Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wspominałem już o tym wcześniej, że bardzo w to wątpię, abyśmy my tutaj wiedzieli chociaż 10% tego co wiedzą oni tam,

niezależnie od tego ile kto lat i w jakiej telewizji ogląda sobie wyścigi, to o pewnych sprawach zwyczajnie pojęcia nie ma.

Możemy sobie jedynie spekulować i snuć domysły, a co było jest i będzie, to dopiero czas pokaże.

Jak dla mnie Heidfeld od początku miał w renówce przesrane i taka była jego rola, a nie żadnego lidera czy czegoś tam innego.

Głównie miał się zajmować testowaniem nowych rozwiązań i przygotowaniem auta pod powrót Kubiki, a nie wygrywaniem wyścigów

jak to teraz nam próbują wmówić, że dostał super auto, miał zapewnione super warunki, cały zespół w pocie czoła pracował na jego wyniki,

no ale facet zawiódł pokładane w nim nadzieje i dlatego wylatuje...

Oczywiście mógłbym w to wszystko uwierzyć i spokojnie przejść nad tym do porządku dziennego, gdyby nie jeden drobny szczegół,

taki mianowicie, że w zespole jest jeszcze drugi kierowca, któremu dziwnym trafem nic się nie psuje, nic nie odpada, nic się nie pali,

a mimo to jego dorobek punktowy jest jeszcze słabszy niż Heidfelda - nieudacznika, beztalencia i w ogóle chodzącej beznadziei...

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Wiesz co parantulla?Wydaje się,że troche prawdy mogłeś liznąć a potwierdzeniem jej tzn.pracy HEI nad bolidem dla Kubiki będzie pewnie przyszły sezon i jeżeli Kubica w nim wystartuje to może być,to się potwierdzi ale co oznacza rezygnacja z niego teraz?Co doszli do doskonałości?Już!Wywalają go w związku z tym bo Kubica nadchodzi?A może"osiągnięcia"HEI chcą sprawdzić Brunem?Bolid im poukładał a teraz inny kierowca ma to potwierdzić?To wygląda troche na teorie spiskową.Tak jakby...no.

parantulla

Ruskiego nikt się nie czepia bo jego jedyną rolą było przyniesienie 15mln baksów. Za to HEI miał pchać zespół do przodu, zważywszy na jego domniemane "doświadczenie". Zespół robi bardzo słusznie wykopując cieniasa. Jedyne co mu wyszło do 3 miejsce w bolidzie przygotowanym pod dyktando Kubicy. I to są fakty.

To, że dostawał w Pt do testowania inny wydech, to czemu cię dziwi? Przecież miał on prowadzić zespół.

Bruno i kolejne miliony to byłaby bardzo dobra decyzja.

Ale teorie spiskowe to jest cóś!...wartościowego.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A może właśnie tak było?

Ukryta Zawartość

Ruskiego nikt się nie czepia bo jego jedyną rolą było przyniesienie 15mln baksów.

Bruno i kolejne miliony to byłaby bardzo dobra decyzja.

To zamiast zawracać dupę startami w GP topić w nie kasę bez sensu i kompromitować markę Renault

może lepiej od razu niech wszystkich zwolnią i powieszą na drzwiach garażu planszę MIEJSCE NA TWOJĄ REKLAMĘ

i pójdą sobie na grzyby albo gdzieś... to by dopiero była bardzo dobra decyzja i kolejne miliony

na czysto bez ponoszenia jakichkolwiek kosztów własnych, tyle co na banany dla tresowanych małp

przebranych w kombinezony upstrzone jak stróż w boże ciało reklamami sponsorów i na to samo wyjdzie.

Powtórzę po raz kolejny - nie tędy droga. W zespole jest potrzebny jeden człowiek pokroju Briatore,

a cała reszta przyjdzie sama. Sponsorzy, kierowcy, wyniki i szeroka rzeka szmalu na dalszy rozwój.

A nie zabierać się od dupy strony i połasić na parę nędznych baniek, które nie wystarczą na wypłaty i paliwo do bolidów,

bo trzeba je będzie ciągle remontować i odbudowywać po każdym występie jednego asa przestworzy czy drugiego miszcza bandy.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - oficjalnie

Ukryta Zawartość

Mogło tak być... ale i tak sprowadza się do tego, że kasa lepsza jak Heidfeld.

No tak ale jak mu nie płacili,to będą musieli, jak chcą go się pozbyć!To oczywiste,że za darmo nie jeździł i dupska nie narażał...na spalenie.

HEI dostaje pewnie jakieś grosze w skali F1. Brazylijskie koncerny chętnie mu zrobią wypłatę aby mieć tylko swojego w F1 a i Renault coś kapnie.

Parantulla

Z taką obsadą to jaki by bolid nie był nic by z tego nie było. Mozna było brnąć dalej w kanał lub zyskać trochę gotówki i popatrzeć na co z Senny wyrośnie. HEI dostał szansę poprowadzenia zespołu. Jedyne co zrobił to wybił się o 3 pkt powyżej płatnego kierowcy, LOL. Nie ma o czym gadać.

A ten 1000 zakładu na poważnie?

Senna nie miał dobrego startu w F1 na co złożyło się kilka przyczyn. Różnie może być.

Nic mi się nie wyrwało.

Wypłacam tysiaka każdemu, kto się ze mną o swojego tysiaka założy, że do końca sezonu Bruno chociaż jeden punkt dowiezie.

Ja twierdzę, że nie dowiezie i na to stawiam mój 1.000PLN

Z chwilą zdobycia pierwszego punktu (czy punktów czego mimo wszystko mu życzę) wypłacam kasę i zabawa się kończy,

bo nie wykluczam takiej możliwości, że na przykład zostanie mu podstawiony nieco inny bolid niż ten, którym jeździł HEI

ale pożyjemy zobaczymy, póki co zakład jest aktualny i tysiaka można zgarnąć :)

renault jest słabe - ale senna wcale taki cienki jak każdy myśli być nie musi - jeździł do tej pory w bolidzie w którym ciężko było cokolwiek pokazać - ja bym raczej nic nie stawiał na jego słabe występy - dla mnie Petrov dalej jest kierowcą niezbyt trudnym do objechania

Pytanie czy Renault jest na tyle dobre by walczyć o punkty a dopiero potem można się zastanawiać jaki kierowca te punkty mógłby zdobywać.

Puki co,ostatnio krucho z tymi punktami...było.Co do Senny to sie zgadzam,że do tej pory nie miał szans pokazać na co go stac.Teraz dostał.

Panowie z gdybania kokosów raczej nie ma i będzie, zakładacie się czy nie?

Bo zaraz się pewnie okaże, że od szmaciarza Heidfelda nawet Senna jest trzy razy lepszy,

no tylko że nie ma jak biedaczek i w czym się pokazać, za to Heidfeld miał, mógł, pokazał

i bardzo dobrze że go w końcu wywalili ustępując miejsca młodemu miszczowi, który być może kiedyś gdyby w przyszłości...

a gdyby tu było przedszkole w przyszłości i wasz syn w przyszłości... tylko nie mówcie, że matka siedzi z z tyłu!

Edytowane przez parantulla

A mi nic.

Po prostu uważam, że co najmniej nie jest w porządku traktowanie w ten sposób Heidfelda i tyle.

Z jednej strony mam nadzieję, że to się na nich zemści i bardzo szybko tego pożałują,

ale z drugiej strony ta cała sytuacja może się odbić na ewentualnym powrocie do zespołu Kubiki.

Tym bardziej, że za Renault smród się ciągnie jeszcze od sprawy z Nelsinio, a tu już kolejna afera na horyzoncie

i później wszyscy są ciężko zdziwieni, że nie ma sponsorów, a bez sponsorów nie ma kasy, bez kasy wyników i kółko się zamyka...

to może sobie przykręcimy wydech w drugą stronę... albo na przykład wywalimy Heidfelda... i zobaczymy, jakoś to będzie...

Jakoś to sobie można gacie na tyłek naciągnąć, a nie marzyć i śnić o rywalizacji z najlepszymi dysponując niczym,

bo chyba nawet dobre chęci ich opuściły i teraz myślą już tylko o tym jak dotrwać do końca sezonu, a w przyszłym...

jakoś to będzie?

Edytowane przez parantulla

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Już plotkują,że Kubica może nie wrócić do Formuły1 a to by mogło oznaczać,że szukają nowego kierowcy i dlatego testują Bruno Senne.HEI się widocznie nie wpisuje w plany Renówecki.

Ukryta Zawartość

No, za to Bruno się wpisuje że hej.

Jak na razie najlepiej się wpisuje w bandy, co było do przewidzenia...

Już jeden wózek skasował, a to dopiero pierwszy trening, aż się boje pomyśleć co będzie dalej...

Tak czy siak bokiem wszystkim to wyjdzie.

Najpierw te miliony z których po spłaceniu prawników Heidfelda i jego samego nic nie zostanie,

bo to co ewentualnie zostanie, to nie wystarczy na remontowanie bolidów rozbitych przez Brunona,

a następnie wątpliwa reputacja samego zespołu, który swoich kierowców traktuje jak zło konieczne i kundla przybłędę,

którego w każdej chwili pod byle pretekstem można kopnąć w dupę i zostawić na lodzie, najlepiej bez kasy i w środku sezonu.

Już widzę te tłumy sponsorów walące drzwiami do biura Buliona, żeby go złotem obsypywać

i te kolejki kierowców walące oknami do garażu Renault, żeby w ich barwach się ścigać.

Najlepiej za darmo i na koniec jeszcze po sądach się ciągać, żeby swoje wyszarpać,

a w tak zwanym międzyczasie czytać i oglądać wywiady, w których wszyscy po nim jeżdżą jak po burej suce.

Tak sobie myślę, że w takich okolicznościach przyrody jakiś tam Raikonen sam by musiał słono zapłacić

za szansę pojeżdżenia w tak profesjonalnym i wybitnym teamie...

niema co się szybko cieszyć - wyścig będzie trudniejszy dla Bruno - dawno juz niejeździł pełnego dystansu wyścigowego i może mu być ciężko utrzymać dobre tempo - chociaż oglądając FP i Q widać było że popełniał mniej błędów niż Petrov ( niepomne tego wypadku w piątek bo niema wiele o czym gadać - przypalił się na początek i za bardzo chciał ) mimo że cisnoł bardziej - było też widac po raz pierwszy w sezonie że była pozytywna walka w zespole dzięki czemu zyskał też Vitaly - napewno odbije się to bardzo pozytywnie na moralach ekipy

Parantula

Nie załamuj się HEI był thebesciak -:)

Nie ma dwóch zdań, bez względu na wyniki Senny dalsze trzymanie Niemca nie miało sensu. Facet totalnie nie podolał, liderem nie jest łatwo być.

Parantula

Nie załamuj się HEI był thebesciak -:)

A co mam się załamywać jak dla mnie to tylko lepiej, że renowecka wraca do gry, bo w końcu będzie co oglądać.

Pytanie tylko czy to za sprawą samego Brunona czy coś z tym szrotem w końcu zrobili, że zaczął jakoś jechać

czy więcej w tym wszystkim przypadku po prostu, zwłaszcza patrząc na wyniki pozostałych kierowców

takich jak na przykład Algersuari, Alonso czy Button...

nie wspominając o Rosbergu z ponad 0,5 sek. przewagi nad Senną i prawie 2 sek. przewagi nad Petrovem,

a więc generalnie nic się nie zmieniło jeśli chodzi o miejsce w szyku bolidów zespołu Renault,

tyle że tym razem mieli trochę farta w kwalifikacjach, a w samym wyścigu faktycznie różnie może to być.

Myślę, że pozycje 9 i 10 na mecie mogliby brać dzisiaj w ciemno, bo na więcej raczej nie ma co liczyć.

Ale lepsze już 9 i 10 niż 13 i 14 czy na przykład 16 i OUT do czego już zdążyli nas przyzwyczaić...

No chyba że lunie na co się zanosi, to wiadomo, wygrywa sprytniejszy, niekoniecznie lepszy czy szybszy.

Co zaś się tyczy Heidfelda, to po prostu przykro jest patrzeć w jakim stylu kończy całkiem udaną karierę w F1

tym bardziej, że przecież można to było załatwić zupełnie inaczej albo przynajmniej trochę ciszej.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.