Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Właśnie się rozpoczęły pierwsze treningi i ... póki co leje jak z cebra.

Jeśli taka pogoda się utrzyma, to zapowiada się chyba najciekawsze GP w tym roku :)

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Tia... Renault miało walczyc z Mercedesem, a tu wszystko wskazuje na to, że chyba w snach, bo bezpośrednim zagrożeniem są już nie tylko kierowcy Force India, ale nawet Saubera czy Wiliamsa...

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Źle nie będzie, ale zakład to chyba jednak bym przegrał, bo Alonso i w ogóle Ferrari albo drugi oddech złapało albo może akurat ten tor jakoś wybitnie im leży. Tak czy siak trochę punktów chapną...

Gość spy

(Konto usunięte)

Witam,

Wiecie moze dlaczego Polszmata Sport HD nie nadaje juz F1? Wroci jeszcze czy juz nie?

Mozna gdzies jeszcze obejrzec w podwyzszonej rozdzialce? Polsat Sport Extra wyglada znosnie ale obraz na HD byl doskonaly.

Sam wyścig (bez godzinnego pieprzenia o niczym) można obejrzec na ogólnym Polsacie zwykłym i HD jak kto ma. Ja akurat mam :D

no cóż jest tak jak pisałem strone/dwie wczesniej :D .... statystyka jest nieublagana i finalnie Kubica może być max 7dmy na koniec sezonu :D.... czerwoni mieli pecha ale tak jak pisalem to nie moglo trwac do konca sezonu,

i mój zakład jest nadal aktualny Panowie ..... po prostu patrzcie realnie ;p ...

co do samych czerwonych, Tench czy teraz widzisz jak bardzo ważna jest kasa .... i jak bardzo widać hierarchie ;p ? przez tą kase... jak teraz czytam co pisałeś wczesniej to po prostu mi twojej głupoty i bezmyslnosci żal ...

to team orders było tak bardzo widoczne, i w tak beznadziejnie brzydkim stylu, że to po prostu żal na to patrzeć było heh ...

i niech tu nikt nie ściemnia że bali sie o Vettela bo jak się za chwile okazało Massa równym tempem spokojnie sobie poradził ....

szmaciarsko to zrobili i tyle ...

pomijajac brzydką zamiane miesc w teamie czerwonych, zapowiada się świetna druga połowa sezonu i bardzo ciekawa walka w czołówce, miedzy maclarenami, czerwonymi i RBR, RBR chyba dostał zadyszki heh

Kubica, no jak zwykle równe dobre tępo choć już przed wyścigiem bałem się powtórki z pit stopem by ich Merce nie objechały w pit lane, na szczęście sie udało. Podobała mi się masakarycznie zimna krew Kubicy widać było że jak go MSC wyprzedził Kubek nic sobie z tego nie zrobił, nie starcił zimnej krwi i jechał ciągle tym samym optymalnym torem, co skończyło się odzyskaniem pozycji to było dobre :)

renault chyba troche odpuściło, mam nadzieję że to nie jest związane z kasą bo jezeli tak ...to w przyszlym sezonie bedzie wielka kupa i bedzie powtórka tegorocznej sytuacji ....

Ta, Renault podobno szuka kompromisu pomiędzy ulepszaniem tegorocznego bolidu, a prowadzeniem prac nad nowym autem na przyszły sezon. Skądś to chyba już znamy...

heh wlasnie sobie komentarze na Polszmat spor extra dobre lecą .... świat zjedzie czerwonych za to tak samo ...

no i dobrze to kurde wypacza całą tą zabawe...po prostu szmaciarsko to wyglada..

co do Renault... kurde Matercard to widac była plota i sciema brukowców czego sie od poczatku bałem ..

poza tym chca teraz dostac kase z reklam ... oj nie wróży to dobrze teamowi Roberta... nie podoba mi się to wogóle..

Robercik miałby takiego "santandera" za sobą ... to by innym kazali go puszczać :D . ..a tak musi sam na siebie pracować ...w stosunkowo słabym teamie... i tym mocniej mu kibicuje

z renault niejest tak źle jak ktoś sobie może myśleć - jak pisałem już - jeżeli wejdzie dobry f-duct to są odrazu na równi z trójką ( chociaż mcl coś odstaje ponieważ najwidoczniej niezbyt im wyszedł dyfuzor w stylu RBR - jak i RBR f-duct na początku - ferrari najwidoczniej zgrało te dwa wynalazki w miare szybko ) - teraz bez f-duct są przecież w stanie walczyć z mercem ( choć uważam że merc był dzisiaj ciut szybszy ) a jak go w końcu dostaną i będzie ok to stawiam że Kubica może powalczyć w tym sezonie o choćby jedno zwycięstwo ( a przynajmniej będzie miał czym )- wydaje mi się że może być fajna końcówka sezonu

- a RBR z ich super duo to ponownie niech się schowają - jakby Hamilton z Buttonem dysponowali ich bolidami to już było by po WDC i WCC pewnie

team orders w F1 było zawsze. Po histerycznym zachowaniu Barichello w Austrii bodajże w 2002 rozgorzała dyskusja i zakazano TO.

Prawda jest taka. W sporcie od lat nie ma romantyzmu, możemy sobie o tym pomarzyć. Sponsorzy i teamy łożą potworne pieniądze, by zarobić jeszcze większe. Nie ma tam miejsca na urażone uczucia Massy, czy Baricello. Nie ścigają się oni za swoje pieniądze i dla siebie ale dla teamu. Dlatego muszą wykonywać zalecenia wbrew swojemu ego. Czy się komuś to podoba czy nie tak właśnie jest.

piter z, 25 Lip 2010, 16:09

>z renault niejest tak źle jak ktoś sobie może myśleć...

Boullier: nie jest dobrze, musimy gonić

wp.pl | 2010.07.27 07:42

Chociaż w GP Niemiec obaj kierowcy Renault zdobyli punkty, szef zespołu Eric Boullier doskonale zdaje sobie sprawę, że przeciwnicy im uciekają. - Rywale zrobili wielki krok naprzód. Widać to gołym okiem. Musimy ich gonić - powiedział Boullier w wywiadzie dla "Przeglądu Sportowego".

Na torze Hockenheim Robert Kubica po raz pierwszy w tym sezonie został zdublowany. - Niepokoi nas ten fakt. To bardzo, bardzo źle - przyznaje szef francuskiego teamu. Problemem jest również wolniejsze tempo prac nad rozwojem bolidu R30, czego w Renault nawet nie ukrywają.

- Brakuje nam "kanału F". Jednak to nie wszystko. Musimy się poprawić także w innych obszarach. Ferrari zrobiło wielki postęp i wiemy dlaczego. My nie chcemy obrać tej drogi, bo nie jesteśmy pewni, czy jest ona legalna. Chodzi o ich przednie skrzydło. Przyznaję, że ogólnie nie jest dobrze - stwierdził Boullier.

Kubica studzi zapędy

wp.pl | 2010.07.27 14:09

Robert Kubica tonuje nastroje na temat jego szans włączenia się do walki o zwycięstwo w wyścigu o GP Węgier. Co prawda tor Hungaroring odpowiada charakterystyce bolidu Renault, ale zdaniem Polaka to nie wystarczy, aby nawiązać walkę z Ferrari, Red Bullem i McLarenem.

Lider Renault świetnie radził sobie w GP Monako, gdzie należał do najszybszych kierowców i walczył o pole position. Wielu obserwatorów uważa, że na torze Hungaroring, Kubica ponownie może powalczyć o zwycięstwo.

- Uważam, że ten tor będzie nam bardziej pasował i mam nadzieję, że będziemy bliżej czołówki niż w Niemczech - powiedział polski kierowca. - Jednak szczerze mówiąc wątpię, że będziemy w stanie powtórzyć tempo z Monako - dodał.

- W Niemczech osiągnęliśmy limit naszego samochodu i byliśmy "najlepsi z pozostałych", jednak wiemy, że strata do czołówki jest duża, a zespoły za nami są bardzo blisko. To oznacza, ze przez cały weekend wszystko musimy wykonać perfekcyjnie, aby zakwalifikować się do dziesiątki i wywalczyć punkty - stwierdził Kubica.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.