Skocz do zawartości
IGNORED

Sony 227ESD - dwie wersje?

bartezzz

Rekomendowane odpowiedzi

Wstawiłem do zasilania zegara stabilizator SPX29300U-5.0 i tak zostanie do momentu wstawienia dodatkowego zegara - mam zmienione kondesatory prz TDA 1541 na ERO 100 MKT pomimo tych i wczesniejszych zmian liczyłem na wiekszę poprawę w uzyskaniu lokalizacji instrumentów

StyQ, 11 Lip 2006, 13:31

>Witam,

>

>Mam pytanie. Który z cd-ków warto wziąć, SONY CDP-X333 ES, czy Sony CDP-227 ESD. I dlaczego

>

>Z góry dzięki za pomoc

CDP227ESD mimo wyglądu ma wiekszy potencjał, ponadto jego modyfikacje są szeroko opisane na forum. Uwaga na laser KSS151A. Jest świetny, ale po 19 latach może być już zużyty (sam tak miałem, musiałem wymieniać, a tani nie jest).

>>>McGyver, 11 Lip 2006, 18:37

>CDP227ESD mimo wyglądu ma wiekszy potencjał, ponadto jego modyfikacje są szeroko opisane na forum.

>Uwaga na laser KSS151A. Jest świetny, ale po 19 latach może być już zużyty (sam tak miałem, musiałem

>wymieniać, a tani nie jest).

A ile ten laser w razie czego by kosztował?

Denon CDP1290 jest nowszy, chyba ładniejszy, i bardziej pancerny od strony konstrukcyjnej niż Sony CDP227ESD. Istnieje zatem uzasadnione przypuszczenie, że laser w nim będzie w dość przyzwoitej kondycji.

Co do potencjału tuningowego, to drzemie w nim całkiem niezły, a koszty są porównywalne z kosztami modyfikacji Sony. Jeżeli kupiłeś w podobnej cenie jak "chodzą" CDP227ESD, to bardzo przyzwoity zakup.

A oto bitwa o Sony CDP-227ESD !!!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Witam!

Mam Pytanie do szanownych Kolegów ?

Posiadam odtwarzacz Sony 228ESD i bym potrzebował płytkę co na której znajduję się wyświetlacz!

Czy ktoś ma z szanownych Kolegów posiada taka płytkę??

Kontakt zemną :

[email protected]

Pozdrawiam!

Rafał

StyQ, 17 Lip 2006, 16:28

>A oto bitwa o Sony CDP-227ESD !!!

>

>

Ukryta Zawartość

poszedł za 36 eur + 14 eur wysyłka

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...

Witam. Jakie kondensatory polecicie jako boczniki przetworników w 227 ?? Na allegro jest tego tyle że głowa boli. Jakie pojemności ?? jaki typ ?? najlepiej gdybyście podali mi linka. Z góry dziękuje

wovo, 28 Lip 2006, 10:55

>Witam. Jakie kondensatory polecicie jako boczniki przetworników w 227 ?? Na allegro jest tego tyle

>że głowa boli. Jakie pojemności ?? jaki typ ?? najlepiej gdybyście podali mi linka. Z góry dziękuje

To na zdjęciach które robiłeś telefonem wnętrznościom mojego 227 nic nie widać? W takim razie znajdziesz na forum. Wklejałem zdjęcia, a o tych bypassach pisali też Bartek1 i Peter Daniel.

Ja mam pomarańczowe Philipsy MKT 560nF od Javoreczka. Zamierzam równierz przetestować ERO FKC 680nF również od Javoreczka.

Peter Daniel polecał różowe ERO MKT.

ja myślałem o silver mica ... ale sam jużnie wiem ...

Za to ostatnio wypchałem mojego soniaka osconami tak że w środku jest fioletowo... na wyjściach miałem (niestety) jantzena 15uF. Posłuchałem i super , lepiej wszystko dzięki osconom, ale coś mnie pchnęło zeby dać zamiast jantzenów oscona ... więc jako że kondy wyjściowe mam na podstawkach precyzyjnych wyjąłem jantzeny i wsadziłęm oscony 10uF/6,3V... takie maleństwa i to co usłyszałem przeszło wszystkie oczekiwania ... zrobiło sięwyraźniej, jaśniej, czyściej, do tego stopnia że system zaczął mnie po uszach ciąć ... zaraz przeszedłem z IC miedzianych na srebro i mówie wam ... teraz poezja :) Bas potężny , miękki, otulający siało i wyraźnie odrywająca sięod rzeczywistości reszta ... w drodze do mnie są 15uF SCR MKP ale wątpie że zagra to lepiej niż z tymi osconami ... choć zobaczymy. Jest to moja 2 dniowa ocena ... musze jeszcze z kumplami się skonsultować i odsłuchać soniaka na innych kolumnach, ale na razie poprostu czad :)

kupiłem maty bitumiczne do wytłumienia CDka. Gdzie polecacie je przykleić? Myślałem głównie o spodzie, pod napędem, tylko nie wiem czy nie będę miał potem problemu z zamocowaniem płyty głównej

Panowie, bez szaleństw !!! Oto do czego to prowadzi:

Ukryta Zawartość

A ja swojego kupiłem za 160zł, potem drugiego za 160zł, a potem jeszcze 228ESD za 150zł. A teraz co się porobiło?

Ukryta Zawartość

McGyver, 12 Sie 2006, 13:02

>Panowie, bez szaleństw !!! Oto do czego to prowadzi:

>

Ukryta Zawartość

>A ja swojego kupiłem za 160zł, potem drugiego za 160zł, a potem jeszcze 228ESD za 150zł. A teraz co

>się porobiło?

Jakto co sie porobilo :) Zarobisz :) Biznes is biznes... Masz trzy za, na kazdym mozesz przyciac teraz ze 250zl :D Czyli 750zl w kieszeni :) Co by tu teraz jeszcze rozdmuchac? ;)

Ukryta Zawartość

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.