Skocz do zawartości
IGNORED

Nasze instalacje KD niech nas zobaczą:)

Rekomendowane odpowiedzi

Yodas

Całkiem fajne pomieszczenie:)

Czy próbowałeś dać centera pod TV?

Miałem Es i jeżeli chciałbyś coś poprawić to wymień tego centera na coś mocniejszego np. LC2, B&W600s3, Paradigm - przetworniki min. 16cm. Podane modele nie zaburzą zgrania zestawu, a zdecydowanie poprawią jakość przy filmach czy koncertach. Mam to osobiście sprawdzone.

Bardzo przyjemne wnętrze. A to jednak podstawa dla miłego spędzania czasu w domowym "kinie".

Dziękuję :)

Bardzo lubię ten swój "azyl".... Zdecydowanie wolę u mnie obejrzeć dobry film niż iść do kina..... Jedynym atutem kina jest wielkość obrazu. Dźwięk jest w kinie przesterowany ustawiony tylko po to by było głośno.... i "ci kinomaniacy " jedzący "cichutko" popcorn, siorpiący drugi,trzeci browar i wychodzący co chwile bo im pęcherz rozwali, na dokładkę jeszcze kilku się ujara i mają śmiechawe z byle czego.... Takie częste zachowania spowodowały, że bardzo rzadko chodzę do kina...

Ale kazdy lubi coś innego....

Ot taka moja refleksja choć wiem , że są też zwolennicy " takiego kina "

Yodas

Całkiem fajne pomieszczenie:)

Czy próbowałeś dać centera pod TV?

Miałem Es i jeżeli chciałbyś coś poprawić to wymień tego centera na coś mocniejszego np. LC2, B&W600s3, Paradigm - przetworniki min. 16cm. Podane modele nie zaburzą zgrania zestawu, a zdecydowanie poprawią jakość przy filmach czy koncertach. Mam to osobiście sprawdzone.

Dzięki :)

Dawałem go kilka razy góra dół, dół góra i tak na moje ucho jest lepiej.... Centera podkręciłem o + 2db.... jest lepiej niż po auto kalibracji...

pomyśle o proponowanych przez Ciebie Centralnych.....

Edytowane przez Yodas

65" ...... Jak go kupowałem pół roku temu to miałem obawy ze będzie za wielki.... A teraz jak oglądam filmy z blu-ray to wyjeżdżam z kanapą od ściany i panasem też wyjeżdzam maksymalnie od ściany.... 3D oglądam z 2.5 metra i wtedy jest ok...

ja mam 77" z projektora. oglądam z też mniej więcej z 2,5m i jest ok. Obejmuję cały ekran wzrokiem bez ruszania głową i jest to u mnie maxymalna wielkość.

z wielkością TV naprawdę trudno przesadzić bo 65" to chyba max w normalnych pieniądzach.

fajny pokój

ja mam 77" z projektora. oglądam z też mniej więcej z 2,5m i jest ok. Obejmuję cały ekran wzrokiem bez ruszania głową i jest to u mnie maxymalna wielkość.

z wielkością TV naprawdę trudno przesadzić bo 65" to chyba max w normalnych pieniądzach.

fajny pokój

Może za kilka lat 100" oled będzie za 10 tysi, no za 15 tysi...... Wtedy wniosę go przez okno z tarasu bo nie będzie innej możliwości ;))))

O projektorze mogę zapomnieć ,bo dedykowanie mojego pokoju kosztowało by mnie majątek, a później rozwód :)))

Edytowane przez Yodas

O projektorze mogę zapomnieć ,bo dedykowanie mojego pokoju kosztowało by mnie majątek, a później rozwód :)))

to rzeczywiście nie warto :))

wrzucam parę fotek po zmianach, sprzęt w "o mnie"

zmieniłem szafkę na sprzęt, zrezygnowałem z półek na płyty DVD/bluray za głową na rzecz wytłumienie z PT80 (w "akustyka" można znaleźć opis i zdjęcia a powstawania)

pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-6930-0-94448600-1391857449_thumb.jpg

post-6930-0-52689100-1391857461_thumb.jpg

post-6930-0-93399100-1391857466_thumb.jpg

post-6930-0-39576300-1391857473_thumb.jpg

post-6930-0-20654800-1391857477_thumb.jpg

post-6930-0-25847200-1391857483_thumb.jpg

post-6930-0-89569200-1391857515_thumb.jpg

post-6930-0-39894400-1391857542_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Belfi, widzę, że praktycznie bez zmian sprzętowych, ale akurat nie dziwię się - ten "secik" Jamo trudno byłoby zastąpić za rozsądne pieniądze. Fajne pomieszczenie no i prawidłowe ustawienie głośników, co nie zdarza się wcale często.

Belfi, pokoik pierwsza klasa. Widać że z estetyką nue jesteś ns bakier! Podeślij link do tematu w dziale akustyka.

Jedno pytanie: sprzęt się nie dusi taki zabudowany po bokach?

Belfi, widzę, że praktycznie bez zmian sprzętowych, ale akurat nie dziwię się - ten "secik" Jamo trudno byłoby zastąpić za rozsądne pieniądze. Fajne pomieszczenie no i prawidłowe ustawienie głośników, co nie zdarza się wcale często.

przez pewien czas miałem ochotę na zmiany, raczej myślałem o elektronice, na pewno coś dzielonego, kolum nie zmienię

ale mi prezeszło :))

byłby to przerost formy nad treścią, i tak nie wyciągam pełnych możliwości, onkyo gra ze swobodą z zestawem jamo, pokój mały, zmienię jak wybuduję osobne pomieszczenie, ale i tak najpierw sprawdzę czy na pewno jest to konieczne :))

Belfi, pokoik pierwsza klasa. Widać że z estetyką nue jesteś ns bakier! Podeślij link do tematu w dziale akustyka.

Jedno pytanie: sprzęt się nie dusi taki zabudowany po bokach?

proszę bardzo

Ukryta Zawartość

kolumna prawa ma ponad 50 cm do sciany, jest tam wsatwiony jeszcze ćwierćwałek 25cm, prostokątny panel gr 17cm z pianki i do tego dwie moco pomarszczone grube zasony, to one dają wrażenie że jest ciasno.

oczywiście wolałbym mieć tam jeszcze więcej miejsca.

w stero scena ma swoje wymiary,dźwięk odrywa się od kolumn, dla mnie jest ok

Ukryta Zawartość

jaką masz realna odległość odsłuchowa od kolumn frontowych? Swoją droga bardzo ładne konstrukcje.

Edytowane przez 5z0p3n

Panowie zazdroszczę wam tych wielkich formatów i projektorów ...... A zwłaszcza tak Elastycznych Żon jeśli chodzi o te tematy.... :))))))

jaką masz realna odległość odsłuchowa od kolumn frontowych? Swoją droga bardzo ładne konstrukcje.

licząc od osi głośników :

rozstaw frontów na szerokość 200cm

odległość odsłuchowa 240cm

central jest w odległości 250cm,

ekran 265cm od głowy słuchacza

Edytowane przez belfi

belfi bardzo ładnie, ale powiedz proszę co to masz za beznadziejny ekran ?

czyżbyś czytał moje wpisy na temat ekranu? :)

pisałem kiedyś i odradzałem zakup ekranu firmy KRAFTMANN

najbardziej przeszkadzają mi "rozbłyski" które powoduje, widoczne przy jasnych dużych powierzchniach, drobne pofalowania nie rzucają się w oko

ekran to zdceydowanie najsłabsze ogniwo w moim systemie

Edytowane przez belfi

Belfi fajne pomieszczenie, przyjazne dla oka, przytulne.

Kolumny robią wrażenie, wyglądają na zdjęciach na spore i masywne. Pamiętam, że kiedyś to było marzenie ściętej głowy, pamiętam też, że były chyba strasznie ciężkie.

czyżbyś czytał moje wpisy na temat ekranu? :)

pisałem kiedyś i odradzałem zakup ekranu firmy KRAFTMANN

najbardziej przeszkadzają mi "rozbłyski" które powoduje, widoczne przy jasnych dużych powierzchniach, drobne pofalowania nie rzucają się w oko

ekran to zdceydowanie najsłabsze ogniwo w moim systemie

nie czytałem chyba ale od razu zwróciłem uwagę :) też rozważałem jego zakup ale na szczęście się nie zdecydowałem :) No ale zdecydowałem się na 3 inne ku mojej rozpaczy - Optika, Suprema i Buenoscreen.

Czy mogę Twoje zdjęcie wykorzystać w temacie o niepolecanych ekranach projekcyjnych ?

Edytowane przez Ultro

Kolumny robią wrażenie, wyglądają na zdjęciach na spore i masywne. Pamiętam, że kiedyś to było marzenie ściętej głowy, pamiętam też, że były chyba strasznie ciężkie.

rzeczywiście takie są. Onkyo daje radę, fronty są w bi-ampingu. Ale warto byłoby podłączyć np XPA5 Emo

nie czytałem chyba ale od razu zwróciłem uwagę :) też rozważałem jego zakup ale na szczęście się nie zdecydowałem :) No ale zdecydowałem się na 3 inne ku mojej rozpaczy - Optika, Suprema i Buenoscreen.

Czy mogę Twoje zdjęcie wykorzystać w temacie o niepolecanych ekranach projekcyjnych ?

Śmiało wrzucaj gdzie potrzeba.

Kiedy kupowałem, nie doceniałem wartości dobrego ekranu, teraz mam jeszcze inne plany więc na razie nic nie zmieniam

Trzy inne? testowałeś je? Który został?

Ja tez myślałem, co to za kawałek ceraty 2 tys. dać ?, ale niestety w tym przypadku nie da się tanio i dobrze. Żaden nie został. Kupiłem czwarty ADEO i jest w końcu ok. A wątek założę chyba bo mam wszystko udokumentowane fotografiami. Sporo kasy i nerwów mnie to kosztowało.

A co bylo nie tak z supremą? Ja dostalem uszkodzony to bez problemu mi wymienili. Wszystko profi. Obexnie jestem bardzo zadowolony a latwych warunków u mnie nie ma.

A na czym to uszkodzenie polegało ? nie pisałeś wcześniej że dostałeś uszkodzony. Mi nie wymienili bo stwierdzili że już nie maja takiego na stanie po za tym nie stwierdzili wady. Nie wiem jak wstawić zdjęcie w czyimś temacie,

Ekran miał dwa małe wybrzuszenia. Natomiast jeszcze nigdy tak dobrze i w miłej atmosferze nie miałem załatwionej wymiany towaru. Zresztą zamieniłem na szary i zostałem zaproszony do Supremy na test, który mi bardziej odpowiada. Pełen profesjonalizm i pełna pomoc.

No widzisz, czyli jest problem z ekranami suprema bo sam trafiłeś na nie taki jak trzeba. Pomijam fakt że wszędzie piszesz że ekrany suprema są super i jesteś mega zadowolony a wychodzi że do końca tak nie jest. Szkoda że teraz o tym piszesz bo kierowałem się twoimi opiniami na temat tego ekranu i niestety zakupiłem jeden z nich. Co do obsługi to sprawę przejął sklep i to on się ze mną kontaktował. straciłem coś ok 150 zeta na przesyłce i tyle.

belfi w sumie to miałem 4 ekrany, ten obecny jest piaty. na początku miałem zaskakująco dobry i tani tylko niestety biały elektryczny firmy bodajże ART. No tylko że był biały i ciut za duży :/ i musiałem go sprzedać.

belfi w sumie to miałem 4 ekrany, ten obecny jest piaty. na początku miałem zaskakująco dobry i tani tylko niestety biały elektryczny firmy bodajże ART. No tylko że był biały i ciut za duży :/ i musiałem go sprzedać.

ekran mam szary

jak pisałem, u mnie najbardziej razi powierzchnia, która jest jakimś natryskiem z dość wyraźnie widoczną fakturą i która przy jasnych dużych obrazach nieba, wody, śniegu itp w filmach daje mocno zauważalny rozbłysk, co uwidacznia ta fakturę

właściwie lepszy efekt miałem na ekranie namalowanym na ścianie, faktura byłe niezauważalna a zwykła szara, domieszana farba dawała zrównoważony obraz.

Jakie były powody zmian ekranu u Ciebie?

Ultro, Twoja interpretacja jest błędna. Ekran suprema jest bardzo dobry. Mimo nie łatwych. Ekran sie nie popsul mimo uzytkowania 5-6 razy w tygodniu. Moj wisi na drodze do reszty mieszkania i podczas wieczoru jest zwijany i rozwijany 3-5 razy - mam małe dziecko i jak sie budzi to trzeba do niego iść.

Nie zgadzam sie z opinią ze ekrany suprema sa złe bo dostalem fabrycznie uszkodzony.

Ekran jest bardzo dobry. Nie wiwinął się nie ma jakichś refleksów o jakich fisze np. Belfi. Obraz jest bardzo dobry a mechanizm dziala dobrze. To chyba na tej podstawie stwierdzamy ze cos jest dobre.

To tak jakby ktos dostal uszkodzonego Panasa st60 i powiedział ze to zly tv bo jego egzemplarz byl z wada fabryczna a dystrybutor mu wymienil od reki.

moja interpretacja jest prawidłowa, obaj kupiliśmy ekran tej firmy i oba okazały się felerne, to że Tobie wymienili to fajnie ale nie zmienia to faktu że jednak coś z nimi było nie tak i prawdopodobieństwo następnego "strzału" jest spore. No ale było minęło, co do supremy to miała rewelacyjne silniki, bardzo ciche i działały bardzo kulturalnie, naprawdę rewelacja, mój ADEO strasznie hałasuje,rzęzi przy rozwijaniu.

belfi - co do powodów zmiany ekranu, to chciałem mieć idealnie gładki, płaski (tafla) i szary. Jak byś chciał kiedyś zmieniać to daj znac zdradzę Ci magiczny sposób jak można wyrwać adeo o 200 - 300 stówy taniej hehe

Ultro racji nie masz ale jezeli tak podchodzisz do tematu to Twoja sprawa.

Czy amplituner jakbys dostal z uszkodzoną gałką i by Ci wienili na drugi to tez bys pisal ze np. Amplitunery Nad są złe?

Nie wiem dlaczego porównujesz powierzchnie ekranu do gałki amplitunera. Jeżeli w ekranie byłby zepsuty pilot to nie ma sprawy, ale jeżeli jest pofałdowana powierzchnia to już jest to nie w porządku. Co do Twojego pytania, jeżeli zakupiłbym amplituner nada z uszkodzona gałką i mój sąsiad też, to TAK jak najbardziej pisałbym że są do dupy bo w tej klasie ampli i w tej cenie takie rzeczy nie powinny się zdarzać :)

• Pokaż nowe odpowiedzi