Skocz do zawartości
IGNORED

Aleph P 1.0 świeżo skończony

Bartek1

Rekomendowane odpowiedzi

Napięcia sa takie jak w schemacie +/- 2V, pewnie zależy od toroida. U mnie chyba było koło 61,5V na wyjsciu stabilizatora i chyba koło 59,5 za ostatnim kond. 1000uF. A to napięcie "A" za piątym zenerem przez 1K i potem do kazdego mosfeta przez 100K, jak w scheamcie.

Pozdr.

Płaskownik jest lakierowany cienka warstwą lakieru a pod mosfetami są podkładki mikowe i mikroskopijna ilość pasty, tak cienka ze nawet nie wychodzi bokami jak się dokreca. Tutaj można sobie na to pozwolić gdyż mosfety praktycznie się nie grzeją.

Co do temperatury to po kilku godzinach grania w zimnym pokoju i mając chłodne ręce można czasem wyczuć lekkie ciepło od spodu obudowy, ale czasem ciężko.

Bartek 1,

pyt co do obudowy

blache i wszystko Ci zakład jakiś robiłczy samdokonywałeś zakupu alu a tylko obróbke zlecałeś?

musze obudowe do GC zrobić a jestem zwolennikiem minimalizmu i pięknych blach (najlepiej szczotkowane)w jednym kolorze,

no i drewno niebardzo mi podchodzi :)

thx Bartek bo właśnie myślę czy dostane gdziś gruby i solidny płąskownik alu na przód, coś jak Ty masz,

ale jak widzę to w markecie tego nei dostane więc raczej mi tlko zakłady pozostają :(

chyba że znasz jakieś źródła (np. sklepy metalowe - mają tam takie coś?)

ja jestem z górnego śląska więc adresów konkretych jakżes z innego rejonu nie podawaj :)

aaa no i wielkie gratulacja, bo wygląda olaboga, jednym słowem, masakrycznie

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.