Skocz do zawartości
IGNORED

marantz i mission czym to polaczyc ?

radzioc

Rekomendowane odpowiedzi

moj sprzet to

marantz

wzmak PM-7000,

odtwarzacz CD-57MKII

tuner ST-6000

oraz kolumny

Missiom M33i

slucham roznej muzyki no moze poza klasyka i hiphopem.

do tej pory wszystko to byla polaczone jakimis tanimi kabelkami wiec przyszla pora aby to

zmienic. Jesli chodz io dzwiek to wydaje mi sie on troszeczke za jasny i lekki (zwlaszcza na rockowych plytach) czasami wysokie tony za bardzo skupija na sobie uwage przydaloby mu sie troszeczke ciepla z dolu

Poniewaz kaski nie mam za wiele to zaczolam sie rozgladac na tzw rynku wtornym. Wypatrzylem

jesli chodzi o interkonekty DNM Reson, AudioQuest Copperhead oraz EagleCable MC90. Ten

ostatni jest chyba trosze gorszy (no i tanszy) niz 2 pierwsze wiec wydawalby mi sie dobry do

tunera. Choc nie wiem jakie macie doswiadczenia w podlaczaniu tunerow i warto im dac tez

lepsze kabelki.

jesli chodzi o glsnikowe to mam na oku RealCable TDC300 i CableTalk 3.1

Moze ktos testowal te kable z takim sprzetem i moglby mi doradzic co mialoby sie szanse

najlepiej sprawdzic.

Mam tez pytanko czy warto bawic sie bi-wirnig przy tych w sumie niedrogich kolumnach ? A

moze warto tylko wymienic zworki na jakies krotkie dobre kabelki ?? No i moze glupie pytanko

na koniec do ktorych zaciskow w kolumnie lepije podlaczac pojedyncze kabelki tj do

niskotoniwych i niech do wysokotonowego leci przez zworke czy odwrotnie ??

https://www.audiostereo.pl/topic/23325-marantz-i-mission-czym-to-polaczyc/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.