Skocz do zawartości
IGNORED

Szukam kabla glośnikowego - sugestie.

gutekbull

Rekomendowane odpowiedzi

->analog

Cena też (nowe droższe, normalka) ale starsze IMO grają po prostu lepiej, są bardziej przejrzyste, nowe dają nieco ocieplone brzmienie. I to by sie zgadzało, niedawno w innym wątku kolega zildjian stwierdził "zamulenie" przez Veluma, przypuszczalnie słuchał również wersji LS-S.

Słucham głośnikowego śmiesznie taniego kabelka DNM reson - takiej taśmy - chyba wszyscy znają i jestem mile zaskoczony.

Słuchałem tego kabelka dawniej na innych klockach, a teraz pożyczyłem dla sprawdzenia jaki ma bas ?

Ale on na całość gra bardzo dzielnie ;-)

wypróbuj Kondo KSL-SPc tylko ostatnią wersję ekranowaną...i najlepiej żeby masa miała dodatkowe oddzielne wyprowadzenie wtedy będziesz mógł sobie wybrać pojemność kabla mniejszą lub większą...Jeżeli ten kabel Ci przypasuje to będzie to czego szukasz...

>Kobe Tai

tez gram na podwojnym spc i mysle, ze trudno znalezc cos lepszego, a z tym ekranem to oczywiscie blef, ekran jest wazny przy interkonektach, a moze cos sie zmienilo?

Jeśli może być podłączenie bi-wiring to proponuję sprawdzić działanie przewodu

typu LIYCY TP 6x2x0,75

(Lapp Kabel lub inny producent , można kupić za grosze w każdej większej

hurtowni elektrycznej )

Sposób podłączenia :

Dwie skrętki na górę

Pozostałe cztery skrętki na dół

Życzę powodzenia

...na blef mi to nie wygląda ponieważ różnica w brzmieniu jest słyszalna na pierwszy rzut ucha nawet dla laika. Bez podpiętej masy dźwięk odchudony z basu z bardziej wyeksponowaną górą i środkiem pasma..w moim przypadku to lekarstwo bo pokój mam narazie tragiczny tzn za mały dla AP T3 no i bas chulał bez kontroli...i przy tym wariancie wszystko się wyrównało. Po podłączeniu masy bas zaczyna grać "normalnie"

jak w poprzednich SPC, które porównywałem z nową wersją...A tak na marginesie w nowych Kondo SPC góra wydaje mi się troszkę lepsza...może to sugestia ale takie mam wrażenie.

> zildjan

Czy słuchałeś może XLO Ultra i Reference 2. Czy jest między nimi przepaść, tak jak by to wynikało z różnicy cen.

Słuchałem ostatnio konektu Cardasa NR i głośnikowego XLO Ultra 6. Nie mogłem sie oderwać od fotela ! Niestety XLO Ultra 6 nie jest tak szybki jak Cardas i nie dorównuje mu przestrzenią w głąb, a więc może być jeszcze lepiej. Tylko czy warto się bawić w wyższego XLO przy tak kosmicznych cenach ?

Mam w planie wybróbowac jeszcze Cardasa NR z Nykielem TS 12, którego miałem, tyle że z innymi konektami go testowałem i wypadł świetnie. Wielka scena, dużo powietrza i zero ingerencji w sygnał.

Serii XLO Reference nie miałem. Rożnica w cenie jest kolosalna rzeczywiście i dziękuję pięknie. Tandem Ultra 6 i Audiograde w tej chwili mnie satysfakcjonuje. A i system mam wystarczająco szybki.....

Ja używałem przez ostatnie 2-3 lata dwóch wersji I.C Reference 2 - starszej i najnowszej.

Bardzo dobry, bez efekciarstwa, wszystkie pasma równo docenione, duża kultura. Tańszego nie znam.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.