Skocz do zawartości
IGNORED

Budżetowa integra Q-AUDIO (Darkul)

wildGuar

Rekomendowane odpowiedzi

Ten Cambridge Audio też na 2xLM3886 kosztuje 1190zł. Można porównać z klockiem Darkula.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-4509-100008963 1170281585_thumb.jpg

post-4509-100008964 1170281583_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>Rekin

"[...] Ile razy podwykonawca coś spieprzy to wiedzą również tylko osoby, które coś robiły samodzielnie [...]"

Masz rację Rekin. Niedawno odebrałem radiatory od frezera :) - wyglądają jakby czołg po nich przejchał :). Teraz pozostaje już tylko Fisher, a nie zabawa w docinane Kęty, które i tak trzeba anodować.

Tak niestety to wygląda. Jeśli DIY to DIY. Zlecenie czegoś na zewnątrz, to same problemy. Z Krystianem Majerem zamawialismy kiedyś wykonanie obudowy - to gość zrobił nam akwarium. Zostawił tylko odkręcany panel czołowy - resztę zaspawał :) W tym kontekście obudowy dogie-go jawią się jako prawdziwy hi-end o Bartku1 nawet nie wspominam.

rekin, 22 Gru 2005, 18:41

>Tak niestety to wygląda. Jeśli DIY to DIY. Zlecenie czegoś na zewnątrz, to same problemy.

To wwszystko prawda, ale dla mnie akurat obudowa w tym przypadku to nie obudowa stanowi problem, ale to "prawdziwe diy" ;-) Bebechy jakie są, takie właśnie są;-)

Dziś przyjechała następczyni mojego Ortofona 540 - AT 440ML, soją drogą coś z tymi 40-tami mam.

Ponieważ wkładka ta z tego co pamiętam była również polecana przez darkula, jeżeli nie zagra też sobie założe jakiś wątek z darkulem, na fali koniuktury;-)

>jar1

Tak masz rację. Już od kilku lat zabieram się do zrobienia swojego od A do Z projektu wzmacniacza - jaki by nie był i jak źle by nie zagrał, ale swojego. Nigdy nie mam czasu. Przeróbka czegoś gotowego, to dla mnie kilka godzin jak już dojdę co do czego, ale przemyślany projekt to trochę ruszania głową.

Moje życzenie na święta, to więcej czasu w nadchodzącym roku - bo to mój główny problem. No jeszcze miałem potomka spłodzić, ale może na to znajdzie się chwila :)

Problem, że dobre konstrukcje już są i właściwie zawsze na czymś człowiek będzie się wzorował. Kwestia wyboru funkcji celu. Albo jakieś przyzwoite AB z bootstrapem dla zwiększenia sprawności, albo klasa A i zabawa ze wzmacniaczem napięciowym i stabilizacją punktu pracy. Sam nie wiem. Myślałem też o jakimś PWM i szybkich mosach, ale to już wymyślono i działa. Chyba zacznę strugać drewniane łódki ;)

Kuchenka gazowa to przetwornik z zasilaniem bateryjnym. Sam przetwornik gra niezle, robilem kilka porownan i wydaje sie byc OK. Gra gorzej na rca ale na xlr calkiem calkiem. Co do maka hmm mi juz zupelnie przeszlo - wzmacniacz ktory zagral lepiej niz mcintosh to ten produkt jeszcze pod nazwa q-audio. Zagral lepiej w kazdym aspekcie. Co do jakosci wykonania - oprocz tego, ze troche zasniedzial (mosiadz) nie przyczepilbym sie do niczego. Fajne gniazda, akceptowalny wyglad, fajny dzwiek. Moze dlatego, ze to jeszcze bylo q-audio. Gdybym go nie posluchal pewnie nie podjalbym decyzji o robieniu wzmacniacza u Darka.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

1. Prawo U.E. nakazuje odpowiedzialność gwarancyjną sprzedawcy wzgledem nabywcy na okres NIE KRÓTSZY niż 24 miesiące. (udzielanie na rok jest niezgodne z prawem).

2. Oddzielne przepisy branżowe określają okresy trwałości użykowej dla danych grup towarowych.

3. Nabywcy przysługuje prawo do reklamowania towaru-usługi jeśli o niezgodności zawiadomi sprzedawcę nie później jak 60 dni od stwierdzenia tejże niezgodności. Po upływie tego terminu roszczenia są przedawnione.

4. Jeśli więc na stwierdzenie jakichś niezgodności użytkownikowi potrzeba było aż! 6-ciu miesięcy, to te roszczenia są bezzasadne.

5. Nabywca może korzystać z gwarancji producenta ( czego nie musi), bo to gwarant określa warunki i czas napraw lub zawiadomić sprzedawcę o niezgodności, który to ma 14-dni na ustosunkowanie się do roszczeń- odpowiedź i 21 dni na ewentualne usunięcie niezgodności towaru z umową.

Jeśli jakikolwiek sprzedawca bełkocze inaczej to jest w błędzie i należy bezwłocznie wyjaśniać mu błędy przed Sądem Powszechnym.

Czytam całość i się wręcz załamuję :-) skąd się wam takie koszty wzieły tego wzmaka. Skoro widać na pierwszy żut okiem, że to jest na podstawowym zestawie z oferty AVT (zestwaw 2180 )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) można kupić sama płytkę za 8zł w sklepie. Elementy: niewarto dawać tam, tych zwykłych bo nawed niema do czego tego porównywać. Ja dałem panasonic FC jeżeli się to odpowiednio polutuje cyną z domieszką srebra efekt jest zaskakująco dobry. Gra lepiej niż yamaha rx-v 450 (takową posiadam :-)

Ale powracając do cen:

Układ przyjmimy wersja z Panasonic FC

płytka 8zł

układ scalony i reszta kondy rezystory itd = około 75zł (cena z elementami zasilania bez trafa)

trafo z toroidy.pl koszt z przesyłką 75zł

czyli sumując koszt bez obudowy to jest mniejwięcej +- kilka złotych :-) 160zł do tego mozna znaleźć naprawde ciekawe materiały na obudowe.

Jak elfan załważył słusznie, mnie z obudową i okablowaniem wyniosło 220zł więc max bym za zrobiony dał 400zł ani grosza więcej.

Więc powiem ci kolego że przepłaciłeś pięknie.

Ukryta Zawartość

Faktycznie!!!!!

Ja kiedyś za samego Hirszmana "X" musiałem zapłacić po 30zł/m a za żółtego cordiala koledzy ( z wtyczkami) płacili połowę ceny Vandenhuja:):) Dodać trafo, obudowę itd. Nie darady taniej.

(darkul) A od czego masz allegro przeciesz wiadome że jezeli bym chciał kupowac elementy w sklepie zwykłym nie internetowym czy allegro to bym zabulił jak sam układ w sklepie kosztuje 30zł jeden juz nie wspomne o innych podzespołach. Ja mówie o tarafo 250W bo do tego układu i tak jest na wyrost.

nicram>

Faktycznie AVT to to samo. Ja sie nie znam ale na obrazku z pdf i ze zdjecia bebechow wzmacniacza wynika ze to to samo:). To ta cala aplikacja lm3886 to aplikacja AVT w takim razie.

Jedna sprawa przykuła moją uwagę dlaczego przypisujesz sobie (lub przypisano ci) tytuł że zaprojektowałes ten wzmak skoro co najwyżej jesteś jego monterem. Projekt pochodzi z wydawnictwa Elektronika dla wszystkich i został opracowany przez Piotra Góreckiego i Zbigniewa Orłowskiego. A podstwą tego jest układ LM3886 firmy Natio−

nal Semiconductor. Projektantem jest osoba która wykonuje coś z własnego pomysłu od zera czyli np PG. sam robi płytki i wciela swoje pomysły nie stosuje gotowych rozwiązań. Dodając tylko elementy zasilania opracowane też przez kogoś innego nie można mówić że sie zaprojektowało cokolwiek mozna mówić że sie to zmontowało.

A stosować płytke do czegos innego mozna, lecz wtedy sie nie daje wartosci takich samych tylko sie stosuje inne...

zapewne sprzężenie zostało zmienione, zgadza się ?

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.