Skocz do zawartości
IGNORED

Minas Anton by MgGyver

jaro4444

Rekomendowane odpowiedzi

jaro4444, 2 Sty 2006, 21:27

Oczywiście że jestem złosliwy! Jeśli masz co do tego wątpliwości to chyba też jesteś DIY ;)

Teo opisał brzmienie na Vifach. Jeśli tak zabrzmiały Vify to juz słyszę jak grają te plastikowe Heco :)))

Poczekajcie jak przyjdzie Gipsy2 to wam to wszystko wyjaśni ;)

Wielcy audiofile niesłyszący, ale jakie gęby szczere w ocenach mają. Jesteście chyba najłatwiejszym klientem jakiego sobie można wymarzyć. Łykacie wszystko co jest klepane na kolanie byle tylko przyznać, że nie wielkoseryjne i tajwańskie bo od razu wiadomo, że musi od niego być lepsze :)))

Qubric jakbyś nie był takim bezinteresownie złośliwym pieniaczem to byś sobie zadał trud i przeczytał wątek podany przez Teo. Nie zrobiłeś tego a słysząc, że gdzieś dzwonią pierd... babola. Pokazałeś tym swoją bezintersowną złośliwość i uwielbienie do zamętu.

Proszę, nie próbuj wmawiac mi i kilku mi podobnym ludziom, że nie wiemy co kupiliśmy, że nie wiemy co słuchamy. Parę osób z forum było u mnie i słuchało moich kolumn i mojego zestawu. A kto słyszał Twoje? Może jeszcze udowodnisz mi, że jestem głupkiem, który nie wie co kupuje??? Qubric od momentu naszej pierwszej polemiki na temat budowy kolumn nic się nie zmieniło - przypier..... się bezpodstawnie celem zasiania fermentu. Najgorsze jest to, że wypisujesz bzdury, nie sprawdzając nawet dokładnie czego dotyczy post w jakim zabierasz głos...

Oczywiście że nie wiecie co kupiliście i nie wiecie co słyszycie. Tacy osłuchani audiofile od siedmiu boleści, jak ci którzy kompromitują się przy rozpoznawaniu róznic w formatach skompresowanych i modyfikowanych przetwornikach D/A. A gęby mają pełne pień radosnych o subtelnościach brzmienia kabelków i duperelków :)))

Na razie Jaro to sam się pienisz. ja sobie normalnie jaja robię - jak berety ;) ale miło patrzeć jest jak audiofila zółć zalewa z tego powodu :)

Teo wnerwia mnie na tym forum parę osób. Nie dlatego, że mają odmienne zdanie - szanuję konstruktywną polemikę. Nie znoszę takich gamoni jak Qubric - nie wiedzą o czym ale piszą po to żeby narobić zamentu. Naczęściej zabirają głoś za temat czegoś czego nawetr nie widzeli i jeszcze myla fakty...

McGyver - słyszałeś o pozwie, który złożył pewien przedsiębiorca przeciwko lokalnemu US za to, że nie dość dokładnie kontroluje "przedsiębiorców" z szarej strefy?

Lepiej zarejestruj firmę, bo niedługo ruszy lawina bardzo szczegółowych kontroli skarbowych. Laba potrwa może jeszcze pół roku ;)

gregrin, Qubric to jest jakies microsoftowe AI, byc moze wczesna wersja Windows Speszial Edyszyn 2006 :>

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Qubric, patrzac na Twoje wyczyny to jakbys mogl, to nawet z drzwiami od kibla bys sie poklocil ;)

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Co do wycenienia kolumn Minas Anor. Marekzawa ma racje, nie da sie tego obiektywnie ocenic.

Moze opowiem jak ja sluchalem i kupowalem. Mieszkam we Wroclawiu, ciezko tu posluchac dobrego firmowego (zroznicowanego) hi fi.

Nie jestem wielkim audiofilem jak wiekszosc szanownych kolegow na tym forum. Okreslilbym sie jako audioamator.

Do rzeczy. Moj budzet byl bardzo ograniczony. Pozostal sie amplituner yamaha rx440, sony CDP690. Dla wielu z was to wielka porazka. No ale taki system mialem i trzeba bylo kupic jakies kolumny. Sluchalem wielu zestawow stereo. Byly to firmy Triangle (Titus, Comete, Heliade), rozne serie B&W (nie pamietam numerow serii ale nie przekraczajace 5k), Eposy (monitory), Proac (studio 125/130), Vienna acoustic (male monitorki nie pamietam nazwy). Oprocz kilku przeze mnie wymienionych konstrukcji nie wiele przekraczalo budzet 4k, chociaz Proac mocno wystawal poza.

Sluchalem tych kolumn w roznych zestawieniach, ale mieszczacych sie w klockach wzmak + cd raczej nie przekraczajacych 5k. Zazwyczaj duzo lepsze zestawienia niz moj sprzet domowy.

Wnosek po dlugich odsluchach jeden : niestety zadna z tych konstukcji mnie nie zadowolila dostatecznie, a czesto nie byly wart swej ceny rynkowej (jak dla mnie za drogie stosunek cena/jakosc)

Przypadkiem natrafilem na DIY, bylem sceptycznie nastawiony. Nawet bardzo. Odsluch u szanownego forumowicza Marekzawa (pozdrawiam:-) wszystko zalatwil. Nastepnego dnia zamowilem kolumny u McG. Mialem dosc szukania, i dopasowywania. Jak dla mnie ten dzwiek byl jak z innej bajki.

Panowie mozecie tu sobie dyskutowac, ale z wlasnych skromnych doswiadczen wiem jedno. Nie znalazlbym lepszej konstrucji w moim zalozonym budzecie. Smiem twierdzic, ze nie znalazlbym lepszej konstrukcji 2 razy drozszej niz zalozony budzet. A juz nie mowie jak by to zagralo z moim badziewnym systemem, ktory mam nadzieje wkrotce sie zmieni (niedlugo tunningowany inny cedek sony CDP). Sluchalem u Marekzawa, lepszego zestawienia (chociaz teraz sie zmeinil na duuzo lepszy, nie mialem okazji posluchac), i bede dazyl do uzyskania podobnego dzwieku.

Pozdrawiam

Hybryd

• Redaktorzy

"McGyver - słyszałeś o pozwie, który złożył pewien przedsiębiorca przeciwko lokalnemu US za to, że nie dość dokładnie kontroluje "przedsiębiorców" z szarej strefy?

Lepiej zarejestruj firmę, bo niedługo ruszy lawina bardzo szczegółowych kontroli skarbowych. Laba potrwa może jeszcze pół roku ;)"

Kiedyś jedno było jasne: z kolegą/koleżanką z forum można było robić interesy, bo nie zawiodą. Teraz zaś, jak widzę, można spodziewać się donosu do skarbówki.

"Nie znalazlbym lepszej konstrucji w moim zalozonym budzecie. Smiem twierdzic, ze nie znalazlbym lepszej konstrukcji 2 razy drozszej niz zalozony budzet."

"Kiedyś jedno było jasne: z kolegą/koleżanką z forum można było robić interesy, bo nie zawiodą. Teraz zaś, jak widzę, można spodziewać się donosu do skarbówki."

Gdybym był producentem i płacił podatki to sam bym się nad tym zastanawiał. Ta dwa razy droższa cena innych kolumn to pieniądze, które idą do państwa. Ja na miejscu McGyvera aż tak bym się nie ogłaszał, na tym forum wszystko się może zdarzyć... :-)

Mam nadzieję, ze nikt nie donesie....chociaż jakaś kanalia na forum zawsze znaleźć się może - co by nie gadać McGyver ma jednak inny styl bycia i pracy - do D. mu daleko...moim zdaniem nie zasługuje na donos......

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.