Skocz do zawartości
IGNORED

Lampa z Wrocławia S&AUDIO.

gembay

Rekomendowane odpowiedzi

Przez producenta czego? Lamp czy wzmacniacza?

W jednym kanale wzmacniacza push-pull pracują dwie lampy. Powinny być one sparowane. Zatem do stereofonicznego wzmacniacza push-pull potrzebujesz dobranych dwóch par (a nie dobranej czwórki jak sądzą niektórzy) lamp. Producent wzmacniacza powinien go obsadzić sparowanymi lampami.

Można kupić sparowane. W RCM, w KT66 itp, ale te miejsca masz najbliżej.

BTW, jeszcze nie masz tego wzmacniacza a już kombinujesz? Lepiej się dowiedz czy ten wzmacniacz ma fixed bias, czy cathode bias.

Troche jestem podjarany, to fakt-lubię wiedziec jak najwięcej o sprzęcie który posiadam. Będę wdzięczny za krótkie wyjasnienie w kwestii fixed bias czy katode bias. Nie wiem czy tam cos takiego mam Po co sie toto reguluje? albo zapodaj jakiegoś linka

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Cóz, pierwsze odsłuchy wypadły niezbyt przekonująco. 602s3 stanowią chyba za duże wyzwanie dla lampy s&audio. Kolumny mają skut. 90 db, więc nie powinno być aż tak źle- pomyśałem. A tu znowu zonk! Góra pasma całkiem miła i ten zakres pasma jest Ok,najgorzej jednak ze średnicą. Mój ukochany Tonny Bennett i Barbra Streisand schowani gdzieś w mysiej norze- wycofani za daleko, mało naturalni. Bas- niewiele,ale nie oczekiwałem cudów- w końcu wzmak ma moc 2x17W, a pomieszczenie 20m + wnęka. A jeśli nie b&w to jakie są wasze sugestie w cenie do 1300 zeta. W grę wchodzą tylko podstawkowce. A może jakieś DIY?

Proponuję posłuchać Usherów S-520 lub Acoustic Energy Evo1, powinno być lepiej. Szkoda że nie mieszkasz we Wrocławiu, bo pan Stefan na pewno poradziłby coś na niedostatki w pewnych zakresach pasma. Nigdy nie odprawił mnie z kwitkiem i zawsze starał sie "dogodzić" moim preferencjom brzmieniowym.

Acoustic Energy Evo1 ma kumpel, więc wypożyczę sobie dla porównania. Co do Usherów mają trochę niską efektywność -86 dB/1W/1m, więc nie wiem jak by to zagrało z przy mocy 2x17W. Dziękuje za sugestie

Paradigmy sąbardzo dynamiczne - powinno być o.k. Kolega ma lampę z Paradigmami Studio ale 20V3 - niektóre duże podłogówki chciały by mieć taki bas, wykop i dynamikę - i to w 25 m2.

Pozdrawiam

Właśnie z nosdac są jaja. W poprzednim systemie mój Dac dawał kolosalną poprawę zwłaszcza w zakresie środka. teraz ten dac jakby nie działa. Coś jest chyba nie tak z dopasowaniem impedancji, bo inaczej tego nie umiem wytłumaczyć. Odtw. mam podł do wejść wzmaka dwojako przełączam jak wariat i nic -żadnej różnicy.

Coż. AE evo one zagrały ciepłym sympatycznym dźwiękiem, podobała mi się zwłaszcza srednica wokale brzmią ciekawiej niż na B&W 602s3, ale dół pasma niestety kulał. Są zdecydowanie za małe do mojego pomieszczenia.

Już wiem o co chodzi. Trzeba wymienić przede wszystkim dziadowskie żródło i już.

Jestem miło zaskoczony, jak lampiak i b&W ładnie odtwarzają koncerty DVD nawet z DIVIX. Barbara zagrała rewelacyjnie, a z cd jest kiła

Chick, wpadnij do mnie to Ci wypożyczę do przesłuchania przetwornik Micromega DAC Duo BS. Gra bdb, a przy tym ma impedancję wyjściową 10 ohm, więc poradzi sobie z wysterowaniem każdego wzmacniacza.

• 2 lata później...
  • 3 lata później...

Do sprzedania S&Audio (z małą wadą):

Ukryta Zawartość

Więcej tu:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.