Skocz do zawartości
IGNORED

Spotkanie w Krakowie - lista obecności

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

Witam kolegów !

Ja jeszcze chciałem podziękować Rochowi za legendarną już gościnność ! Zdecydowanie przeważał wątek towarzyski i było bardzo przyjemnie.

A co do sprzętu - powiem dyplomatycznie, że obecna wersja odgród nie zachwyciła, gdyby było więcej góry to kto wie ;-)

Ugoda zagrała bardzo dobrze, lepiej od lampy. Tym razem Yamahy grały a nie puszczały żyletki.

W sumie było mało testów a dużo rozmów.

Pozdrawiam kolegów i do następnego razu !

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

• 2 tygodnie później...
Gość rochu

(Konto usunięte)

Panowie, czy byłaby ochota na małe wakacyjne spotkanie u mnie w najbliższą sobotę (19 lipca - dajmy na to od 17 w górę)?

Właśnie odebrałem przesyłkę z nową wersją DAC-a Pana Andrzeja Stelmacha.

U mnie są dwa DAC-i: CEC DX51 i lampowy Phoenix Lambda.

Może Ktoś z Was dysponuje NOS DAC Petera i przyniósłby go na spotkanie?

Gość rochu

(Konto usunięte)

Dodam jeszcze że dzięki uprzejmości Molibdena mozna będzie także posłuchac wykonanych przez niego dwóch przetworników - a mianowicie NOS DAC na 2xPCM56 oraz NOS DAC na AD1866.

Panowie, przepraszam za OT, ale mam Krakowskie pytanie:

Nie ma ktoś namiarów na Pana z Wieliczki, który nawija transformatory, i urzęduje na giełdzie przy Balickiej? (to nie ten od toroidów)

Trafko 70V, 3-6W, ok. 0,06A potrzebuję.

Rochu,- ja do Rocha chętnie zajadę.

Eee tam, jak najbardziej w sosie, tylko w pospiechu zapomniałem dołączyć uśmieszek. Trenuję wytrzymałość na mnie disco :)))

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

Gagacek-nie denerwuj Disko,bo nie weźmie Pioniera PD 9300 by adamhiend.

Junkers Neckar N 19E,LG GB5237TIFW,Bosch HBN 239E1L,Electrolux ESL 65070R

Całość podłogi deska BalicWood Jesion kl.2.

No pewnie!

Obiecuję że nie będę denerwował właściciela Pioniera PD 9300 by Adamhiend. Do czasu jego zainstalowania, oczywiście.

Trochę sensu poproszę.

Gość rochu

(Konto usunięte)

No i po spotkaniu.

Dzisiaj spotkaliśmy sie może w odchudzonym ale doborowym składzie składzie.

Oprócz czesci odsłuchowej i czysto towarzyskiej, zrobilismy sobie mały wypad nad jezioro na granicy Cholerzyna i Mnikowa.

Gagacek - fajnie sie jechało i nie dam złego słowa powiedziec na temat Twojej jazdy samochodem.

Yancho - dzieki za mozliwośc posłuchania Art Ensemble Of Chicago.

Było mi bardzo miło Was gościć i mam nadzieje na powtórke.

Jako ze tematem podstawowym spotkania był DAC Pana Andrzeja Stelmacha, kilka słów o nim.

Przetwornik jest obecnie samodzielnym urządzeniem, posiadającym wejście optyczne, coax i USB.

W porównaniu z dwoma wczesniej odsłuchiwanymi wersjami widac i słychac na prawdę wielki krok do przodu.

Dzwięk jest zdecydowanie bardziej wyważony tonalnie, klarowny z dobrą rozdzielczością, dynamiczny.

Nie ma już wyostrzeń których doswiadczylismy w trakcie odsłuchów poprzednich wersji DAC-a.

Słucha się go na prawde dobrze.

Moim zdaniem przydałoby się nieco więcej przestrzeni i odrobinę wiecej mikrodetali.

Ciekaw jestem jak DAC zagrałby z analogowym stopniem lampowym.

Generalnie, uważam że jest to udana konstrukcja, która może przynieść wiele przyjemności ze słuchania muzyki.

No, trochę żeśmy się, jasna cholera, zasiedzieli... Najmocniej Was przepraszam, i dzięki.

Rochu, może postaw budzik na sprzęcie? :)

Co do DACa P. Stelmacha, - to w szczegółach zgadzam się z Rochem. Gra dobrze. I podzielam ciekawość: jakżesz by to z lampą na końcu zagrało?

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Panowie w obliczu debilnych żartów gagacka w sąsiednim wątku oświadczam, że rezygnuję z uczestnictwa w spotkaniach w Krakowie. Osobę chętną do organizacji odsłuchu w Ancient Audio proszę o kontakt na PW. Dziękuję i życzę wszystkim wielu udanych spotkań. Pozdrawiam. R.

Disco, zauważyłeś pewnie las wyciągniętych rąk: "ja, ja!" na Twoje hasło o podwiezienie. To nie pierwszy raz i nie drugi. Może tak do jasnej cholery zastanowisz się nad tym, wyważysz swoje dziecinne postępowanie i wyciągniesz wnioski? Bo etykietkę "debilne" spokojnie można gdzie indziej doczepić, ja osobiście preferuję słowo "dziecinne" :(

Trochę sensu poproszę.

Gość rochu

(Konto usunięte)

Panowie, odpuśćmy sobie.

Jest niedziela, słońce świeci. Nie ma co się kłócić.

Co do mnie - jeżeli będzie coś fajnego do posłuchania - zaproszenie na odsłuchy jest jak najbardziej aktualne.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.