Skocz do zawartości
IGNORED

Nasze instalacje KD niech nas zobaczą:)

Rekomendowane odpowiedzi

5 minut temu, dedal75 napisał:

i były głosy że to nie gra. 

No chyba nie ode mnie?Takie ustawienie jak najbardziej zagra i każdemu polecam 😉

A jak napisałem ? Były głosy 😉, a nie Gmow powiedział. 

26 minut temu, Extremalnie88 napisał:

Surroundy sprawują się dobrze. Też miałem obawy że jeśli będą tak wysoko to nie będzie nic słychać ale się myliłem. Jedynie co to chce dać pod nie podstawki studyjne żeby były pod kątem skierowane do przodu. Poza tym i tak jest rewelacja.

Ale , nic nie slychac , coś slychac , a efekty są na dobrym poziomie to jest długa droga 😉

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

12 minut temu, Extremalnie88 napisał:

Efekty są na dobrym poziomie. Kiedy ma być słychać to słychać. Kiedy ma być cicho to jest cicho. 

A nie ucieka ci to wszystko zbyt do góry?Np przejeżdżający samochód?Albo jakieś odgłosy które powinny ginąć za plecami? Poprawnie się lokalizują?

Powiedzmy że jest trochę tak jak piszesz. Słyszę że efekt powinien być troche niżej dlatego chce postawić je pod lekkim kątem nachylone do słuchacza.

5 minut temu, Extremalnie88 napisał:

Powiedzmy że jest trochę tak jak piszesz. Słyszę że efekt powinien być troche niżej dlatego chce postawić je pod lekkim kątem nachylone do słuchacza.

Tak zrób, poprawi to trochę lokalizację i minimalnie zlikwiduje odbicia od sufitu.Jednak całkiem się ich nie pozbędziesz.Lepiej byłoby tylko niżej....Wiem ,wiem kompromisy 😉.

2 godziny temu, MarcinRejek napisał:

Widać jakie to doświadczenia zdobyłeś przez 30 lat🤣

Miałem Atmosa 5.2.4, Auro3D 13.1(SBA) różne kolumny w konfiguracji 5.1, paręnaście ampli, wzmacniaczy, kolumn... a u Ciebie biednie ten sprzęt wygląda.

Taki wierny kinomaniak to i Projektor powinien być a tu wielkie G... ja szary kowalski według twoich myśli nawet nie powinienem myśleć o PJ a jednak miałem dwa JVC DLA-RS1000 i 2000 w tym samym czasie.... taki ze mnie ot Kowalski Amator 🤣 

Co miałeś to sobie wsadź między bajki. Obecnie masz 25 letnie zwłoki Bowersa. Do tego twierdzisz że nowe serie są beznadziejne. Akurat miałem bardzo dużo modeli tej marki. Razem z tymi co masz obecnie 602 S2. I każda nowsza seria była zawsze poprawiana. Aż do najnowszych 603 s3.

600 były jednak bardzo przeciętne. Więc powstały cdm,cm. Seria 7.

No i dobre granie zaczyna się właśnie od 702s3. 

Więc nie pisz mi o tym co ja mam lecz zastanów się nad tym co ty tu pokazujesz.

3 minuty temu, Gmow1977 napisał:

Tak zrób, poprawi to trochę lokalizację i minimalnie zlikwiduje odbicia od sufitu.Jednak całkiem się ich nie pozbędziesz.Lepiej byłoby tylko niżej....Wiem ,wiem kompromisy 😉.

Wiem, że idealnie to byłoby na standach ale projektując elektrykę nie przewidziałem gniazd głośnikowych w podłodze. Zaprojektowałem sobie w suficie dlatego jest tak, a nie inaczej  poza tym jest jeszcze żona która na standy w życiu by się nie zgodziła.

Edytowane przez Extremalnie88
2 minuty temu, Extremalnie88 napisał:

poza tym jest jeszcze żona która na standy w życiu by się nie zgodziła.

Dlatego napisałem

6 minut temu, Gmow1977 napisał:

Wiem ,wiem kompromisy 😉.

Najważniejsze ,że dla ciebie gra .I tego się trzymajmy😉 

Jednak dowiedzieliśmy się,   że się delikatnie rozjeżdża .

Ale delikatnie to dla każdego co innego znaczy.

Uprzedzam ze daleko mi by kogoś krytykować,  bo wiem jak to jest jak nie ma innych możliwości lub są inne sprzeciwy 🤔

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

Czyli co? Dalej mielenie słomy? Czy Wy , że tak powiem najbardziej wymagający (od wszystkich innych tylko nie od siebie) zdajecie sobie sprawę, że sami rozwalacie ten temat? Przecież tu miały być tylko i wyłącznie same instalacje kin domowych. A sami piszecie o wszystkim i o niczym. Jeśli coś dotyczy Was to może być? Jeśli ktoś napisze cokolwiek innego to nagle cała plaga szeryfów I mędrców wyłazi. Śmiać mi się z tego chce. Jakie to płytkie jest.
Żeby nie było, że coś teraz się czepiam. Ja zawsze pisałem , że ten temat tutaj tak wygląda od dawien dawna. I mi to wcale nie przeszkadza. Bo do zdjęć jest inne miejsce. Ale jak mi jeden z drugim zwraca uwagę to po prostu to koduję. I w tym momencie przypominam. Vice versa.
Pozdrowionka dla tzw szeryfów

@STELVIO masz rację ale ten temat jak i inne na forum już dawno zdechły. Nie ma dymu nie ma ruchu 🙂 

4 godziny temu, Extremalnie88 napisał:

poza tym jest jeszcze żona która

pomyśl o ładnych LCR'ach i umieść je zgodnie z zaleceniami do 5.1. Nie wiem co masz po drugiej stronie ale dasz radę 🙂 

20 godzin temu, fetek napisał:

Nie do końca się z tym zgodzę, jakbyśmy wszystko mieli robić sami i do wszystkiego dochodzić za każdym razem od nowa to byśmy byli daleko w polu.  Na forach, grupach, zjazdach poznaje się ludzi którzy wbrew pozorom bardzo chętnie dzielą się swoją wiedzą. 

Na pewnym etapie sami bez problemu odsiewamy buble.

Z całym szacunkiem ale co z tego ? Po zdjęciu które wkleiłeś raczej można powiedzieć że jesteś amatorem który właśnie kupił sprzęt w markecie.

Wybacz ale to co widzę to klasyczny błąd powielany przez wielu, jedynie suby przy odrobinie szczęścia stoją 1/4, 3/4 ale mając dwa raczej bym szedł w rekomendowane układy.

Co do reszty to się zgadzam w 100%, nie bez powodu wielu merytorycznych i wartościowych userów od lat tutaj nie zagląda.

Powiedz mi w którym markecie kupisz Z70 czy A10,ud7007.

Bo ja raczej nigdzie nie widziałem. Podziel się informacjami.

Godzinę temu, kinomaniak 2 napisał:

Kinomaniak, mógłbyś juz odpuscic i nie ciągnąć tej bezowocnej dyskusji. 

Wklejając tutaj zdjęcie musiałeś być przygotowany na ewentualną krytykę. Ja tez wklejałem tu swoje zdjęcia i tez dostałem po głowie za brak dywanu i puste ściany ale wiem, ze słusznie 😉 

Nie ma co się tak spinać. Jesli nie tolerujesz krytyki, to moze po prostu nie publikuj zdjęć ☺

Kolumny frontowe: Heco Celan XT701, Wzmacniacz: Yamaha AX900 - pracuje jako końcówka mocy, Amplituner: Marantz SR7010, Transport: Squeezebox Classic, Media player: Zidoo Z1000 Pro, FireTV 4K Max 2Gen, Subwoofer: 2x Velodyne EQ-MAX12, Projektor: JVC DLA-X90R, Kolumny efektowe w konfiguracji 7.2.4: satelity 2×Quadral TSA300 (centralny) 4×Quadral TSA500 (surround) 4×Quadral TSA300 (atmos).

Pewnie masz rację.

Szkoda że nie można usuwać swoich zdjęć,czy postów. Bo faktycznie to nie ma sensu.

Edytowane przez kinomaniak 2
12 minut temu, kinomaniak 2 napisał:

Szkoda że nie można usuwać swoich zdjęć,czy postów. Bo faktycznie to nie ma sensu

Napewno można z pomocą moderatora ale swoje załączniki to chyba sam mozesz usunąć. Tylko jak usuniesz same załączniki to pozostaną posty bez zdjęć. 

Kolumny frontowe: Heco Celan XT701, Wzmacniacz: Yamaha AX900 - pracuje jako końcówka mocy, Amplituner: Marantz SR7010, Transport: Squeezebox Classic, Media player: Zidoo Z1000 Pro, FireTV 4K Max 2Gen, Subwoofer: 2x Velodyne EQ-MAX12, Projektor: JVC DLA-X90R, Kolumny efektowe w konfiguracji 7.2.4: satelity 2×Quadral TSA300 (centralny) 4×Quadral TSA500 (surround) 4×Quadral TSA300 (atmos).

Wrzucajcie zdjęcia audio/video i coś dopisując dla wyjaśnienia. Wszyscy to lubimy. Mała dyskusja też nikomu nie zaszkodzi.
Ale troszkę dystansu trza mieć. I się tak nie spinać. O ideał w pokoju czy salonie jest naprawdę ciężko. A i w salce dedykowanej nie raz nie łatwo. Ale to nie o to chodzi . Ja mimo wszystko bardzo lubię tę stronę ( jeszcze pare osób pewnie się znajdzie)i wiem , że jest chyba bardzo popularna. Więc prośba... Nie rezygnujcie

2 godziny temu, kinomaniak 2 napisał:

Nie chodzi o sprzęt tylko o fakt jak go "używasz".

50 minut temu, kinomaniak 2 napisał:

Szkoda że nie można usuwać swoich zdjęć,czy postów. Bo faktycznie to nie ma sensu.

Poproś moderatora, moje skasował.

10 minut temu, STELVIO napisał:

Ja mimo wszystko bardzo lubię tę stronę

Ja również, zwłaszcza że jest tu kilka ciekawych aranżacji.

Edytowane przez fetek
55 minut temu, kinomaniak 2 napisał:

Pewnie masz rację.

No ale po co się tak spinasz ?Bo ktoś Ci napisał ,że słaby sprzęt masz ?

Człowieku wyluzuj i nie odpalaj się tak szybko...Nie przejmuj się taką typową polską patologią. Jeszcze się nikt nie znalazł żeby wszystkim dogodzić...

Jak to szło ?

"Psy szczekają, a karawana jedzie dalej"

Masz fajny sprzęt i fajnie że go ciągle dozbrajasz ulepszasz...Rób to dalej i śmiało chwal się tutaj.Nie wszyscy tu są po to by objeżdżać ,ale mała konstruktywna krytyka nikomu nie zaszkodzi.Nie jeden by chciał takie poddasze mieć dla siebie jako salkę filmowo-odsłuchową.To tylko polska mentalność...

Czekam na następny update...Może projektor ? 😁

44 minuty temu, Gmow1977 napisał:

No ale po co się tak spinasz ?Bo ktoś Ci napisał ,że słaby sprzęt masz ?

Człowieku wyluzuj i nie odpalaj się tak szybko...Nie przejmuj się taką typową polską patologią. Jeszcze się nikt nie znalazł żeby wszystkim dogodzić...

Jak to szło ?

"Psy szczekają, a karawana jedzie dalej"

Masz fajny sprzęt i fajnie że go ciągle dozbrajasz ulepszasz...Rób to dalej i śmiało chwal się tutaj.Nie wszyscy tu są po to by objeżdżać ,ale mała konstruktywna krytyka nikomu nie zaszkodzi.Nie jeden by chciał takie poddasze mieć dla siebie jako salkę filmowo-odsłuchową.To tylko polska mentalność...

Czekam na następny update...Może projektor ? 😁

Przecież ja się nie obrażam,bo wtedy to ja bym musiał wyjść z piaskownicy. Nie o to w tym chodzi.

Każdy orze jak może. Pozdrowienia dla normalnych.

Co do projektora, to nigdy go nie kupię. Nie dlatego że jest to zły pomysł. Ale po prostu z wygody. Po to właśnie zamawiałem tak szeroką szafkę RTV.  I dlatego też suby są w środku,a kolumny w linii. Bo szykuję zamianę tv obecny 77 cali . Zostanie zastąpiony 100 calowym. I zostanie mi ledwo miejsce na gramofon.

25 minut temu, kinomaniak 2 napisał:

I zostanie mi ledwo miejsce na gramofon

No to po jakiego grzyba taką małą szafkę zamówiłeś...🤣🤣🤣

Żart... Gusta Są różne  i się je szanuje.

Dla mnie prawdziwe Kino to tylko projektor i celaż powyżej 100' ... i to z głośnikami za ekranem .Ale to DLA MNIE 😉

Pozdrawiam i życzę udanego zakupu.

Oczywiście pochwal się nowym nabytkiem 💪

Edytowane przez Gmow1977
7 minut temu, Gmow1977 napisał:

Dla mnie prawdziwe Kino to tylko projektor i celaż powyżej 100' ...

Też tak uważam. Projektor robi klimat, którego nie daje telewizor.

Naturalnie. Wiek już nie ten,pewnie 20 lat temu, nie zastanawiałbym się nawet min i szedł w projektor. Teraz film oglądam praktycznie tylko na Netfixie. Blu Ray odpalany raz na rok. Więc kolumny raczej milczą.Szkoda zachodu na ekran ramowy,i projektor.

2 minuty temu, kinomaniak 2 napisał:

Szkoda zachodu na ekran ramowy,i projektor.

Twój wybór 😉.

Szanuję..  i mimo wszystko namawiam,bo zmieścisz tam spokojnie 150' 😅.

Dziękuję szanuję tych co tak mają,ale to już nie dla mnie.

Suby miałem już chyba z 5 lat. Stary amplituner Marantza Sr 7009 sprzedałem 2 lata temu. Tak na prawdę nawet nie wiem po co. Zachciało mi się Z70. Z lepszą kalibracją,a potem używałem go może z 10 godzin.

Witam wszystkich, 3 miesiące wprowadziłem się do nowego domu i o to moja świeża instalacja 5.1 😉

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Pokaż nowe odpowiedzi