Skocz do zawartości
IGNORED

Nowa Toyota Yaris

kaszanka7

Rekomendowane odpowiedzi

sambi, 8 Sty 2006, 00:11

>Toyota sama sie wpedzila w kozi róg wypuszczajac AYgo ktore konczy sie wlasnie w okolicach 40000 bo

>ceny maja sie zmienic. A ze Yaris jest teraz niby o klase wyzej to musieli zastosowac taka polityke

>cenowa bo by sie im Aygo nie sprzedawalo. JA tez jezdzilem nowym Yarisem i w zyciu bym sobie go nie

>kupil (no chyba ze tego co nim jezdzi Trulli w reklamie). Dlaczego - ano wlasnie za w pelni

>wypasiona wersje czyli za ok 66000 jest kilka samochodzów do kupienia o klase wyzej.

A kontynuujac temat. To ze bym go sobie nie kupil nie wynika ze to zly samochod - wrecz przeciwnie - to obecnie jeden z najbardziej zaawansowanych malych autek na swiecie. Ktore inne oferuje 9 poduszek powietrznych i 5 gwiazdek w testach zderzeniowych. Musze isc robic obiad...

9 poduszek w takim maleństwie nic nie da. Zostaniesz zgnieciony jak sardynka :-)

"1.3 Yariski znam dobrze - wyprzedzanie to nie strach, podobnie zresztą jak nawet w przypadku CC Sporting 55 KM - tyle tylko, że trzeba umieć jeździć - a nie wyprzedzać na V-tce przy 2 obr./min ;-)))

"

Ta, powodzenia w wyprzedzaniu autobusu przu 70km/h :-)

2l benzyna to podstawa... a jak kogoś nie stać na paliwo, a stać na auto za 50k to współczuję, że będzie je musiał spłacać przez nastepne 10 lat.

Nowa Yaris to już dość duże auto - nie pamiętam o ile ursła od starej ale niektóre wymiary ją wielkoścą do Skody Fabii podciagają. No i jest mniej babska. Powiem że po namyśle może nawet bym kupił. Ale po pierwsze nie warto kupowac nowych aut ;)

A po drugie i tak nie za tę cenę.

Pomyślał bym raczej o Hyundaiu Getz. Ciekawy jest również Chevrolet Aveo ale w wersji 3 drzwiowej - jeszcze żeby miał wiekszy i oszczędniejszy silnik i większe kółka :)))

Co Ty wiesz o tirówkach - Zyzio?

Ci w limuzynach mają dość miejsca żeby z nimi się zaspokoić w przytulnym wnętrzy limuzyny...

A w takim przerośniętym gokarcie to gdzie, Zyzio, i JAK??? Nie ma rady. Jedyna przyjemność to jak coś zadrży od silnika. Więcej się nie uzyska ;)))

zeszloroczny model 37500zl

ma klime ,poduszki,CD,2l 136KM, 800mil przebiegu

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Co prawda ja też polecałbym tak w ogóle jakąś używkę (to tak od czasu jak zmienilismy w zeszłym roku kupioną jako nową KIA RIO (całkiem fajne autko zresztą w nowej wersji) na rok starszą VECTRĘ 2,5 V6 kombi w beżowej skórce i wogóle full wypas płacąc razem z przeglądem, wymianą rozrządu, pompy wodnej i chłodnicy oleju (2 lata gwarancji na to wszystko) innymi drobnymi naprawami mechaniki, nowymi oponami, hamulcami i ubezpieczeniem na full mniej niż za tą KIę (!!!!!), ale... jeżeli miałbym obstawiać Toyota Yaris czy coś innego z tej klasy to obok Yarisa, który wydaje się całkiem fajny, pomyślałbym poważnie o nowym Fiacie Punto, albo właśnie nowym RIO. Punto ma typową wadę ostatnio wchodzących do sprzedaży małych samochodów - słabowite, a czasami prymitywne podstawowe silniki (nowy Civic przebił tu wszystkich) - we Fiacie jedyny sensowny to dieselek Multijet z tym, że wtedy cena szybuje do góry. Fakt jednak, że auto prezentuje się fantastycznie. Gdyby temat dział sie za pół roku to myślałbym też o nowej Corsie która jest samochodem tożsamym z Punciakiem, ale jest szansa, że będzie miała lepsze silniki bezynowe w podstawowych wersjach. I jeszcze jedno jest dla mnie pewne - Francuzy odpadaja w przedbiegach:)))

Pozdro!

profee - znalazłoby się kilka merytorycznych powodów z zakresu moich doświadczeń zawodowych, a i kilka bezpośrednoo dotyczących tematów samochodowych, ale główny powód to to że tak juz mam :)))

Francuzy nie a Punto tak - to dziwne trochę jest...

A ten nowy Civic to kiedy będzie w salonach, może ktoś wie? Niestety znowu paleta silników dziwaczna - słabowita benzyna 1.4, potem nic i dwa 140 konne 1.8 diesel i benzyna.

Tak jeździłem: jeździ się jak samolotem Do tyłu widoczność tragiczna Z tyłu w zawieszeniu belka zamiast zawieszenia wielowahaczowego , ale prowadzi się bardzo dobrze, silnik 1.8 140 KM - żwawy, całkiem elastyczny, ale też kręci się do ok. 7200 obr/min - na dwójce doszedłem do 110 km/h - to bardzo dobry wynik !, duży bagażnik, niezbyt czytelny prędkościomierz elektroniczny jak dla mnie, obrotomierz też jakoś częściowo przez kierownicę zasłonięty, sama sylwetka na żywcu bardzo mi się podoba Czekam na wersję 3-drzwiową .

a ja widzialam wlasnie tylko wersje 3D, stoi w salonie i mozna sobie co najwyzej dotknac ;-) w sperzedazy jeszcze nie, ale to byl chyba jakis nowy salon i pan sprzedawca tez nie z tych topowych.

mi sie srednio podoba, oczywiscie lepsza od poprzedniej ale jednak jak dla mnie zbyt zestrojona. jak fransuskie rozne, co to sie po pol roku tam opatrza ze i caly splendor i uroda gdzies znikaja. a zreszta, jak malo jest aut ktore po 3 latach dalej ciesza oko:-)

zyzio, czyzbys byl hondomaniakiem??

paulinka....

to co widzialas to byla wersja 5d. Tylne drzwi sa bardzo male, a klamki sa umieszczone (ukryte?) podobnie jak w alfie 156. Ja jestem hondomaniakiem, jezdze nudnym focusem 2, a i tak najbardziej pragne alfa romeo. Caly czas patrze tesknym wzrokiem kiedy mijam alfe 147 i jestem na siebie wsciekly, ze rozum i rozsadek wygral z sercem.

Alfy cudne sa, zgadzam sie! Ale, jak mowi Zyzio, nie wszystko zloto..... znajomi mieli koszmarny przypadek ze 147, dobrze ze wszyscy wyszli cali ale bylo ostro. Z winy auta oczywiscie.

Byc moze to byla 5D Civic, nie przygladalam sie tak bardzo, przyjechalam ogladnac cos innego od hondzi:-)))

Ja tez mam takiech kilka aut, ktore jak widze to az wzdycham tesknie.....

>Z daleka od Toyoty - a juz absolutnie nie zalewac Castrolem. Poczytajcie moje wpisy we

>wczesniejszych wątkach.

>Moja po 58 000 km zaczela palic ponad 1 litr/1000 km - oleju oczywiscie.

Teraz jest wielka akcja zwiazana z tym tematem. Na gwarancji i nawet po gwarancji wymieniane sa bezplatnie bloki silnikow. Tak wiec nie jest tak zle. Zakladam ze pisales o silniku VVTI.

Niektorzy nawet nie wiedza, ze dostali nowy blok :lol:. Przyjezdzaja na przeglad i wyjezdzaja z połową nowego silnika.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.