Skocz do zawartości
IGNORED

Pomiary charakterystyki mikrofonem

_igod_

Rekomendowane odpowiedzi

a tu masz pomiary tej karty

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

i dla porownania SB

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

bego

no właśnie. Ale to możliwe że jak podam na wejscie mic wm61a to karta poda jej 48V?? a może chodzi tu o zasilanie preampa...... nie wiem, tylko gdybam.

A jeśli jednak to jak podłaczyć tą wkładke??

Intoxsik

Jakiego programu chcesz uzywac ?

Jesli speakr workshop to czy masz JIG'a ?

WM-61a mozesz spokojnie podlaczyc do wejscia mikrofonowego.

Max zasilanie dla tej wkladki i jej podobnych to 10V

GrzMiL

uzywać chcę SW a JIG sie robi. Czekam tylko na 8Ohm 30W opór i będzie grało :)

Co do wejścia mic na karcie wydaje mi sie że phantom można dowolnie włączać i wyłączać.....

Zobaczy sie jak już podłacze karte w kompie.

Intoxsik, 20 Mar 2006, 16:53

No , żeby nie miec problemów to kupiłem sobie preamp na baterię na allegro :D ( serio ) a teraz mam behringery .Do od 22kHz do 1kHz pomiary sa takie jak z kapsułki z preampem na bateryjke ale nizej widac róznicę .

...there is no spoon...

Nic nie trzeba cudowac

Przeczytaj pierwszy akapit na stronie do ktorej bego dal linka a znajdziesz odnosnik do pierwszej jego konstrukcj na tl074.

Uzywasz plytki ktora jest na stronie z Preampem2 ale wlutowujesz elementy jak na stronie z Preampem 1 lub kupujesz plytke uniwersalna i montujesz ja jak E. Wallin (na stronie z Preampem 1 jest "schemacik" dla plytki uniwersalnej")

Poza tym poczyaj

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dla podtrzymania tematu :)

Wynik kilku godzin pracy z revelatorami 8531 i 9900 . Bramka 5,9ms , on axis 1m . Widoczna mała górka koło 3-4kHz. 8531 ma tam rezonansik , który nie ustepuje nawet pod wpływem filtra 3 rzędu. Dziad jeden...

...there is no spoon...

Vires, 21 Mar 2006, 09:35

W czasach , gdy go kupiłem wkładka panasonica kosztowała w Akkusie 170 PLN ! Na owe czasy to był szczyt techniki :D . Ostatnio za zestaw Behringera zapłaciłem 50% więcej . Nie ma jig'a ale na początek to wystarcza.

...there is no spoon...

Mam pytanie, do Igoda przede wszystkim : czy opisana metoda i SW nadaje się rownież do Car Audio? Czy ktoś mierzył SW audio w samochodzie i jak to się robi ? Czy powinno się mierzyć charakterystykę układu głosników, czy charakterystykę układu jaki tworzy kabina samochodu i głośniki razem, ustawiając mikrofon w miejscu odsłuchowym ? Co wtedy z sygnałami odbitymi ? Wiem, że kilka speców od CA używa CLIO, czy ma ono coś, czego brakuje SW w zastosowaniu Car Audio? Czy jest coś jeszcze związanego z tym zagadnieniem, co trzeba by wyjaśnić ?

>arturp

dzięki za propozycje ale dziś zamówiłem wszystkie elementy do przedwzmacniacza ze strony audiomanii.....

nie miałem problemów ze znalezieniem scalaków wiec chyba przebrne gładko :)

jakie przewody proponujecie do mikrofonu i preampa?? jakieś specjalne?? czy moze być zwykły ekranowany??

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.