Skocz do zawartości
IGNORED

przyzwoity wzmacniacz do ~1000zł

serpenz

Rekomendowane odpowiedzi

peperoni, miałem kiedyś PM8000 w domu przez tydzień. Fajny jest, mozna powiedzieć że też znam PM7000 bo to nie problem wyłączyć class A, bez bez tego spokojnie sie obejdę. Myslalem ze oprócz tego co znalazłem w wyszukiwarce jeszcze coś ciekawego się znajdzie.

Co do Creeka to musiałbym poważnie się zastanowić, KOSZMARNIE jest brzydki :) no i nigdy go nie słyszałem

Jezeli mowisz ze mozesz dorzucic ze dwie stowy, to zainteresuj sie CA Azur 340A. Ostatnio slyszalem ze w

podobnej promocji jest model CA Azur 540A. Po prostu kult.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pzdr.

Ukryta Zawartość

>> sarpenz

creek jest koszmarnie brzydki ale koszmarnie dobry w swoim przedziale cenowym.

moja rada - posłuchaj a potem decyduj. jeśli chcesz poczytaj recenzje w prasie fachowej. nie warto się tym sugerować - tak uważam, ale na uwagę zasługuje fakt, że opinie o nim są wyjątkowo zgodne i bardzo pozytywne a CREEK to nie jest firma którą stać na szastanie milionami dolków czy czegokolwiek na łapówki, więc... zachodzi duże prawdopodobieństwo że jest naprawdę dobry.

tak czy inaczej, creek, ca azur, marantz czy yamaha - posłuchaj przed decyzją. inaczej szkoda tego 1000 ;))

twojego własnego ucha i percepcji nie zastąpi żadna rada ani recenzja.

pozdrawiam i życzę udanych łowów

peperoni.

Może nie jestem w tej sytuacji obiektywny, ale dodam że Creek gra właśnie "gładko ale detalicznie, czytelna i plastyczna średnica". Co do basu to dużo zależy od kolumn i pomieszczenia. Do monitorów i małego pomieszczenia będzie idealny. Ten wzmak daje przedsmak tego co można dostać w dużo droższych konstrukcjach. Jedyna wada to nieco ograniczona dynamika przy większych kolumnach, choc jak na ta cene to i tak nie ma na co narzekać. Jeśli potrzebujesz dużej mocy to popatrz z kolei na tego Strussa.

Nie traktuje powaznie ludzi "slyszacych" brzmienie kabli USB...

>> serpenz

w twoim profilu to zbyt wielu ciekawych informacji nie ma.

chciałem zapytać skąd jesteś, bo mogę ci spróbować zorganizować odsłuch ze 2 wzmacniaczy w tej cenie, tylko z opisu "o mnie" który zamieściłeś to wynka, że jesteś strasznie tajemniczy "don pedro carramba"....

strach się bać

peperoni, jestem z bielska-białej. Gdybyś mógł coś w okolicy zorganizować to byłbym wdzięczny!

Misfit, nie chciałem Cię urazić, po prostu napisałem tylko o wyglądzie, zresztą NAD czy proton też wcale do pięknych się nie zaliczają. Nie podważam brzmienia creeka. Przy okazji oczywiście chętnie bym posłuchał. Nie ukrywam że najchętniej kupiłbym sprzęt prosto od jakiegoś forumowicza a nie z allegro.

>Misfit, nie chciałem Cię urazić, po prostu napisałem tylko o wyglądzie, zresztą NAD czy proton też

>wcale do pięknych się nie zaliczają.

Jasna sprawa :) Teraz zobaczyłem że te Twoje kolumny mają 2 głośniki po 20 cm jesli sie nie myle? W takim razie nie wiem czy Creek nie bedzie za słaby do nich, musiałbyś przetestować. Moim zdaniem to za duże kolumny do takiego małego pokoju...

Nie traktuje powaznie ludzi "slyszacych" brzmienie kabli USB...

No to w takim razie, witam krajana :) !!! A u p. Karola w HIFI studio byłes? Tam był jeszcze z tydzień temu MF E11 albo 10, nie pamiętam... Osobiście mam HK 680, zacny wzmak. Polecam. Ebay.de się kłania, obecnie sa tam bodajże trzy sztuki.

Jeśli szukasz PM7000 to własnie pojawił się na Allegro

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>Pawlinda

>Jeśli szukasz PM7000 to własnie pojawił się na Allegro

Zdecydowanie za drogo... Za tyle, to mozna juz dostac tego legendarnego PM... No wiecie ktorego... ;-)

Pozdrawiam,

Lete

>>tani NAD jest be...

>

>Powiem więcej. Tani NAD jest BEE, jak sama nazwa wskazuje.

a kiedys w przedszkolu uczyli ze NAD to jest to a im tanszy tym lepszy (byly to czasy 302 a potem 312) ...

>No to ja stawiam diamenty przeciwko orzechom

No, gdybyś miał te diamenty, to ja bym się założył.... I tak ocena jest subiektywna, wiec nietrudno byloby 'znaleźć' odpowiednie jury ...;-)

Jar1, wyraz twarzy słuchacza często mówi więcej niż jego słowa. Często widziałem, jak rzedną miny właścicieli różnych wzmacniaczy po porównaniu z tą Kodą.

Jar1 ja mam tą Kodę i mogę ją dostarczyć na Żerań. Zorganizujcie jakiegoś Nada 320 czy podobne wzmaki a możemy posłuchac ;)

Najlepiej jakieś cięższe do napędzenia a nie za jasne kolumny i pokażą całą prawdę o wzmakach :)

>Zorganizujcie jakiegoś Nada 320 czy podobne wzmaki a możemy posłuchac ;)

Nie jestem pewnien czy byliby chętni na słuchanie wzmacniaczy z pólki < 1000pln?;-)

Koda 269+kd 233 nieprzerobiona,bez tunningu rozkłada NADa 320BEE na łopatki.Choc i tak to żadna rewelacja.Mysle ze ten Nad jest po prostu kiepski.Dynamiką porównywalny z tanim ampli KD.

Pewnie KD 261 po fachowym tunningu rozłoży na częśći pierwsze tego NADa i inne wymienione wyzej.

Jest to mocny ,neutralny wzmak.Choć składany w Chinach chyba przez dzieci ;-)

Grundig High Fidelity

jar1, 10 Sty 2006, 13:00

>>Zorganizujcie jakiegoś Nada 320 czy podobne wzmaki a możemy posłuchac ;)

>

>Nie jestem pewnien czy byliby chętni na słuchanie wzmacniaczy z pólki < 1000pln?;-)

Co nie przeszkadza im stroić sobie kpin z czegoś, czego nawet nie powąchali.

W takim razie porównajcie tą Kodę z Primare A20. Wyniki mogą być bardzo pouczające.

>Co nie przeszkadza im stroić sobie kpin z czegoś, czego nawet nie powąchali.

McGyver, kpiny, to Ty sobie zacząłes robić stawiając diamenty, których nie masz...:-)

Jar1, tego nie wiesz, więc nie insynuuj.

I żaden tam gainclone ani inne DIY. Może jeszcze zaproponujesz klon Alepha do 1000zł?? Ma być coś, co można kupić w sklepie. Może być tuningowane. Primare A20 słuchaliście, więc czemu nie chcecie z nim porównać?

Te Tannoye sa na moje ucho dosc pasywne i graja przytlumionym dzwiekiem. Kilka porad zatem zupelnie tu nie pasuje (MF) w mojej skromnej opinii.

Trzeba raczej szukac jasnej opcji o sporej dynamice (fuj!). Z braku laku wychodzi mi cos z Denona (fuj!) lub ewentualnie jakis rotel z serii 9xx choc moze cenowo bedzie tu trudno. Takze NAD wydaje mi sie dobrym koniem do obstawienia. Marantz sie rozlezie do reszty, Creek nie da rady kolumnom, MF jest za spokojny podobnie jak yamaha czy CA Azury.

pzdrw

soso

>I żaden tam gainclone ani inne DIY. Może jeszcze zaproponujesz klon Alepha do 1000zł??

A niby to dlaczego nie? Przeciez to jest dobra alternatywa dla kogoś kto chce sobie kupić wzmacniacz do 1000pln.

I jesli ja miałbym wybierać, to napewno w takim przypadku nie poszedłbym w tuningowaną Kodę.

A z czym ja chcę porównywać, to już wybacz, moja sprawa - bo to mój wybór.

Jar1 ok można i z GC. Tylko niech z preampem nie przekroczą 1000 zł. Poza tym aby odsłonić słabości wzmaków na dość ciężkich do napędzenia kolumnach najlepiej ;)

Wyłania się taki oto obraz:

1. Macie Primare A20.

2. Jar1 nie chce z nim porównywać Kody KD261 po tuningu.

3. Jar1 nie ma pojęcia jak gra Koda po tuningu, i nie chce wiedzieć. Odrzuca z góry.

Wnioski każdy może sobie sam wyciągnąć

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.