Skocz do zawartości
IGNORED

glosniki do komp. za 200zl

EMiL

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

chcialbym, jak w temacie kupic mozliwie przyzwoite glosniki do 200zl.

Moje dwa typy, oba kosztuja po okolo 180zl:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) jest to nastepca tego modelu

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

i

Ukryta Zawartość

Ktore Waszym zdaniem sa lepsze? A moze inne propozycje;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/23233-glosniki-do-komp-za-200zl/

Ja bym wybierał między Logitech X-230 a Creative Inspire™ T3030 2.1 retail. Te środkowe to już nieco przestarzała konstrukcja. Z tego co wiem, to Logitech ma większy nacisk na bas, Creativy są bardziej ułożone, ale też go nie brakuje. Ja od 2 lat mam przy komputerze Creativy i jestem zadowolony (do słuchania na codzień, gdyż do odsłuchów audiofilskich mam oddzielny system).

Tak, chodzi o wybor pomiedzy tymi modelami.

Zalezy mi na w miare przyzwoitej jakosci wykonania i niezawodnosci, a z tym niestety bywa roznie. Jak wyglada kwestia jakosci wykonania logitech VS creative?

Wydaje mi się, że Logitech i Creative jeśli chodzi o wykonanie stoją na tym samym, wysokim poziomie. Awaryjność trudno mi oceniać. Od 2 lat mam Creativy i żadnych problemów. Także ja proponuję po prostu posłuchać obu zestawów w samemu wybrać...

Ja mam Tracer Chorus 2.1 i nie jest dobrze - oczywiście w tej kat. cenowej wśród głośniczków komputerowych. Bas jest dość kontrolowany, nie dominuje nad wszystkim. No a poza tym wszystko w drewnianej obudowie, satelitki też.

Pozdrawiam

Simonello

Logitech z3 jest calkiem, calkiem:

Ukryta Zawartość

plus za wyglad, chociaz jest sporo drozszy. Subwoofer zamkniety, ciekawe jaki im z tego wyszedl bas.

Ukryta Zawartość

i mają niezłe opinie, cytuję :

"Szczerze polecam !!! Jest to najleprzy zestaw 2.1 jaki kiedykolwiek miałem okazje słyszeć . Satekitki odpowiednio ciezkie wyważone jakoś wykonania na wzorowym poziomie . subb poprostu zajebisty. Generuje bass o bardzo gładkim naterzeniu ale jednoczesnie bardzo soczysty i co najwazniejsze przyjemy dla ucha ( nie meczy ) Jestem Audiofilem wiec wiem co mówie!! POLECAM szczerze zasłuzona 10 ! WestWood"

;-)

• 4 tygodnie później...

Kupilem z3, odmiane z drewniana okleina. To co od razu rzuca sie w oczy to naprawde wysoka jakosc wykonania i dobre uzyte materialy. Okleina jest rowno polozona a elementy bardzo dobrze spasowane.

Subwoofer w przeciwienstwie do creative'ow i wielu logitechow to konstrukcja wykorzystujaca 20cm membrane bierna. W srodku pracuje mniejszy glosnik wprawiajac w ruch membrane bierna bezposrednio i poprzez bass refleks, czyli taka kolumna w kolumnie:)

Satelitki sa jednodrozne, glosnik ma aluminiowy korektor fazy i gumowy resor.

Najwazniejsze, czyli brzmienie. Oczywiscie nie nalezy spodziewac sie cudow. Ogolnie calkiem kulturalnie, sporo szczegolow, ale bez ostrosci wysokich tonow(pomimo braku tweeter'ow slychac wysokie). Subwoofer nie dudni tak bardzo jak zdecydowana wiekszosc zestawow do komputera. Jezeli chcemy, aby zagral jeszcze lepiej to wystarczy go dociazyc np. sterta ksiazek. Zniknie buczenie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.