Skocz do zawartości
IGNORED

Budżetowa integra Q-AUDIO (Darkul)

wildGuar

Rekomendowane odpowiedzi

Nie zgadzam się z Bogdanem. Jeżeli tak uważa, to proponuję mu robić takie wzmacniacze, w takich obudowach po 600zł. Gwarantuję, że zniechęci się po wykonaniu jednego. Zapewne każdy, kto wykonywał kiedykolwiek jakieś urządzenia na zamówienie dla kogoś (a nie dla siebie) myśli podobnie jak ja.

Co do Kody, Reloopa i innych takich: uważajcie, tuningowcy, bo blisko jesteście wniosku, że "taniocha + przeróbka = hi-end" ;-p

BTW, wspomnianego Reloopa porównywałem bezpośrednio z 320BEE. Wyraźnie gorszy był od NADa.

>Wildguard

Pobaw sie w zrodlo i inne takie zabawy....

sorry ale ja nie mam budzetowki jako zrodlo...

================================================================================

Do mnie maila znasz....

Dobranoc Waszmosciom... jeno bysmy zdrowi rano wstali.

McGyver ma rację i jest to smutne dla DIY. Naprawdę znam klocki za 100 parę złotych z tak świetnym desingiem płyty, że jest to mistrzostwo świata i dźwięk (głónie dzięki temu) to poezja choć nie są to najnowocześniejsze rozwiązania układowe. I jak tu walczyć z fabryką .....

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

Zapewne każdy, kto wykonywał

>kiedykolwiek jakieś urządzenia na zamówienie dla kogoś (a nie dla siebie) myśli podobnie jak ja.

To, że ktoś sie napracował za 600pln i koszt części wynióśł 600pln wcale nie oznacza, że inny ktos to kupi za 1200pln. Sorry, ale taka kalkulacja nie ma tu nic dorzeczy. Kupuje się wyrób a nie części plus jakaś praca.

Jar1, dokładnie. Kupuje się wyrób, a nie części plus praca. A jeżeli ktoś jest innego zdania, to niech sobie kupi części i włoży własną pracę. Szybko się zorientuje dlaczego za wyrób płaci się więcej.

przykro mi bogdan ale 600 zl na taka kostrukcje to niestety braknie

chyba malo rzeczy skladales:) albo nie liczysz kosztow

obudowa wyglada solidnie i niestety za taka trzeba zaplacic

elementy w srodku tez nie sa za 1 zl

nie rozumie troche autora watku, wyglada mi na to ze moze chce wywzec jakas presje na darkulu ,trudno mi to ocenic

jesli wzmak ma rozjasnic dziwiek a mial bym komus zaproponowac wzmaka DIY to wlasnie kostki nationala,mi wlasnie wszystkie tak graja

>jar1

W pełni się z Tobą zgadzam. Dlatego często nie warto produkować.

Dopiero jesli robimy coś naprawdę zaawansowanego za duże pieniądze, albo wyjątkowego (nie do kupienia) może to być opłacalne. Wtedy jednak powinno oprócz walorów brzmieniowych również prezentować się elegancko.

Ja wiem, że mi się to nie opłaca, dlatego nie zabieram się za takie rzeczy. Jak coś robię to tylko dla siebie i dla przyjemności robienia.

darkul, 22 Gru 2005, 00:04

>Abox swoje kosztuje..i co gorsze bodzio nie jest z tego co wiem happy z zarobku... robi to

>hobbystycznie..takie sa realia..

.... bo Bodo to prawdziwe DIY a nie ukryta pod DIY komercja chcąca zarobić bez podatku:):):) i wziąść więcej niż firma co produkuje oficjalnie.

Tak zupełnie na boku, to muszę powiedzieć, że to najdynamiczniejszy wątek w jakim zdarzyło mi się uczestniczyć :)

Chyba mamy dużo czasu - gratuluję kolegom i sobie również. Dawno nie mogłem dokonać tylu wpisów w tak krótkim czasie, a teraz.... no cóż Święta.

> Jeśli uważasz, że moje wpisy są mową pogrzebową, to znaczy, że wątek wbrew Twoim słowom służył jednak "pojechaniu" na darkulu. Sam sobie przeczysz w tym momencie, bo po tym wpisie Twoje intencje stają się jasne.

---

Uważam, ale nie dlatego, że chcę jechać po Darkulu, ale dlatego, ze uważam, iż w ostatnich dniach Darkul dużo stracił, a Twoje słowa w jakiś sposób go usprawiedliwiają, i wkładasz w moje posty słowa, których nie napisałem.

> Wiem jedynie, że jesteś niezadowolony ze wzmacniacza i nie do końca wiem z jakiego powodu: za drogi, brzydki, źle gra???

---

Czy za drogi, to nie wiem jeszcze, nie przeliczyłem zestawienia materiałowego od Darkula. Czy brzydki? Mimo wszystko bardzo mi się podoba, ale USTALILIśMY (ja i Darkul), że ma być INNY. O brzmieniu pisałem wyżej.

> Jeśli Cię to usatysfakcjonuje to powiem tak: Można ładniej, można taniej (o brzmieniu się nie wypowiem, bo nie słyszałem), ale raczej wtedy jeśli składa się coś dla siebie, albo jesli ktoś się pozbywa czegoś po kosztach.

---

Gdy przeglądam zakładkę "GAINCLONE" to widzę, że można taniej i ładniej nie tylko we wspomnianych przez Ciebie wypadkach. A poza tym, nie uważasz, ze jakość wykonania (nawet jakość tego, czego nie widać) nie powinna cechować każdego szanującego się producenta?

Na uczelni jestem od 4 lat i też powoli zaczynam myśleć o zmianie zajęcia :)

Zydelek, 22 Gru 2005, 00:28

>darkul, 22 Gru 2005, 00:04

>

>>Abox swoje kosztuje..i co gorsze bodzio nie jest z tego co wiem happy z zarobku... robi to

>>hobbystycznie..takie sa realia..

>.... bo Bodo to prawdziwe DIY a nie ukryta pod DIY komercja chcąca zarobić bez podatku:):):) i

>wziąść więcej niż firma co produkuje oficjalnie.

Zydelek, nieprawda. Czyste DIY polega na robieniu urządzeń dla siebie, a nie na sprzedaż. Z tego co wiem, to Bodo_z Aboxów sprzedał już co najmniej kilka. Zatem zajmuje ten sam segment rynku co Darkul, tyle że może robi to na mniejszą skalę. A że robi dobrze, to i może będzie rozwijał produkcję.

...i odprowadza opłatę skarbowa od czynności cywilno-prawnych. Jest O.K. wobec... w porównaniu do "innych DIYowców. Pozdr. tych innych zycząc im aby fiskus sie nie dobrał do dupu:):):)

--> Darkul

Pobaw sie w zrodlo i inne takie zabawy....

sorry ale ja nie mam budzetowki jako zrodlo...

---

Budżetowe kolumny, wzamk, to i źródło budżetowe. Ty zresztą też grasz na Tannoy'ach M2 (tak mi przynajmniej mówiłeś, chyba że to taki chwyt marketingowy), ale co to ma do rzeczy?

tylko, że bodzio głaska każdy rezystorek (wartość i typ), żeby mu zagrało tak jak chce ...... a jak klient jeszcze coś wybrzydza, to chłop doprowadzi perfekcyjnie pod gust klienta. Spędzając przy takimpracochłonnym dobiearniu kupę czasu trudno mówić o dobrym zarobku

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

Jak dla mnie to temat wazeliniarzy. Widzieliście świństwo, smród a idajecie, ze to prefumy. Fe wieje od was fetorem i wiochą wazelinową. Dlaczego nie musze chyba wyjasniać.:):):)

>Zydelek

Odnośnie wspierania szarej strefy, to się prawie zgadzamy. Z tą różnicą, że moim zdaniem państwo powinno zapewnić jakiś okres ulgowy dla takich małych dłubaczy - inaczej nigdy poza ten poziom nie wyjdą.

Ciężko byłoby wyżyć z takich budżetowych urządzeń. Po odprowadzeniu podatku cena powinna jeszcze wzrosnąć. Nasz kraj nie nadaje się do takich rzeczy. Może kiedyś....

>wildGuar

Jak zrobiłeś już doktorat, to poszukaj zleceń w przemyśle i zostań na uczelni. Jeśli nie, to albo zrób jak najszybciej, albo uciekaj (oczywiście do przemysłu). Ja luźno współpracuję z uczelnią w zakresie badań, ale żyję ze zleceń dla przemysłu. Ogólnie przesrane, bo komercyjni odbiorcy rządają konkretów, a nie takich gówienek produkowanych raz w roku jak BW czy DS. No i jak są niezadowoleni, to poprawiasz do bólu.

Zydelek, a Ty znowu swoje. Byłeś kumplem Darkula, a teraz wiatr wieje inaczej, więc nie pominiesz żadnej okazji żeby mu dokopać, nieważne czy słusznie czy nie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.