Skocz do zawartości
IGNORED

Spotkanie w Krakowie - lista obecności

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

Nie przesadzajmy. Byłem ze sprzętem na odsłuchu dla czterech osób, więc tym bardziej mogę przybyć dla siedmiu. Liczy się przecież jakość, nie ilość ;-)))

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Adam wiedzialem ze na Tobie mozna polegac... Razem z adamhiend'em ktory do mnie dzwonil bedzie nas osmiu - chyba ze ktos jeszcze dojdzie. A Nowmar jest 9:):):)

Już dawno chcialem się wpisać ale właściwie nie mialem problemu którego rozwiązania nie znalazlem na forum lub czasopismach HI-fi czy Audio.Niechcący zauważyłem że mój pokój spełnia chyba wiekszość warunków jakie powinna mieć sala odsluchowa.niech to bedzie moja recenzja.Pokój ma ścianu zplyty pażdzierzowej twardej pomalowanej emulsią/nie wiem jak kolor wplywa na dżwięk/ za nia jest wełna mineralna,pustka powietrzna i ściana zewnętrzna tez z drewna.Sufit z płyt gipsowo-kartonowych ocieplonych welną,na podlodze parkiet dywany.Wśrodku stare meble cieżkie zaslony kwiaty, ksiażki itp.pokoj ma37m2.Nie piszę tego by sie pochwalić ale by zaproponowac go forumowiczom z Krakowa do odsluchu jako rezerwowy gdyby byly problemy z salą na Józefa.Piwo wsklepiku obok po 3zł a Żona chyba tolerancyjna,pokoik znajduje się w domku między Krakowem aTyńcem Sprzęt jaki mam i zainteresowania opisałem w ;o mnie;Mam tylko jedną prośbę czy moge wpaść w srodę posłuchać poprzednio jakos tak bez zaproszenia nie uchodziło. Pozdrowienia

McGyver,

mógłbys powiedzieć, co przywieziesz ze soba? Jaką elektroniką będziemy dysponować, poza sprzętem MG ? Czy są szanse na kolumny do porównania ze sprzętem MG ?

Pluję trzy razy za lewe ramię: przez ostatnie 2 tygodnie 2 razy padło mi ogrzewanie, 1 raz zalało naszą "salę odsłuchową" i raz nie było wody na całej Józefa i częsci Krakowskiej. Od kilku dni wszytsko działa, wiec jest szansa, że spotkanie dojdzie do skutku :)))).

Witam!

Przykro mi bardzo ale z powodu wyjazduza granice nie bede mogl wziac udzialu w tym spotkaniu. Mam nadzieje ze po powrocie za dwa tygodnie bedziecie znowu cos organizowali i wtedy mi sie uda.

Pozdrawiam serdcznie i zycze niesamowitych odsluchow.

Paweł Grabowski

Co przywiozę:

Kolumny Minas Anor (metrowe podłogówki na 2xVifa M18WH plus Morel MDT29)

monobloki lampowe Phase 2709 po tuningu by Rekin

przedwzmacniacz Koda KD233 po tuningu

CD Sony CDP227ESD na 2 x TDA1541A po tuningu

Jako sprzęt towarzyszący mile widziane firmowe podłogówki nie tańsze (w sklepie) niż 3500zł.

Może przydałby się również przyzwoity wzmacniacz tranzystorowy.

Ale bedzie ciekawie...ale bedzie ciekawie...ale bedzie ciekawie:))

Jeszcze niech tylko Gipsy2 wpadnie do Nas...i bedzie sie działo:))...Prawdziwa burza...."uszu":))...

Olek, nie liczyłbym na zjawienie się Gipsiego w tym samym terminie co ja. Dlaczego? Poczytaj:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) od strony 6 do końca. A także to:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) strona 5.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Od ronda Ofiar Katynia ul. Armii Krajowej do Alej Trzech Wieszczów, w prawo w Aleje, prosto aż do Ronda Grzegórzeckiego, na rondzie w lewo w ul. Dietla, prosto do drugich świateł (skrzyżowanie Dietla - Stradom/Krakowska). Od tego skrzyżowania jest już dwa kroki, ale dojazd b. skomplikowany, bo większość uliczek jest jednokierunkowych.

zwolennik łagodności

Po namysle proponuję: z Dietla w prawo w ul. Krakowską, prosto do Placu Wolnica (na nim charakterystyczny ratusz), w lewo w Plac Wolnica, ponownie w lewo w ul. Bożego Ciała, którą prosto do ul. Józefa.

Monarchia jest pod nr. 6, tuż przy skrzyżowaniu z ul. Bożego Ciała (w lewo).

Jasne? :-)

zwolennik łagodności

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Adam cos Ci sie pomylilo...

Wyjasniam. Alejami Trzech Wieszczy po skrecie w prawo z Czrnowiejskiej (przedluzenie Armii Krajowej) nalezy jechac caly czas prosto - najpierw bedzie kino Kijow i Hotel Cracovia potem Jubilat i most na Wisle. Po lewej stronie na moscie bedzie widac Wawel. Nastepnie dojedziesz do Ronda Grunwaldzkiego gdzie musisz skrecic w lewo - tak wiec nie wjezdzaj do tunelu a skrec nieco w prawo i ustaw sie na pasie do skretu w lewo. Pojedziesz mostem Grunwaldzkim beda pierwsze swiatla - jedziesz prosto. Na drugich skrecasz w prawo. To bedzie ul Krakowska. Jozefa jest przecznica po lewej stronie ale uwaga - jest jednokierunkowa. Wjazd wylacznie od Bozego Ciala.

Zeby wjechac w Bozego Ciala nalezy dojechac do Placu Wolnica i skrecic w lewo potem prosto i jeszcze raz w lewo zeby nawrocic. Przejedziesz kolo kosciola potem dalej prosto i wreszcie mozesz skrecic w lewo w Jozefa. Numer 6 jest od strony Bozego Ciala po skrecie po prawej stronie - od Krakowskiej zas po lewej.

panowie pamiętajcie przynieść swoje płyty, żeby nie było to co ostatnio - ja przyniosę trochę mocnijeszego grania i coś spokojniejszego też - może ktoś przyniesie jakąś muzykę symfoniczną ?

i jeszcze jedno - tradycyjnie o 18:00?

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Panowie kto z Was pomoze Lenamowi przeniesc kolumny na odsluch??? Ja niestety nie moge:(:(:( Choc na odsluchu oczywiscie bede. Chyba ze ktos przyniesie sklepowki z przedzialu 3.5 - 4.0 tys PLN.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.