam do Vicka okablowanie Argentum. Zastosowanie tychże drutów spowoduje: bas będzie jak z młota pneumatycznego, średnica jeszcze bardziej obecna w pomieszczeniu, otworzą się wyraźne plany w głąb (3 i 4 rząd) :):) a góra będzie dzwięczna , czysta bez piachu jak byś zaprosił do domu grupę perkusyjną z trójkątami i innymi instrumentami metalowymi. Próbowałem różnych drutów i Argentum z Vickiem wypada najkorzystniej.

Teo, '

na klubowym sprzęcie zagrało średnio i chcę teraz posłuchac na moim.Może to tez pomieszczenie . W moich 16 metrach dynamika jest super, dźwięk pulsuje.No i ten transport kolumn - sam nie dam rady, potrzebny duży samochód itd. Trochę juz posprzątałem :D

Ja chętnie do klubu wpadne w piątek ale w środę jednak powalczymy u mnie .

...there is no spoon...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.