Skocz do zawartości
IGNORED

Budżetowa integra Q-AUDIO (Darkul)

wildGuar

Rekomendowane odpowiedzi

--> Rekin

> Nie zakładaj tego typu wątków tylko po to by wpisać się w trend jazdy na kimś.

---

Ja się nie wpisuję, ja się dołączam, i nie nie uśmiecha mi się jeździć na Darku :) Ja na Darkula trafiłem dzięki temu forum, więc być może komuś takiemu jak ja opinie o sprzęcie i pracy Darkula mogą być pomocne. A przecież to tutaj robimy, oceniamy sprzęt audio, prawda?

> Dokonując zakupu produktu DIY powinieneś być świadom zagrożeń, kosztów i pracy włożonej w taki produkt. Jeśli się Tobie nie podoba jak gra i znajdujesz lepsze urządzenia w tej cenie, to pretensje możesz mieć do siebie.

---

W którym miejscu napisałem, że nie podoba mi się jak gra, i że znalazłem lepszy?

>To jest przewaga kontaktu z wytwórcą, że możesz liczyć na dopasowanie produktu do swoich wymagań.

---

Proszę, czytaj moje posty dokładnie, przecież napisałem, że Darkul zaakceptował moje wymagania co do wyglądu i niektórych cech konstrukcyjnych, a dostałem inny wzmacniacz, bez żadnych wyjaśnień.

Wybacz, ale Twój post przypomina trochę propagandową mowę pogrzebową dla Darkula.

McGyver ~ wiesz ze zawsze brzmienie jest kwestia calego systemu nie tylko wzmaka ... nie wiem na czym sluchales ze sie zraziles do tego Primare ??? Ja sluchalem z ELACami 203.2, 207.2 i Dynaudio Audience i mi sie podobalo - bardziej niz Arcam i NAD ...

Niestety muszę się zgodzić. Mnie w miarę pasowała dopiero 30-tka, ale też miałem mnóstwo zastrzerzeń.

>darkul

W dzisiejszych czasach estetyka wnętrza tez się liczy - nawet jeśli nie ma to wpływu na efekt końcowy - czyli jakość dźwięku.

Kolejne foty (w tej chwili nie dysponuję innymi)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-7043-100009018 1170281497_thumb.jpg

post-7043-100009019 1170281495_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jasne, Primare jest lepszy od NAD C320, od Cambridge A500, Marantza PM6010OSE itp. Niemniej w kategoriach obiektywnych to kiepski wzmacniacz. Pokonują go takie budżetówki jak Marantz PM7000, Denon PMA925R, Denon PMA1055 czy Sony TA-FA3ES.

Jak dla mnie brzydal straszny. Nie podbaja mi sie szczegolnie te galki starej Unitry;) Osobiscie ja poza walorami dzwiekowymi stawiam na estetyke wykonania. Jesli mi sie cos nie podoba to chocby to gralo lepiej dwa razy to tego nie kupie.

Kwestia podejscia do sprawy. Co do DIY to narazie nie jestem do konca przekonany mimo ze moje MITE sa mocno modyfikowane ala DIY.

Prawda jest bolesniejsza.... dla wszystkich.. w tym i dla darkulowego budzetowego wzmaka.. jest nowiutki RELOOP [1 rok gwarancji] za [od] 800 ZL ktory ro***erdala wszystkie klocki do dosc mocnych przedzialow cenowych... ale znowu jakas tam grupa powie ze jest gowniany i taky chynsky i ..ze srebrny i w ogole ..ostry..narowisty.. wiele razy go/ je sluchalem m.inn. z Cervin Vega [swoja droga tez bardzo dobre nieaudiofylske brzmienie] i gra...

To dla pocieszenia, że diy może i grac i wyglądać znośnie pozwole sobie wkleic pracę naszego Bodo:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jest jeszcze Koda KD261 która po łatwej modyfikacji pokonuje bez zadyszki wszystkie wzmacniacze podane przez Chumiego. A kupić ją można nowiutką z gwarancją coś za 600zł.

Wali mnie to czy komus sie podoba to co pisze czy nie.... nie musi czytac..moze wsadzic ignora...

Ja bynajmniej sie nie podniecam..jedynie nie luibie jak ktos zaczyna kwekac..ze go boli i w ogole...

>wildGuar

Chciałem się dowiedzieć jak gra, ale nie usłyszałem nic w tym temacie, dlatego jeśli założyłeś ten wątek, to znaczy, że jesteś z jakiegoś powodu rozczarowany. Jaki to jest powód już częściowo wiem - inny niż dogadany wygląd. O brzmieniu nadal nic nie wiem.

Jeśli uważasz, że moje wpisy są mową pogrzebową, to znaczy, że wątek wbrew Twoim słowom służył jednak "pojechaniu" na darkulu. Sam sobie przeczysz w tym momencie, bo po tym wpisie Twoje intencje stają się jasne.

Nie chcę bronić w tym temacie darkula, a już na pewno wygłaszać jakiejś mowy pogrzebowej. Wiem jedynie, że jesteś niezadowolony ze wzmacniacza i nie do końca wiem z jakiego powodu: za drogi, brzydki, źle gra???

Jeśli Cię to usatysfakcjonuje to powiem tak: Można ładniej, można taniej (o brzmieniu się nie wypowiem, bo nie słyszałem), ale raczej wtedy jeśli składa się coś dla siebie, albo jesli ktoś się pozbywa czegoś po kosztach.

Dzisiaj sprzedałem swój aparat Cannona 300D za 1500zł - nie dlatego żeby zarobić, ale taka jest jego wartość rynkowa obecnie, a dałem za niego kiedyś 5200zł, dlatego uważam, że ciężko porównać takie dwie kategorie sprzętu ze sobą (robiony dla kogoś i sprzedawany po jakimś czasie wzmacniacz).

>jar1

Reputacja produktów DIY na Allegro pozwala mi przypuszczać, że ten wzmacniacz poszedłby za 250-300zł, albo wcale.

Nie chcąc nikogo urazić, powiem krótko - 1200 zł za ten wzmacniacz to dwa razy za dużo. Ale Darkul ma prawo brać dwa razy więcej, jeśli są chętni.

Samemu trzeba podjąć decyzję, najlepiej po dłuższym namyśle.

Jak gra?

Najpierw kilka słow wstępnych. Wzmak jest elementem z mojego pierwszego, bardzo budżetowego systemu, jestem dopiero "początkujący" i nie mam dużego doświadczenia. Ale co nieco napisać mogę. Ogólnie mówiac wzmak gra jakby płasko i matowo, w wyjątkowych tylko chwilach udaje mu się błysnąć i pozwolić błyszczeć dźwiękom, co w przypadku rocka jest chyba ważne. Zgodnie z ustaleniami wzmacniacz miał wyrównać braki Tannoy'ów M2 w zakresie góry, ale nie wyrównał. Średnica przyzwoita, miejscami nawet wnosi trochę świeżości, za to bas jest trochę za płytki. Szczegółowość nie zachwyca, choć trzeba przyznać, że psa na "Amused to death" to ja słyszałem i z mp3, ale na zestawie z integrą Darkula usłyszałem go z odległości kilkudziesięciu metrów, jakby zza okna :)

Spróbuję to opisac jeszcze inaczej. Bezpośrednio przed integrą Darkula, moje Tannoye napędzała jakas stara Diora; myślałem, że po zmianie wzmaka różnica będzie oczywiście nie kolosalna, ale będzie ją słychać od razu i wyraźnie. Nie było.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.