Skocz do zawartości
IGNORED

Clock z Allegro

barni

Rekomendowane odpowiedzi

>marekzawa

Wiem wiem.Dzięki uprzejmości Piotrka608 który mi taki kwarc odsprzedał, miałem przyjemność się o tym przekonać.

A tak przy okazji , miałeś może okazję grzebać przy DACach CXD2552 ?

• 1 rok później...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Coś możecie o nim powiedzieć? Sprzedawca twierdzi, że jest to układ bardzo zbliżony do LClocka.

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...

Mam jeden z tych zegarów w swoim CD ( drozsza wersja ) , wstawiałem tez ten tańszy - tutaj znajdziecie co nieco o twórczości mrelektronik :http://forum.audiostereo.pl/forum_wpisy.html?temat=30885&p=2#k

Co do zegarów p.Mariana to mam się czym pochwalić bo dzięki nim uszcześliwiłem już ok 20 audiofilii i to bez względu na to czy dawali mi urzadzenia za 100 czy 25000zł (najdroższy)jak do tej pory .Efekt za każdym ten sam uchy i achy!? To Cieszy tym bardziej ,że konstruktorem tych zegarów jest Polak .Dla posiadaczy cd z tym Clokiem radzę jednak dać do zestrojenia a nowym klientom dać do włożenia bezpośrednio konstruktorowi, tym bardziej iż nie ma ryzyka spalenia lub uszkodzenia zegara jak i WŁASNEGO kompaktu...a efekt jest tym bardziej korzystny :prawidłowo zestrojony cd no i gwarancja.Pozdrawiam

Jestem bardzo zadowolony z zegara mrelektronik. Z moim dość mocno pogrzebanym NADem C521BEE zagrał na poziomie SONY coś 700 z przetwornikiek STELMACHA!! Ten sam poziom , tyle że NAD ma ładniejszą barwę środka.

• 2 tygodnie później...

Również polecam mrelektronik ;-) Zostałem miło i kompetentnie obsłużony, wyjaśnił mi wszystkie wątpliwości, wszystko odbyło się terminowo i szybko ;-) Zegar jest wykonany bardzo porządnie - na płytce 2 stabilizatory LM317, oscony, kwarc Sunny; w stabilizowanym zasilaczu - kondy Rubycon, Wima... To zegar II typu, ten droższy (oscylator butlera, tak? ;-); clock został zainstalowany w Yamasze CDX-993 przy okazji dużego tweakingu, więc - niestety - nie opiszę różnic w brzmieniu, jakie wprowadził; za dużo innych elementów zmieniono wraz z instalacją zegara ;-D

Clock i zasilacz (to ten zielony "kwadracik" na II focie ;-)

k.

Ukryta Zawartość

post-368-100006417 1174038334_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja również dorzucę swoje "trzy grosze" :-)

Przy cenie, za jaką MRelektronik proponuje swoje zegary - myślę że nia ma konkurencji. Od 2 lat miałem w swoim nadzie c540 zegar I typu - po jego zainstalowaniu doznałem szoku (w pozytywnym znaczeniu) - scena, głębia, ilość i jakość przedewszystkim basu, nasycona średnica, szczegółowość, porządek i długo by jeszcze wymieniać. Piszę miałem - bo od miesiąca mam zegar II typu i wszystko jeszcze bardziej poszło "do przodu".

Przy okazji wymieniłem kilka fachowych uwag na temat zasilania zegara, zawsze kontakt bardzo miły i fachowy.

W tej chwili, kiedy słucham swoich ulubionych płyt, czasami usmiecham się sam do siebie "od ucha do ucha", a to coś znaczy:)

POLECAM - NA PRAWDĘ WARTO!

P.S. Po odsłuchach mojego cd przez kolegów zostałem "zmuszony" do zainstalowania clocka MRelektronik w dwóch Pioneerach PD-S505. Zadowolenie znajomych mówi samo za siebie - potrafili zadzwonić o 4 nad ranem i mówić: "jak to k***a zagrało!" :-)

Pozdrawiam

Dodam jeszcze, że człowiek, który robił tweaking mojej CDX-993 chciał wstawić w nią clocka za równowartość 1 tys. PLN; nie wiem co to miało być - pewnie jakiś LClock - ale mówił, że używa tylko takich ;-) Zgodził się jednak, żebym poszukał tańszego, polskiego "zamiennika"; gdy zobaczył zegar "typu II" mrelektronika... sam poprosił mnie o namiary na producenta... chyba już nie będzie ściągał clocków z zagranicy ;-D

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.