Skocz do zawartości
IGNORED

Spotkanie w Krakowie - lista obecności

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

Gość rochu

(Konto usunięte)

Myslę że warto posłuchac kolumn Harpi, zwłaszcza że będzie kilka lamp do wyboru.

Jeżeli będzie fajnie, proponuje Harpiom poswięcic osobny odsłuch - np początkiem lipca. O ile oczywiście właściciel firmy nie będzie miał nic przeciwko.

Mam tylko nadzieję że w piątek pomieścimy się ze sprzetem w moim salonie, bo sporą część pomieszczenia zagradzają przeszło 2-metrowe odgrody na Goodmansach : )

I prosze - nie przeraźcie się ich widoku. Wyglad mają straszny że wręcz godny Ruderyka króla Ostrogotów ; )

>Myślisz że taki delikwent jak tak będzie leciał na przełaj z tą chorągiewką to się wzbije w powietrze, jak szybowiec?

konkrety, jak umiejscowiona miałaby być ta chorągiewka?

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Bardzo wszystkim dziekuje za interesujacy wieczor i na goraco kilka uwag.

W zasadzie porownywalismy ze soba dwa wzmacniacze lampowe: modyfikowany Delta Studio na KT 88 wlasnosci tdrozda i rowniez modyfikowanego Music Angela wlasnosci Koobala. Jako zrodlo sluzyl nam Audio Note CD 3. Kolumny to wspomniane wyzej Harpia Acoustics i ponad 40-letnie Goodmansy wlasnosci rocha. Mimo tego ze bardzo lubie i wysoko cenie modyfikowanego Music Angela dla mnie zdecydowanym zwyciezca byla Delta Studio tdrozda. Zwlaszcza z kolumnami Harpia Acoustics i slawnymi monitorami Yamahy NS 690 podlaczonymi na chwile zagralo to fenomenalnie. Byla barwa i byl wykop. Music Angel zagral ponizej swoich mozliwosci. Widac nie posluzyla mu konfiguracja. Goodmansy wciaz czekaja na wstegowy glosnik wysokotonowy wiec ocenic je bedziemy mogli za jakis czas. W pokoju Pawla wreszcie pojawila sie scena choc bas niestety uciekal do kuchni.

Z Tomkiem spotkalismy sie takze prywatnie zeby wymienic doswiadczenia fotograficzne dlatego zdjec sensu stricte nie bedzie. To co wrzucam to jedynie probne foty robione swietnym obiektywem Canona 70-200 f 4.0 z serii L.

post-1457-100001773 1212795577_thumb.jpg

post-1457-100001774 1212795577_thumb.jpg

post-1457-100001775 1212795577_thumb.jpg

Gość rochu

(Konto usunięte)

Dziękuję Wam Wszystkim za wizytę.

Disiaj sporo się działo - 3 a w zasadzie 4 (wliczając NAD-a) wzmacniacze, 2 zestawy głośników + odgrody.

Mnie osobiście najbardziej podobało się zestawienie Harpii z 300B i Music Angelem.

Harpie z triodą chyba się lubia i tyle. To szybki i nasycony, pełny dzwięk.

Z nieciepliwoscią czekam na nowa konstrukcję Harpii o której rozmawialiśmu dzisiaj wieczorem.

Jeszce raz dziekuje włascicielowi fimy za miłą obecność, rozmowy i za Jaromira Nohavice : )

Jestem pod wrażeniem Music Angela Koobala. To rzeczywiście znakomity wzmacniacz.

Dobra robota!

No i kolejny odsłuch u Rocha za nami. Gospodarzu dziękuję bardzo za goscinę!

Oj, dużo tego wszystkiego było i muszę powiedzieć, że chyba trochę na jeden raz za dużo. Rozmów oczywiście nie było końca, ale tutaj wypadałoby sie skupić na muzyce. Bardzo ładnie zaprezentował się PP tdrozda, dynamicznie, z klasą, bez żadnego kłopotu doprowadzając Harpie do rozpaczy. Mistrzem średnicy, barwy bezapelacyjnie MA845. Bardzo ładnie pokazał swoje walory 300B, ale w porównaniu bardzo przeszkadzało jego małe wzmocnienie. Przy okazji jednej z rozmów i jako że na świeżo odsłuchiwałem kilka wzmacniaczy heh... mocno lansowanych w innym znanym forumowym wątku, po głowie kołacze mi się pytanie: za co właściwie klient płaci nierzadko ponad 50 tys., jeśli w zamian dostaje praktycznie tylko ładną obudowę:(

Przechodząc do kolumn to nie wiedziałem dlaczego ogólna prezentacja Harpii bardzo przypominała mi zestawy misfita, dopóki koledzy łopatologicznie nie wytłumaczyli mi że przecież te same ręce je stworzyły:) Mają znakomity szybki, dynamiczny bas, barwę, ogólne zrównoważenie. Niestety nie ma nic za darmo - bas miał tekturowe podbarwienie podkreślone dodatkowo bassrefleksem. Średniotonowemu głośnikowi wyraźnie nie służyły wyższe poziomy dźwięku. I może to wina pomieszczenia w którym je sluchałem, ale mnie najbardziej przeszkadzały braki miotełek, przeszkadzajek przy "plumkającej" muzyce, a do rozpaczy doprowadziło przypadkowe posłuchanie kilku utworów z "Moby 18". Aspirujące do wyższej półki zestawy całkowicie zasłoniły wpadki realizatorskie, a samą Diane przekazały "na okrągło" rodem z budżetowych zestawów. Ciekaw byłbym ich porównania 1:1 np. z Siestami które takie są z zalożenia, nawet z oryginalnymi tweeterami. Po ich wymianie - strach się bać.

Bardzo dziękuję wszystkim za spotkanie, było bardzo miło! Mam nadzieję, że nikogo na smierć nie zagadałem:) Pozdrowienia dla wszystkich za bardzo miły wieczór. Gospodarzu, ukłony. gagacek

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

Gospodarzowi dziekuje za goscine

zona chyba doleciala :)

nie sluchalem za duzo bo jakos zmeczony umysl byl i bardziej mi sie podobala audiofilska atmosfera na tarasie nie w pokoiku odlsuchowym

fajny byl .... D3 nikkona:)

a tak na powaznie ,ciekawa barwa z 300B i goodmansow ( choc mnie czasem denerwowaly pewne dzwieki,brak najwyzszej gory akurat duzo mniej)

moja lampa z goodmansami jakos nie chiala grac ,ale z Yamahami a szczegolnie z harpiami grala b ciekawie ( "Harpia - triode" bardzo ciekawe kolumny )

porownanie music angel -kt88 , no cuz moje zabawki ,wiec troche niezrecznie mi chwalic swoje dziecko

ale uwazam ze Katek zagral poprostu lepiej gora jak by bardziej rozdzielcza i blyszczaca

barwa "czeskiego wokalu" tez ciekawsza ,co do basu to trudno mi mowic bo bassik uciekal do kuchni :)

jeszcze raz pozdrawiam

Gość rochu

(Konto usunięte)

Jeszcze słowo wyjaśnienia.

Zabrakło kabli Zydelka z prozaicznej przyczyny - poczta fatalnie działa bo strajkuje : (

Kable nie dotarły po prostu na czas.

Tak samo z resztą jak zmówione przez mnie wstęgi do Goodmansów.

tdrozd

>/../wiec troche niezrecznie mi chwalic swoje dziecko

E tam... W kategorii PP pierwsza liga!

Trochę sensu poproszę.

• 3 tygodnie później...
Gość rochu

(Konto usunięte)

Serdecznie zapraszam w najbliższą sobotę.

Wreszcie dotarły do mnie kable Zydelka i warto ich posłuchać.

Zwyczajowo mam prośbę o przywiezienie jakiegoś CD, no chyba że słuchamy mojego komputera ; )

Mógłbym przywieźć CECa TL51XR i ewentualnie monobloki Ugody.

Ale potrzebny byłby jakiś preamp; mój na razie nie nadaje się do przewożenia :)

Co wy na to ?

Gość rochu

(Konto usunięte)

Rick, serdecznie zapraszam.

Mam dwa przedwzmacniacze - pre pasywne oraz drugie - konstrukcję opartą na Bride of Zen Passa.

Tak więc kłopotu nie powinno być żadnego.

Wystosujcie specjalne zaproszenie dla trójwymiarowego.

Trochę sensu poproszę.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.