Skocz do zawartości
IGNORED

Budżetowa integra Q-AUDIO (Darkul)

wildGuar

Rekomendowane odpowiedzi

trozd- najpierw wszyscy czekaja jak drug Darkul odda forsę, padaja słowa krytyki, a potem mordy w kubeł i zachwycacie sie nie wiadomo czym. Czy autor przeprosił swego męczennika? Czy wyraził skruchę? ... Resztę sami sobie dopowiedźcie. Zero odpowiedzialności. Jak sie strzela to tak by zabić faceta. Rany się nie liczą...

Zydelek, dobra, ale to nie ten wątek. Tu się dyskutuje na inny temat.

A co do estetyki, to jak już pisałem, zmienić gałki (bo w istocie brzydkie są, i szpecą strasznie cały design) i może być.

zydelek

nikt tu nie wnika w to czy darul jest winien komus kase czy nie winien

to mnie najmniej interesuje

ja tylko wiem jakie sa realne kwoty za robocizne bo troche w uslugach sie obracam

zaden szanujacy sie rzemieslnik nie ruszy sie do roboty ja nie zarobi 30-40 zl /h

co do szarej strefy i tak wiekszac uslug w takich malych warsztacikach jest poza podatkiem

--> McGyver

> WildGuar, niestety ma do rzeczy. Kiepskie źródło może spieprzyć każdy system.

---

Ja to wiem, tylko skoro pisałem wcześniej, że mam budżetowy system, to po co Darkul wytyka mi budżetowy CD?

--> tdrozd

obudowa wyglada solidnie i niestety za taka trzeba zaplacic

--- na obudowę składaja się: kształtownik stalowy 1m (cena ok. 15 zł), blacha grubości 4mm 0,5m2 (ceny nie znam, ale raczej nie jakiś kosmos)

> nie rozumie troche autora watku, wyglada mi na to ze moze chce wywzec jakas presje na darkulu ,trudno mi to ocenic

---

Pisałem już Darkulowi, że niczego od niego nie chcę, poza odpowiedzią na moje pytanie.

... i by nie byc gołosłownym bazarowi jako działalnośc gospodarczą musze płacić: ZUS, podatek od dochodu, Vat i inne koszta. A tu cieszycie się i chełpicie czym??? Do czsu zanim nie nastapi równowaga rynkowa ( czyli równe obciężenia) bedę tępił nieuczciwosć. Panowie pseudo DIY. Za swe usługi i mądrości chcecie więcej niejednikrotniew od tych co ponoszą koszta. Gdybym był producentem audio i czuł w was zagrożenie odbioru rynku załatwiłbym was bez pardonu. Ciszcie sie, że do tej pory nie spotkało was to ze strony oficjalnie znanych producentów audio. To wasze wielkie szczęście.

Co do estetyki... kwestja podejscia... ja sie bawie w audio dla dzwieku....

... a ja myslałem, że dla kasy...

Zydelek oczywiscie ze darkul to robi dla kasy!!! przeciez nie dla idei

chce tu zanaczyc ze w wielu kwestiach poprostu nie rozumie darkula

podejscie jego do potencjalnych klentow jest lekko mowiac dziwne.

a ze sie da ladnie i w dobrej cenie prosze popatrzec co masz forumowy kolega Detom sklecil:)

jak to wyglada !!!!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

fachowo rozmieszczone

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

Zydelek, pisałem już na tym forum, sprowokowany twoimi wpisami dlaczego robię to, co robię. Muszę z tego żyć, bo w naszym popieprzonym kraju doprowadzono do sytuacji, w której zdrowy, młody człowiek z niezłym wykształceniem, bez nałogów NIE MOŻE ZNALEŹĆ ŻADNEJ, NAWET NAJBARDZIEJ GÓWNIANEJ ROBOTY. Gdybym przy takiej skali mojej "produkcji" miał mieć założoną działalność gospodarczą, to moje zyski byłyby w całości pożeranae przez wymieniane przez Ciebie opłaty. Albo też moje wyroby musiałyby być dwukrotnie droższe. Możesz mi wierzyć lub nie, ale naprawdę wolałbym mieć oficjalnie zarejestrowaną działalność gospodarczą. Tyle że w tej chwili nic z tego nie będzie. Muszę utrzymać rodzinę, dziecko... a kraść ani sprzedawać narkotyków nie pójdę. Mam doświadczenie i wiedzę, mam dwie zdrowe ręce, i mogę nimi pracować. Kropka.

A co nam daje wieloletnie płacenie składek na ZUS itp. to widać na przykładzie mojej matki, która pracowała w przemyśle bez żadnej przerwy od ukończenia szkoły do samej emerytury. Teraz ma kłopoty z terminowym regulowaniem wszystkich opłat stałych. Najwyraźniej uczciwa praca i płacenie składek nie wystarcza na godziwą emeryturę.

McGyver- jako rozumny człek wiem o czym piszesz. Ale jeśli wiekszość będzie w szarej str. to Ci z jasnej bedą zmuszeni do płacenia i ponoszenia kosztów za tych nie płacących. Obciązenia i podatki z pewnościa wtedy nie zmaleją. Osobiście również chciałbym zarabiać jak najwięcej ale cóż... choć w mojej branzy w Europie czy świecie roboczogodzina kosztuje 4-5 razy więcej. Co tez mam ją podniesć? Widząc niesprawiedliwosc i nieuczciwość działam w ZRZPiDP oraz od niedawna w PIS.

--> rekin

doktorat mam w połowie, a na skończenie pół roku :( A w przemyśle raczej nie mam czego szukać, bo zajmuję się językiem polskim :) Ale dzięki za rady :)

--> McGyver

> A co do estetyki, to jak już pisałem, zmienić gałki (bo w istocie brzydkie są, i szpecą strasznie cały design) i może być.

---

Wiem, ale Darek powiedział mi, że będą aluminiowe (opowiadał mi nawet, kto je robi :) Poza tym, gałki miały być różnej wielkości i inaczej rozmieszczone. Włącznik też miał być inny, obudowa także mniej "pancerna" :)

Ale, jak już pisałem, wzmak mi się mimo wszystko bardzo podoba, tutaj Darek prawie utrafił w mój gust (tylko te gały, ale to standard we wszystkich niemal konstrukcjach Darkula :). Nawet ten pomysł z czystym, niepomalowanym bokiem jest według mnie bardzo udany :)

No to jeszcze parę fotek

Ukryta Zawartość

post-7043-100009007 1170281515_thumb.jpg

post-7043-100009008 1170281514_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Sądzę że gdyby obciążenia płatnościami dla zakładających nową działalność gospodarczą na starcie były mniejsze, to bardzo wiele ludzi zdecydowałoby się wyjść z tejże szarej strefy, co już samo w sobie zredukowałoby wiele problemów. A tak, to niestety, jest jak jest. Szaro.

Darkowe konstrukcje z przed paru laty były super. Jeden z pierwszych tuningował cd. I gdyby jego odpowiedzialnosc wobec klientów i uczciwośc połączona z ceną, żadne świństwa nie ujrzałyby światła dziennego, a tak??? Dupa zawsze z tylu.

to forum to prawdziwa wylegarnia wszystko-wiedzacych-super-biznesmenow bez pracy/firmy/pieniedzy (tacy ekonomisci po marketingu, "doskonale" znajacy sie na interesach), wiedzacych ile cos powinno kosztowac nie majac na swoim koncie ani jednej konstrukcji, malkontentow zagladajacych firmom/ludziom do kieszeni. Nieraz mozna sie bylo o tym przekonac. Ten watek to szczyt.

WSZYSCY MOWIACY TUTAJ O ROBOCIZNIE WARTEJ 200 ZL - zacznijcie konstruowac wzmacniacze! szybko zejdziecie na ziemie.

porownywanie produktow uzywanych z allegro z produktem badz co badz nowym jest wysoce nie na miejscu. nowe / stare - podejrzewam ze wybor darkula podyktowany byl ODRZUCENIEM mozliwosci zakupu sprzetu uzywanego. to czy bylo to sluszne kierujac sie walorami dzwiekowymi jest poza dyskusja.

"na obudowę składaja się: kształtownik stalowy 1m (cena ok. 15 zł), blacha grubości 4mm 0,5m2 (ceny nie znam, ale raczej nie jakiś kosmos)"

mamy dwie zdrowe raczki? no to :

kupujemy narzedzia i potrzebne materialy eksploatacyjne

kupujemy surowiec

robimy obudowe

zamawiamy faceta do naprawy tv, podczas 4 z rzedu poparzenia lutownica ze zlosci cisnelismy w kierunku zjadacza czasu doniczke

kupujemy nowe materialy eksploatacyjne i musimy domowic blachy, bo niestety jeden z bokow sie "nie udal"

wszystko jest jak nalezy, niestety niedokladnosc rzedu 5 mm uniemozliwia nam skrecenie konstrukcji

i mamy za "20 zl" piekna obudowe. paliwo do samochodu/koszt transportu czesci pokrywa nam mamusia.

"Pisałem już Darkulowi, że niczego od niego nie chcę, poza odpowiedzią na moje pytanie."

a czy pisales do tannoy ile sa warte materialy z ktorych wykonane sa twoje kolumny? darkul podal cene, zaakceptowales, nikt nie namawial cie do zakupu - koniec. i tyle. musztarda po obiedzie panie polonisto, tym watkiem chcesz sie uswiadczyc w przekonaniu ze przeplaciles tyle i tyle i pluc sobie w brode czy co?

inna sprawa jest niezgodnosc konstrukcji z ustaleniami - no ale o rzetelnosci darkula wszyscy sie przekonali w watku stworzonym przez emesze2.

>Zydelek

Masz siebie za uczciwego ...i bez zkazy..?

Przez krotka chwile podjales sie mediacji miedzy mna a emesze... .. i w koncu >>> MI poradziles bym wyslal emesze karton z cegla!!!

Gdybym byl przekretem to pewnie bym wysluchal twojej madrej i jakze przyjacielskiej rady..!

Tego czego nie lubie to nieuzasadnionej stronniczosci...

... bo najpierw kolego trzeba widzieć dzwiek i chęć zrobienia komuś zadowalającej rzeczy (urzadzenia) za które potem można wziąść lub dostać kasę. Ty w audio widzisz wyłącznie pieniądze, które zasłoniły ci oczy i uszy ostatnimi czasy. A pieniądze kochany same nie grają :):)

... i trzeba było z rady skorzystać. Skoro nie jesteś mu w stanie zrobić klocka ani zwrócić pieniędzy trzeba było wysłać choć cegłę pomalowaną jak ten klocek. Rozbawiłbyś adresata to łez (lub wkurwił). D. nie umiałeś wygrać stąd tak boleśnie przegrywasz.

Twoje prywatne zdanie....

Nie sztuka jast walka.... mediatorem tez trzeba byc z powolania..a nie z przymusu.

Gdyby kasa przyslonila mi oczy to za zadna cholere nie siedzialbym w tym pojebanym lepperowym kraju...

gdzie mozna pierdziec co sie chce i jak sie chce... ide wyjrzec przez okno na mojego nowego RR i nowy jacht przy molo...

Darek nie jesteś chłopcem do bicia. Twój błąd był, że "dałeś się wpierw uderzyć a następnie pobić". Teraz życzę Ci byś zajął się wyłącznie audio- rzetelnie!

Konstrukcje i praca, a jeśli ludzie będą zadowolenie to będzie i kasa i chwała. Na prestige i swój wizerunek pracuje się latami. ... w karty gra się by wygrać. Ma to związek z forsą, ale gra się dla wygranej. Wpierw się wygrywa, a potem dostaje sie forsę...

Pozdr. nie będę już zaśmiecał wątku- emesze2 "przekupił mnie tylko na tyle"... oczywiście to żart, by mnie znów przenośni nikt nie odebrał inaczej.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.