Skocz do zawartości
IGNORED

Budżetowa integra Q-AUDIO (Darkul)

wildGuar

Rekomendowane odpowiedzi

>Za wzmacniacz zapłaciłem 1 200. Wiem, niewiele jak na wzmacniacz, ale jak na pensję młodego nauczyciela to bardzo dużo.

wildGuar, rozumiem Cię. Ja zawsze starałem sie trzymać zasady: im mniej mam pieniędzy tym bardziej staram sie je wydać na coś porządnego. Jakoś nigdy nie próbowałem 'okazyjnie' mieć coś, co powinno byc warte 4000 kupując to za 1200. Kto chce wydać za mało ten wydaje kilka razy. Bo czy to nie jest podejrzane, że rzecz podobno warta 4000 ktoś sprzedaje za 1200?

Owszem, okazje sie zdarzają, ale trzeba wiedzieć co i od kogo.

He he.

Też zaczynałem na studiach od składania kompów. Części z Niemiec i oczywiście same problemy. Jak coś nie działało - czytaj facet skasował drivery od karty, albo zrobił coś jeszcze głupszego, to byłem budzony w nocy, że karta nie działa. Z czasem nauczyłem się udawać głupiego, ale na wszelki wypadek miałem dosową wersję ghosta i każdemu zakładałem dwie partycje z prikazem na c: nie ruszać i nie instalować niciewo na d: róbta co chceta. Wizyta ograniczała się zwykle do wsadzenia płytki z image partycji i po sprawie.

Co ludzie potrafili zrobić to już na osobną opowieść :)

>wildGuar

Młody nauczycielu akademicki. Zwracam się do Ciebie, bo sam byłem takowym przez 6 latek na politechnice poznańskiej zanim nie dałem sobie siana, bo kupa studentów typu senicz i marne wynagrodzenie. Nie zakładaj tego typu wątków tylko po to by wpisać się w trend jazdy na kimś. Dokonując zakupu produktu DIY powinieneś być świadom zagrożeń, kosztów i pracy włożonej w taki produkt. Jeśli się Tobie nie podoba jak gra i znajdujesz lepsze urządzenia w tej cenie, to pretensje możesz mieć do siebie. Oczywiście, jesli zgłosisz się do wytwórcy i powiesz co jest Twoim zdaniem nie tak, to powinien Twoje uwagi uwzględnić. To jest przewaga kontaktu z wytwórcą, że możesz liczyć na dopasowanie produktu do swoich wymagań. Oczywiście w ramach rozsądku, bo inaczej mamy dożywotnią zabawę składacza z klientami - jak w przypadku komputerków onegdaj bywało :)

>Masz 5 lat gwarancji... i przygotowany klocek pod rozne fiku miku..i widze problem..emocionalny..jaki?

Ty ciagle Darkul nie możesz zrozumieć, że to Ty masz problem i to naprawdę bardzo poważny:-(

wildGuar ~ podziwiam Twoja naiwnosc :) nie obraz sie prosze ale uwazam ze 1200pln po prostu wywaliles :) i pomyslec ze za ta cene mozna miec :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

nie mowiac o tym za niewiele wiecej !!! :

Ukryta Zawartość

prosze tylko Darkul nie mow nam ze ten wzmacniacz zaprezentowany przez kolege wildGuar gra na takim poziomie jak te z linkow powyzej...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ja nie wnikam w cenę i jakość tylko że na DIY żal dupe ściska widząc taki montaż ......

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

Jak to k**wa jest na tym forum... gainclon albo jest zajebisty albo ch*jowy!?

Jezeli chcesz za 1200 robic grajacy wzmak zgwarancja... to rob je seryjnie... jak mozesz taniej ..lepiej... to dzialaj...

--> Darkul

Nie wiem na podstawie czego myślisz, że mam emocjonalny problem?

A czy mógłbyś mi napisać (o ile oczywiście pamiętasz), ile zapłaciłeś za części? Zrozum, ja się nie czepiam Ciebie jako osoby, ani Twoich konstrukcji, mnie interesuje w tej chwili tylko to, jaki jest stosunek kosztów do "robocizny". Jeśli nie chcesz na to pytanie odpowiedzieć na forum, to znasz mój e-mail, prawda?

Większość wzmacniaczy podanych przez Chumiego gra żałośnie, a zaden nie wykracza ponad przeciętność. Przyzwoicie wykonany Gainclone bez problemu zmiażdży każdego z takich konkurentów.

Sie darkul nie unoś. Można taniej, ale z tego się nie da żyć. Przemysłowa produkcja może zejść jeszcze dużo dużo niżej z ceną. Niestety z hand made tak jest, że trzeba właśnie hand made wszystko, a to zabiera czas. Czas zaś to pieniądz.

To jak w końcu gra ten wzmacniaczyk?

"W powyzszych linkach sa fajne "budzetowe" klocki..bez gwarancji.... i z pewnoscia nie z 1 roczna"

a ta twoja kiepska kopia clona to przy nich prawdziwy high-end :))))))))))))))))))))))))))) czy ty masz ludzi na tym forum za idiotow :))))))))))))) prosze Cie ... to ze znajdujesz jeszcze kilku naiwnych ktorych mozna naciagnac na pare groszy to trudno :( chociaz polskie DIY pewnie na tym ucierpi bo taki jeden z drugim juz pewnie w zyciu nie siegnie po DIY ... ale nie wciskaj nam kitow na forum :))) bo sie tylko osmieszasz ...

proszę bardzo ten miażdży :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

tak, że nie wypada go w tym miejscu porównywać ;)

Rambo wreszcie podał link do wzmacniacza grającego... uczciwie. Jest na pewno najlepszy ze wszystkich tutaj proponowanych używek. Tyle że ma już 13-14 latek. Dużo się mogło w tym okresie dziać.

"Większość wzmacniaczy podanych przez Chumiego gra żałośnie, a zaden nie wykracza ponad przeciętność. Przyzwoicie wykonany Gainclone bez problemu zmiażdży każdego z takich konkurentów" ??? no to ciekawe szczegolnie jezeli chodzi o tego Primare ... sluchalem go jak kupowalem kolumny - naprawde sadzisz wzmacniacz Darkula ze zdiecia gra lepiej ??? nie wspominajac o wykoniu ...

"Chuiml

Wez czleku walerke.....

Albo znajdz solidna framuge w pokoiku... i wez solidny rozped... powodzenia."

Darkul - nie unos sie - mysle ze juz odpowiednia ilosc ludzi naciagnales na swoj sprzet :) a takie watki jak ten moze troche ludzi oswieca na przyszlosc :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.