Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

foxbat, 17 Mar 2009, 23:48

>Zajebiscie by

>bylo zobaczyc mine Hamiltona objechanego przez Buttona a nastepnie przez Barrichello :D

A Ty kurna co, jasnowidz jakiś czy co ;D

Jeśli to wszystko nie jest tylko maskarada w wykonaniu Hamiltona & Co

to zanosi się na sromotną porażkę McLarena w tym roku, czego to się doczekaliśmy, fiu fiu...

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Ecclestone: zacznie się prawdziwe ściganie

wp.pl | 2009.03.18 10:09

- Kibice w końcu będą oglądać prawdziwe ściganie - powiedział o zmianach w regulaminie FIA Bernie Ecclestone. FIA zdecydowała się wprowadzić nieco zmodyfikowany system medalowy, proponowany od dawna przez szefa FOM.

- Nowy system jest zgodny z moimi propozycjami, nie uwzględnia jedynie nagród za drugie i trzecie miejsce. Najważniejsze jest jednak, że kierowcy będą za wszelką cenę walczyć o zwycięstwo - drugie miejsce nie będzie ich satysfakcjonować - uważa Ecclestone.

- To będzie prawdziwe ściganie, skorzystają na tym kibice i sama Formuła 1 - dodał szef FOM.

Co racja to racja, ale będzie się działo, oj będzie :D

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Kubek, 18 Mar 2009, 14:21

>o 4 rano chcesz piwo pić ? ;)

O 4 rano, to już piętnaste chyba ;)

Ja tam pieprzę, nie kładę się nawet :D

foxbat, 17 Mar 2009, 23:48

>jesli juz czerwoni maja wygrac, niech wygra Raikonen... Massa potrafi byc piekielnie szybki, ale to

>nie material na mistrza i takiej okazji jak w poprzednim sezonie miec juz nie bedzie. Zajebiscie by

>bylo zobaczyc mine Hamiltona objechanego przez Buttona a nastepnie przez Barrichello :D Ciekawe w

>jakiej naprawda formie jest BrawnGP i BMW...

Nie wazne czy material, czy nie.. Imho zasluzyl.. Gdyby nie Wegry;/ W 2007 gdyby nie ciagle awarie liczylby sie w walce do samego konca... Nie musi byc kolejnym Schumacherem ale 1 tytul sie mu nalezy..

Poza tym brakuje mi radosci na podium. Massa potrafi sie cieszyc. najbardziej mi sie podobalo gdy Schumacher wygrywajac XX raz cieszyl sie jakby wygral pierwszy wyscig:) To bylo cos:)

wasylak, 18 Mar 2009, 12:27

>Daje słowo- na pierwszy wyścig kupię najdroższe piwo, jakie znajdę!

Po co najdrozsze, wystarczy Mumm za 185 zl mozna poczuc sie jak na podium F1 jesli rozmiar butelki nie ma znaczenia;)

No teraz jest to całkiem możliwe, na szczęście...

FIA wycofuje się ze zmiany regulaminu

wp.pl | 2009.03.20 19:12

Zaledwie po jednym dniu międzynarodowa federacja samochodowa (FIA) wycofała zmianę przepisów Formuły 1 zgodnie z którą mistrzem świata miał zostać ten kierowca, który wygrałby najwięcej wyścigów. FIA nie wprowadzi kontrowersyjnego przepisu, ponieważ nie zgadzają się na to wszystkie zespoły.

Zaledwie dwie godziny po tym, jak Stowarzyszenie Zespołów Formuły 1 (FOTA) wystosowało oficjalny protest w sprawie zmiany przepisów, FIA zareagowała. W oświadczeniu międzynarodowej federacji czytamy: "Jeśli z jakichś przyczyn zespoły Formuły 1 nie zgadzają się na obowiązywanie nowego regulaminu, jego wprowadzenie zostanie odroczone do 2010 roku".

To dobra informacja dla większości kierowców, którym zmiana przepisów wyjątkowo się nie podobała. W ostrych słowach skrytykowali ją między innymi Jarno Trulli, Mark Webber i Fernando Alonso. - Myślę, że to, co dzieje się w Formule 1 jest hańbą - mówił jeszcze niedawno mistrz świata, Lewis Hamilton.

a może ktoś wie co to jest?

czyżby fotomontage?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

O 4 rano...nie wiedziałem. Więc faktycznie- budzik, albo nie kłaść się...tylko parantulla, po 15 piwie zaśniesz tuż przed startem :)

Piwo już znalazłem- 50pln za jakąś porcelanową flaszkę, jedna wystarczy!

Przypominam o zmianie czasu w nocy z soboty na niedzielę!

Tak na wszelki wypadek, żeby później płaczu nie było ;)

Jeszcze tydzień...

Jak dla mnie, to może być jakieś prowizoryczne ustrojstwo, służące do regulacji z kabiny kąta pochylenia przedniego skrzydła. Od tego sezonu kierowca ma taką możliwość i to coś na zdjęciu mogło służyć na przykład sprawdzeniu czy w ogóle jest sens instalowania tego całego dziadostwa czy może lepiej to zostawić mechanikom tak jak było dotychczas, a kierowca ma się skupiać głównie na prowadzeniu auta, zamiast kombinować co by tu sobie podregulować ;) już i tak ma ręce pełne roboty, a do tego jeszcze doszły w tym roku jakieś nowe guziki na kierownicy (coś tam Kubica przebąkiwał ostatnio...) i ten cały KERS

A może to też być na przykład:

-Chodźcie sobie przykręcimy gdzieś jakieś coś, a reszta niech się zastanawia co to może być :D

"McLaren jest w głębokiej d..."

wp.pl | 2009.03.25 07:22

- Nie spodziewamy się miejsca w czołówce w Melbourne - przyznają w McLarenie. - Są w głębokiej d... - mówią o zespole mistrza świata Lewisa Hamiltona rywale.

Rozpoczynająca sezon Grand Prix Australii zaczyna się w Melbourne od piątkowych treningów. W sobotę (kwalifikacje) i niedzielę (wyścig) poznamy pierwsze odpowiedzi na pytania o miejsce w stawce Roberta Kubicy i BMW Sauber. Najważniejsze dotyczy jednak broniącego tytułu Hamiltona i brzmi: czy McLaren ma aż tak słaby bolid?

Srebrno-czerwony samochód oznaczony symbolem MP4-24 nie spisuje się tak, jak oczekiwali jego projektanci.

- W tej chwili jesteśmy w rozwoju nieco za rywalami - ostrożnie przyznaje Hamilton.

- Nie pojawimy się w Melbourne z tak dużymi szansami na wygraną jak w poprzednich latach - trochę mocniej dodaje nowy szef zespołu Martin Whitmarsh.

- Są w głębokiej d... - mówi anonimowy przedstawiciel jednego z rywali, którego "Times" przedstawia jako "zorientowanego w tym, co się dzieje".

Przebieg zimowych testów wskazuje, że to ostatnie stwierdzenie jest bliskie prawdy, bo McLaren miał problem najgorszy z możliwych - nie wie, gdzie leży przyczyna złej formy.

Tym bardziej "interesująco" wygląda w tym świetle głupawy uśmieszek triumfu Heidfelda, który już się odgraża, że w tym roku zamierza odzyskać i ugruntować pozycję lidera w zespole BMW Sauber...

Czyżby powtórka z rozrywki?

pewnie że powtórka z rozrywki. Jestem pewien że Heidfeld pojedzie z KERS w australii. Kubica pewnie nie chce bo jest za ciężki. Stąd Heidfeld będzie w lepszej pozycji. Mało tego - w następnym sezonie KERS jest obowiązkowy stąd Heidfeld dalej na dobrej pozycji.

Albo wprowadzą jakieś lepsze regulacje niwelujace przewagę niskich kierowców (jak w skokach gdzie długość nart zależy od wzrostu zawodnika) albo stwierdzą że ponieważ w koszykówce i wielu innych sportach jest odwrotnie, to F1 czyni zadość sprawiedliwości.

W drugim przypadku Kubica idzie na grzybki. Trzeba było za młodu niedojadać, dużo pracować fizycznie, pić wódkę i siedzieć pod szafą albo nawet zastrzyknąć sobie teścia w wieku 10 lat coby przyspieszone dojrzewanie wywołać i mieć te 15cm mniej.

Chyba jednak nic nie zrobią żeby uniezależnić wyniki od wzrostu kierowcy, Ecclestone jest konusem, chyba z kompleksami, jak się dorobił to ożenił się z kobitą wyższą od siebie o głowę albo i więcej.

>> Kubek, 26 Mar 2009, 20:12

Trzeba by jeszcze określić rozkład masy w przestrzeni - jak kierowca jest mały i muszą dokładać masy, to ją dołożą - na samym spodzie, w miejscu gdzie najbardziej pomoże to wyważeniu na konkretny tor...

Tak czy siak Heidfeld już się szykuje na zajęcie należnego mu miejsca w teamie.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.