Skocz do zawartości
IGNORED

Minas Anton by MgGyver

jaro4444

Rekomendowane odpowiedzi

Jozwa jak zwykle w swoim publicystycznym zapamiętaniu napisał - tylko nie wie na jaki temat.

Nie donosu do skarbówki, tylko pozwu przeciw skarbówce.

Nie na McGyvera - tylko na skarbówkę.

Nie za prowadzenie działalności bez zarejestrowania - tylko na brak kontroli ze strony organów skarbowych.

Nie uczestnika forum - tylko innego konkurencyjnego przedsiebiorcy, który uczciwie płaci podatki i wymaga tego od innch konkurentów na rynku.

Jozwa powinien mieć etat w radiu Erewań ;)

PS. Igod - zapytaj McGyvera o konkretną konstrukcję, bo inaczej użyt(ek)kownik Jaro stwierdzi, że nie wiesz o czym piszesz.

Qubric to, że Lukar wykasował wpisy niezbyt chwalebne to może i dobrze.

Epitetów pod Twoim adresem nie użyję bo i po co? Każdy i tak widzi co prezentujesz swoimi wpisami... Powtórzę tylko to co wczoraj - nie zabieraj głosu na temat czegoś czego nie widziałeś, nie słyszałeś, nie masz o tym pojęcia.

Witam i pozdrawiam. Jaro własnie sobie pomyślałem, co tam słychac u Twoich nowych kolumn:), a tu taka dyskusja na forum... Szczerze gratuluję, ale myślałem, że zamawiałes Minasy bez skosów- pamięć jest zawodna jak widac hehe. Najbradziej podobają mi sie wpisy szanownych kolegów, którzy ani nie słyszeli, ani nie widzieli tego o czym piszą, ich pozdrawiam ze zdwojoną serdecznością. Może popiszecie, tez o moich kolumnach równiez zrobionych przez Adama i dowiem sie o nich czegoś nowego;)

Pokaż zdjęcia zwrotnic, to wystarczy :-) - no Igod gratuluę zdolności symulacji odsłuchu :)

A to moje nowe nabytki juz u mnie w domu.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-5574-100008492 1170282294_thumb.JPG

post-5574-100008493 1170282293_thumb.JPG

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

jaro

Kolumny jak zwykle bardzo ladne. Fajne te heco, swoja droga to wszyscy jada po tych plastikowych granulowanych zielonych glosnikach (hw170) a nie sa takie zle. Zamiesc charakterystyke jak masz mozliwosc.

Qubric

Gdzies tam pisales ze ze Qts za wysoki i tak dalej (do BR oczywiscie), moze i masz racje ale do tego wszystkiego dochodzi jeszcze jedna sprawa mianowicie sugerowanie sie paremetrami producenta. Ludzie hurtowo zamawiaja glosniki z audiocomponents i aplikuja je bardzo ladnie zgodnie z parametrami "producenta". Jak sie je pomierzy to niestety juz tak rozowo nie jest, vifa tez nie trzyma parametrow i wcale nie boje sie tego napisac, tak samo nadaje sie do pozadnych kolumn jak i inne przetworniki.

iAMP, iPSU, iSMPS i kto tam wie co jeszcze :D

borysgo2, 3 Sty 2006, 19:52

Pisałem własnie o Hw170 - posypywanych na membranie, a nie tych co ma Jaro w kolumnach. I nie na podstawie parametrów producenta bo takie nie sa dostępne tylko na podstawie pomiarów zamieszczonych przez Tdrozda.

A kwestia nie dotyczyła "porządności" tylko parametrów optymalnych do obudowy b-r.

HYBRYD

Oczywiście zapraszam na odsłuchy.

jaro444

ładne :-)

Ale cewki nie widać !!!

Musi być naprawdę malutka :-) :_))

McGyver

Właśnie odsłuchuję IC Argentum 6/4. Szkoda że nie słyszysz co z tym kablem na moim wzmaku

pokazuje D260.

Teo

Rola pomieszczenia jest ogromna. U mnie bas jest dobrze zróżnicowany, ale słyszałem je też w pomieszczeniu znacznie większym, gdzie rzeczywiście grały tak jak opisałeś. Nie była to raczej wina kolumn a pomieszczenia, w którym wszystkie kolumny grały z tą manierą. Nawet małe monitorki.

marekzawa:

>Rola pomieszczenia jest ogromna.

Oczywiście.

> U mnie bas jest dobrze zróżnicowany, ale słyszałem je też w

>pomieszczeniu znacznie większym, gdzie rzeczywiście grały tak jak opisałeś. Nie była to raczej wina

>kolumn a pomieszczenia, w którym wszystkie kolumny grały z tą manierą.

U Marka słuchaliśmy także innych kolumn (Grzegorzowe na SS + Esotec), które nie miały takich problemów jak Anory. Jeśli jednak użytkownicy podobnych kłopotów nie notują, to tym lepiej.

Qubric

Chodzi mi o to ze ludzie wierza w parametry jak w nie wiadomo co. Moja jeszcze nie wygrzana vifaxg ma Qts 0,6 no i smiem twierdzic ze nie tylko moja i nie tylko xg tak stoi z parametrami, ludzie sluchaja i im sie podoba.

iAMP, iPSU, iSMPS i kto tam wie co jeszcze :D

borysgo2, 3 Sty 2006, 20:53

Dlatego Trozd robił pomiary na wygrznych głosnikach.

Ludzie moga sobie wierzyć w co chcą.

Konstruktor musi brac pod uwagę parametry.

Ich znajomość pozawala uniknąc niepotrzebnego wydawania pieniędzy. Inaczej musiałbyś zakupić wszystkie głośniki świata żeby się przekonać który jak zagra w kolumnie którą chcesz złożyć. Ale nikt Ci nie każe słuchac parametrów.

>Chodzi mi o to ze ludzie wierza w parametry jak w nie wiadomo co.

Najpierw trzeba sie nauczyć robić konstrukcje poprawnie techniczne, mierząc parametyry itd. Dopiero potem mozna sie bawić ' w ucho' i nieczesto rezygnować świadomie z najlepszych teoretycznue parametrów na koszt 'lepszego' odbioru. Pójscie w same 'ucho' to iluzja...że sie robi cos super.

"obudowy ładne,ale ten fornir na zakładke ..... fuj"

To nie do końca tak Gipsy. Fornir jest na styk a przednia ściana pochyła więc boczne ścianki są trapezami i dlatego takie pozorne efekty optyczne. Wzmagają je dodatkowo typowe dla brzozy i klonu pączki martwe i połyskiwanie kierynkowe słojów. Ale to na zdjęciach tak wygląda a w realu znacznie lepiej.

Z tym fornirem to cała historia - to ja go wybrałem i zakupiłem. Nie do końca szczęśliwie. To jest bardzo gruby, krajowy fornir z klona nie najwyższej jakości. Praktycznie obłóg. W dodatku nie był dosuszony. Dlatego to łączenie na bocznej ścianie nie jest takie jak normalnie w innych kolumnach Adama. Widziałem w domu u niego drugie paczki w fornirze z czereśni (wiśni) amerykańskiej i tam nie mogłem znaleźć miejsc łączenia brytów okleiny. Dlatego, że standardowo Adam stosuje znacznie cieńsze i lepsze jakościowo forniry egzotyczne.

Qubric i Gipsy - pomiary pomiarami. Niech to robią konstruktorzy...

Normalnie sam robię kolumny, ale teraz jestem tylko odbiorcą produktu i interesuje mnie jak brzmią te kolumny. Mam w d.... pomiary - mnie interesuje jak grają u mnie i w moim zestawie! Wazne, że mi się podobają bo ja je zamówiłem pod swój gust i pod swój sprzęt. Więc Panowie powiem krótko - mam gdzieś wasze krakanie. Mi się one podobają :P

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.