Skocz do zawartości
IGNORED

Do Warszawistow - Aster czy UPC ???

rafko

Rekomendowane odpowiedzi

Niezadowolonym z usług i pociągnięć astercity proponuję, by zrobili to co ja: wejdźcie na www.astercity.net w zakładkę Kontakt. Jest tam formularz do komunikacji z tą instytucją. I powiedzcie im co macie na wątrobie. Ja tak zrobiłem i przynajmniej cisnienie mi opadło. Że to nic nie zmieni ? Jak sie nie będzie artykułować swoich zastrzeżeń to na pewno się nie zmieni. Wiem z pewnego forum samochodowego i ze sfer zbliżonych do jednego z dilerów będących obiektem ataków na owym forum, że firmy, jak ludzie, najpierw lekceważą nowe medium, a potem zaczynają widzieć interes w tym by nie wypadać w nim źle, bo to psuje biznes.

Oto odpowiedź jaką dostałem od Aster:

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Szanowny Panie,

Uprzejmie informujemy, że dnia 28 czerwca br. z oferty radiowej ASTER

zostało wyłączonych 11 stacji

- Radio PIN

- Radio Plus

- Radio TOK FM

- Radio Jazz

- Radio Polonia

- Radiostacja

- Radio ESKA

- Radio Pogoda

- Eska Rock

- RMF Classic

- Radio Kolor

Nie przewidujemy w najbliższym czasie przywrócenia w/w programów, a oferta

może ulec dalszej modyfikacji .

Z uwagi na fakt, że oferta ASTER jest już w tej chwili bardzo skomplikowana

(kilka usług, wiele pakietów) i nadal mamy zamiar ją rozwijać, elementy,

które cieszą się najmniejszym zainteresowaniem muszą być wycofywane.

W tej chwili nasze wysiłki koncentrują się na rozwoju oferty cyfrowej: 9

czerwca pakiet BasicPLUS został poszerzony o trzy nowe kanały: Club, Planete

i ESPN Classic Sport; w niedługim czasie planujemy rozszerzyć ofertę o nową

usługę cyfrową - near video on demand czyli "prawie filmy na życzenie".

Mając na uwadze naszą długą współpracę, przesyłamy w załączeniu aneks

dot.przedłużenia współpracy na preferencyjnych warunkach (obniżenie opłaty

abonamentowej o 34 zł miesięcznie)

W przypadku akceptacji prosimy o odesłanie go po podpisaniu w zeskanowanej

formie na ten adres (mailto:[email protected]), faxem na nr 022-411-57-57 lub

na adres Operatora.

W przypadku dodatkowych pytań, prosimy o kontakt.

Z poważaniem,

Beata Kazimierska

St. Konsultant ds. e-BOK

>>>>>>>>>>>>>>>

Najbardziej spodobał mi się ten fragment:

>>>>>>>>>>>>>>>

Z uwagi na fakt, że oferta ASTER jest już w tej chwili bardzo skomplikowana

(kilka usług, wiele pakietów) i nadal mamy zamiar ją rozwijać, elementy,

które cieszą się najmniejszym zainteresowaniem muszą być wycofywane.

>>>>>>>>>>>>>>>

MUSZĘ niestety dostosować się do gustów innych ;)

Korespondencja trwa. Odpisałem, że jak założę antenę radiową, to poproszę o odliczenie całego pakietu radiowego. A poza tym jak to będzie wyglądało? Aster zaopatruje budynek, a na nim ludziska montują dodatkowe anteny, bo firma nie jest w stanie zapewnić kompelsowej usługi???

Pewnie nigdy nie słuchali stacji RadioJazz czy RMF Classic, więc i tak nie wiedzą o czym do nich się pisze...

Zdegustowany Papamek

Tak to jest Papamku. Mnie jeszcze p. Kazimierska nie odpowiedziała konkretnie, ale napisała mi , ze to zrobi. Obniżka horrendalnie drogiej opłaty to dobra rzecz, ale wqurwia mnie ten dyktat gustów wiekszości. Wiekszość ma po domach jamniki i kiedy wyjątkowo musi włączyć radio ("Przeciez wszystko jest w telewizji") to sobie włącza... Warszawę I. Pomyślałem sobie więc , że jak ktoś ma takie wyrafinowane upodobania, ze mu potrzeba jakiegoś radia classic czy jazz to moze by trzeba więcej zapłacić, ale jednak to mieć. Tekscik pani Kazimierskiej rozwiewa nadzieje. Wszystko to potwierdza, że potrzebuja miejsca w kablu dla dalszego rozwoju "skomplikowanej" oferty" (czytaj dla rozsyłu filmów na życzenie. Zważ, że wtym trybie można nie podpadać pod ograniczenia obyczajowe...). Skomplikowanie ofert - to juz było. Po początkowym zachłyśnięciu się tym trikiem przez macherów od telefonii komórkowej juz im przeszło. Nie wiem ile czasu musi upłynąć żeby i w aster doszli do tego samego: Klient, choc go spece od marketingu uważają za głupka świetnie się orientuje kiedy go robią w d...

Dostalem tego samego maila co Papamek i teraz po znizkach miesieczna oplata w Asterze zrownala sie z abonamentem w UPC po 3 miesiacach (pierwsze trzy sa po 1 zl), ale nadal nie mam radia, a w UPC jest. Oprocz tego w UPC jest np. National Geographic, ktory bardzo lubie ;-)

Pytanie teraz tylko czy UPC oferuje podobna jakosc co Aster. W Asterze nigdy nie mialem zadnych przerw w dostawie sygnalu, czy problemow z netem! Jesli tak samo jest w UPC, to dziekuje im bardzo za swoje uslugi! Jakies opinie urzytkownikow UPC mile widziane....

Cała sprawa to kaszana i budzi mój wielki niesmak. Ale chyba zostanę przy Aster. Do odbioru radia muszę założyć porządną antenę (MagnumDynalab?). W końcu radio polega na obiorze audycji z eteru :)

Jakość z kablówki była przeciętna, nawet po kablu słyszalne były zakłócenia - to się nazywa racjonalizacja ;)

Będę miał wszystko, co tylko "wisi" w powietrzu i olewam oferty robione pod dyktando speców od marketingu - samopocieszanie sie ;)

Nie wykluczone, że UPC będzie w przyszłości kroczylo tym samym śladem - złośliwość ;)

Pozdrawiam

Papamek

Panowie,

Jestem zaskoczony waszymi wpisami w tym watku, ale dlatego, że słucham radia z "eteru" a nie z kablówki... Jednak spójrzcie prawdzie w oczy - gust większości odbiorców jest podstawym czynnikiem w opracowywaniu oferty programowej TV i radiofonii kablowej. Masowo nie słucha się jakichś tam dżezmenów itp. rzępolenia; słucha się "letnie hity dla faceta i kobity" oraz serwis informacyjny - im krótszy, tym lepszy, bo więcej miejsca na reklamy i dżingle zostanie - to jest najważniejsze w radiu, którego i przeciętny odbiorca słucha ok. 10-15 minut dziennie, przy robieniu kanapek do roboty oraz w samochodzie ;-/ Którego z operatorów sieci kablowych obchodzi, że jest jakieś "ekskluzywne" grono gości, którzy chcieliby posłuchac Radia Jazz, Radia PiN, czy innych niż RMF FM, ZETka i PR-I stacji? Toż to jacyś zboczeńcy, jacyś tam audiofile, czy pedofile, nieważne... A jak chcą sobie słuchać stacji, które nadają muzykę nie do słuchana przy skrobaniu ziemniaków, to niech sobie druta za okno wystawią; smutne ale prawdziwe... Zatem polecam - choćby antena pokojowa - w Warszawie w większości wystarczy; a jesli macie możliwość - wywalić antenę na balkon/dach i słuchać radia, jak Pan Bóg przykazał - z eteru a nie z kabla...

Innego rozwiązania nie ma - strach sie bać, co to będzie, jak stacje radiowe przejdą na nadawanie cyfrowe i w ogóle nic na zakresie FM nie da się usłyszeć...

Ja ciagnelem dwa miesiace temu ciagnelem kable po calym mieszkaniu - tak aby podlaczyc tuner do kablowki - i teraz dupa, wywalili stacje. Najgorsze jest to ze bez uprzedzenia - gdybym wiedzial wczesniej to zainstalowalbym sobie antene. Jak zmieniaja programy (szczegolnie gdy dodaja platne) to wrzucaja pelno ulotek do korespondencji trzy miesiace wczesniej..

I oto co zostało z pakietu programów radiowych w Aster.

1 89,50 PR Program 1

2 94,30 Radio Bis

3 98,00 Radio Dla Ciebie

4 99,10 Radio Zet

5 101,70 Radio Maryja

6 102,70 PR Program 3

7 104,00 PR Program 2

8 105,20 Radio Wawa

9 107,10 RMF FM

I jeszcze ten dopisek: "Oferta może ulec zmianie."

ASTER to syf maksymalny (Internet+TV+telefon) niestety jestem ich abonentem i mam nadzieje że nadejdzie niebawem ten dzień kiedy przestane nim być. Bierz UPC jesli możesz ja niestety takiej mozliwości nie mam:(((

hmmmm. Cos za cos. na forum internetowym mojego budynku sa mieszane opinie ludzi, ktorzy przeszli na UPC. Sygnal radiowy jest o 20% slabszy (chyba mam audiofila w budynku ;-))), a i telewizyjny tez podobno sie pogorszyl wzgledem Astera. No to mam problem - albo pozostac przy Asterze i instalowac antene na balkonie (niechetnie) albo UPC z ryzykiem slabszego sygnalu .....

• 2 miesiące później...

Zanosi sie na to, że w przyszłóści przerzucę się na antenę zbiorczą. Na dachu stoi już talerz. Trwa rozruch techniczny i jest spory bałagan. Na razie 13 kanałów, potem ma być coś ze 40 i jak będzie - to porzucam Aster. Tyle, że oznacza to konieczność instalacji anteny radiowej, bo choć mam nawet osobne gniazdka na radio i telewizję, na to, by w pakiecie znalazło się radio - to się jednak nie zanosi.

dogon, 13 Lip 2006, 10:57

>Jedyny minus ich działalnośći to to ze zawsze trzeba pofatygowac sie do ich centrali, bo się

>dodzwonić nie można.

Wiele razy dzwoniłem i się dodzwoniłem ale trzeba najpierw sporo na słuchawce wisieć i tych sloganów propagandowych nasłuchać się, odkładasz słuchawkę i w głowie szumi tylko "aster najlepsiejszy na świecie jest" :)

pp, 12 Lip 2006, 23:03

>ASTER to syf maksymalny (Internet+TV+telefon) niestety jestem ich abonentem i mam nadzieje że

>nadejdzie niebawem ten dzień kiedy przestane nim być.

Możesz rozwinąć? Ja mam ich internet od niedawna i póki co jestem b. zadowolony.

Ja też mam astera i z nich chcę jak najszybciej zrezygnować. łajzy od września wyłączyły tvn turbo (mój ulubiony kanał - w szczególności że idzie teraz na nim transmisja ligi mistrzów) i tvn style (mojej żonki ulubiony kanał). Powodem jest podniesienie stawek przez tvn do 40 groszy za jedno gniazdko abonenckie. Strasznie dużo w szczególności że aster ciągnie za kablówkę ode mnie 60 zł za miesiąc (najwyższa stawka w wawie za kablówkę). Co otrzymuję w zamian - wyłączanie kanałów bez uprzedzenia. Dzwoniłem do nich i nawet nie wiedzą czy będzie tvn turbo w ich ofercie czy nie. Podejrzewam że jak tvn podniesie stawkę za tvn24 to i ten kanał nagle zniknie. Szkoda tylko że aster nie dba o klienta który płaci im 60 zł non stop miesięcznie, tymbardziej że od maja podnieśli abonament o 5 zł. W zamian dali mi jakiś sport klub którego się nawet nie da oglądać, a zamiast tvn style leci niebieska plansza informująca że wkrótce będzie tu nowy atrakcyjny kanał - zapewne znajdą coś co najtaniej się da wsadzić.

tak jak złego słowa nie mogę powiedziec o aster w kwestii internetu (mam go już prawie dwa lata i jestem z niego zadowolony, no choć mogliby trochę zwiększyć upload), to działania telewizyjne strasznie mnie wkurzają, sposób ich działania to rozbój w biały dzień:

1. cyfrowa tv to jedna wielka pomyłka i zgroza, marna jakość (sygnał wcale nie lepszy niż analogowy), do tego dekodery nonstop się zawieszaja i restartują (mam 2 dekodery, bo inaczej nie da sie zrobić by na 2 telewizorach oglądac dawa rózne kanały, mam na jednym hbo a na drugim c+ - bo za każdy dekoder i program trzeba płacić dwukrotnie), mógłbym więcej żalów wylewąc na jakością tego pseudocyfrowego badziewia)

2. usuwanie kanałów bez uprzedzenia i dnia możliwości wyboru (ja też lubie tvn turbo, a zwłaszcza puszczany tylko tam program top gear, strasznie wtedy mne wkurzyli.

3. dobór programów beznadziejny, planet niby dostępny w cyfrowym, ale ja już razem z internetem miecięcznie płacę ima 260 zł!!! jeszcze im mało??? próbują wyciągać forsę na rózne sposoby...

powoli zastanawiam się nad antena satelitarną

Ja się właśnie z satki (Cyfra+) przeniosłem do Aster. Za Cyfrę płaciłem niemal tyle samo, a miałem znacznie mniej kanałów. Jedyny ból to właśnie TVN Turbo. BTW: LM się na TVN nie da oglądać, goście w TV Biznes żywiej notowania giełdowe komentują...

No to w temacie Aster doszedlem do wrzenia... za TVN Turbo dostalem Polsat Sport. Za TVN Style wsada Kuchnia.TV.

Po prostu rewelacja. Zaraz po przeprowadzce do nowego lokum przerzucam sie na satelite chocbym musial i 3 tunery kupic do domu. Z calego pakietu Aster to mnie 6 kanalow interesuje a 50 PLN wrzucac im trzeba...

Jak sie Aster z TVN nie moze dogadac, to niech w koncu poprawia cyfrowke i umozliwiaja wybor kanalow.

Kiedy w Polsce bedzie multiplex DVB-T? W Anglii bylo tak fajnie....

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.