Skocz do zawartości
IGNORED

Spotkanie w Krakowie - lista obecności

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

Gość cybant

(Konto usunięte)

Według mnie zaprogramowali cię tak, ze potrafisz tylko bezwiednie pier**lić i pier**lić, a postronni niechcący zmuszeni są to bezwiednie czytać. Zmień płytę, a jeszcze lepiej wyrzuć ją w koncu przez okno.

Kolega jakiś taki rozdrażniony dzisiaj....chyba za wcześnie wyszedłem i coś straciłem?

Nic nie straciłeś, tylko na mnie tak działa porażająca głupota. Masz rację, luz, szkoda dnia.

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

Kolega jakiś taki rozdrażniony dzisiaj....chyba za wcześnie wyszedłem i coś straciłem?

A tam nie ma się co przejmować u siebie tez polużniłem cybanty :)

Miło że wpadłeś.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Gość cybant

(Konto usunięte)

A tam nie ma się co przejmować u siebie tez polużniłem cybanty :)

Miło że wpadłeś.

O tak poluzowanie cybantów likwiduje konflikty...

Mnie było miło poznać ;)

Gagacek, ale HI`Endu trochę liznąłeś nieprawdaż? :)

Odbyło się kolejne tajne spotkanie, Gruba Krakowska z Grupą Warszawską. Obyło się bez większych incydentów. Przypominam, że wszelkie ustalenia są tajne! :D

Dziękuję za spotkanie, było bardzo miło. Co do plików to podejście do samego testowania było powiedziałbym dość podstawowe i nikt chyba tak do końca nie wiedział co z czym należało by połączyć, żeby to w końcu zagrało. Przekładania było co 5 min., więc nawet nie daliśmy pograć danej konfiguracji tej jednej godzinki, choć to i tak mało. Żałuję, że nie posłuchałem plików pod koniec spotkania, gdzie konfiguracja w końcu zaczęła grać i nie jest to sprawa prądu, ale zestawienia elementów. Ja niestety, może za mało się udzielałem, ale to w końcu zabawa, a jak się nie przewrócisz to się nie nauczysz.

Dziękuję serdecznie gospodarzowi za miłe rozmowy, była to w końcu jedna z osób, która wytłumaczyła mi co to jest system NAIM`a i dlaczego to przeważnie u ludzi nie gra. A u Rocha grało na piętrze. Więc nie zastanawiając się z Discomaniac`iem poszliśmy z moim TC-K730ES na górę i zaczęliśmy słuchać. Mimo problemów z rozdzielczością grało to bardzo miło i przyjemnie.

Był to mój najlepszy wyjazd, szczególnie mowa o podróży i pewnym Wietnamczyku bez papierów (podobno komuch, ale ja tam się nie znam :)). Tomek, co złego to nie my :D Dziękuję towarzyszom podróży za tak owocne rozmowy podczas jazdy, które zmieniły mój pogląd na oblicza polityki :)

Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie...

Marcin.

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Gość rochu

(Konto usunięte)

Coś musze jeszcze dodać.

Brawa dla Piopio - za to, że przyjechał i sie nie poddawał.

Naprawdę doceniam jego determinację i wytrwałość.

Dziękuję za to i pozdrawiam ciepło.

Gość cybant

(Konto usunięte)

Coś musze jeszcze dodać.

Brawa dla Piopio - za to, że przyjechał i sie nie poddawał.

Naprawdę doceniam jego determinację i wytrwałość.

Dziękuję za to i pozdrawiam ciepło.

Powiem więcej ...gość ma naprawdę cojones.

Po tej całej nagonce chylę czoła.

Dźwiękowo też :)

Gość jamówię

(Konto usunięte)

No to brawo dla Piopio

Bardzo mnie zaciekawiła teoria rocha na temat grania Naim,rochu opisz pls jakie ludzie popełniają błędy konfigurując ten system. Naim to firma legenda,ja ją bardzo cenię i gdybym nie przepadł dla lampy to Naim stałby u mnie w domu.

Pliki skutecznie zabijano na śmierć a szczególnie taki jeden DAC ale one uparte som, odradzały się jak feniks z popiołów za pomocą innego rodzimej produkcji DAC-a za jedyne 40% wartości tamtego kilera plików nie podaję nazwy nim go kolega nie sprzeda :). W tym ostatnim wykonaniu można by napisać że pliki zaczynają schodzić pod strzechy :)

To zagrały Wam chociaż trochę te pliki ? ... a szczególnie taki jeden DAC. A można wiedzieć co to za jeden. Ten rodzimej produkcji DAC to Protagonist ?

Tranzystor to ciemna strona mocy... strzeżcie się jej... I nie dajcie się zwieść, jakoby mocniejsza była... bo jest tylko szybsza... łatwiejsza... a przez to pociągająca tak bardzo... Podczas gdy jasna, lampowa strona trudna jest... cięższa... wyrzeczeń licznych wymaga... ale bać się jej nie musicie... by Twonk

Gość rochu

(Konto usunięte)

jamówię.

Nie ma w tym żadnej filozofii.

Po przesłuchaniu pewnej ilości urządzeń Naima (tych tanich i tych bardzo drogich) doszedłem do wniosku, że podobają mi sie urzadzenia z serii 5i oraz XS ponieważ są one najmniej audiofilskie i grają z zaangażowaniem i własnym charakterem.

Posiadam trzy pełne systemy - dwa XS i jeden 5i.

Naima łączę więc z innym Naimem, nie mieszam urządzeń z innych półek cenowych, używam ( z jednym wyjątkiem dla Reson LSC w systemie 5i) kabli Naima (czyli tak znienawidzonego na AS szaraka i też nielubionego tutaj NACA5) oraz zwykłych sieciówek, które dostarczył producent.

Stosuje sie do tego co zaleca producent, czyli sprzet zawsze pod pradem, separacja kabli sygnałowych i zasilających, listwa zasilająca bez filtracji.

I to by było na tyle.

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Piękne, piękne dzięki za wczoraj.

Ze swej strony serdeczne podziękowania dla Ani i Rocha za gościnę i fantastyczną imprezę;-)

Jak chodzi o wrażenia czysto dźwiękowe, to mój szczery podziw wzbudził DAC McGyvera. Znakomite dźwiękowo urządzenie, które dosłownie wygoniło z systemu Auralica. Serwer Piopio gra istotnie lepiej niż dwa miesiące temu, co dowodzi, że Piotr nie spoczął na laurach i cały czas rozwija i optymalizuje brzmienie całości. Wraz z DAC McGyvera zagrał na poziomie znacznie przewyższającym możliwości odtwarzaczy CD z przedziału cenowego do 10 tys. zł.

Gość cybant

(Konto usunięte)

Ze swej strony serdeczne podziękowania dla Ani i Rocha za gościnę i fantastyczną imprezę;-)

Jak chodzi o wrażenia czysto dźwiękowe, to mój szczery podziw wzbudził DAC McGyvera. Znakomite dźwiękowo urządzenie, które dosłownie wygoniło z systemu Auralica. Serwer Piopio gra istotnie lepiej niż dwa miesiące temu, co dowodzi, że Piotr nie spoczął na laurach i cały czas rozwija i optymalizuje brzmienie całości. Wraz z DAC McGyvera zagrał na poziomie znacznie przewyższającym możliwości odtwarzaczy CD z przedziału cenowego do 10 tys. zł.

Czyli wyszedłem za wcześnie...:)

Mówiłem , ten Auralic nic specjalnego...

Jakie kondensatory i lampki siedzą w DAC-u McGyvera ?

Tranzystor to ciemna strona mocy... strzeżcie się jej... I nie dajcie się zwieść, jakoby mocniejsza była... bo jest tylko szybsza... łatwiejsza... a przez to pociągająca tak bardzo... Podczas gdy jasna, lampowa strona trudna jest... cięższa... wyrzeczeń licznych wymaga... ale bać się jej nie musicie... by Twonk

Czyli wyszedłem za wcześnie...:)

No cóż na koniec grało Reimyo i kolumny od SA o wyższej efektywności ogólne granie przyzwoite poza basem z TL.

Już wcześniej pisałem 20Wat w klasie A z Accuphase to trochę mało.

Piotr nie spoczął na laurach i cały czas rozwija i optymalizuje brzmienie całości. Wraz z DAC McGyvera zagrał na poziomie znacznie przewyższającym możliwości odtwarzaczy CD z przedziału cenowego do 10 tys. zł.

Napisz na jakich kablach to chodziło to nas plikowcy za tę "taniochę" zabija na śmierć :D

Dzięki Rochowi za spotkanie i innym za poznanie się w rzeczywistości

Tylko proszę jeszcze Gagacka niech chłopina się na mnie nie złości

Proszę go ogromnie jeszcze raz aby nade mną się szczerze zmiłował

Bo od naszego ostatniego spotkania skurczybyk mocno przypakował)

Ja też Ciebie serdecznie pozdrawiam. No dobra, wystarczy tych czułości, zmiatam na siłownię.

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

Gość cybant

(Konto usunięte)

Ja też Ciebie serdecznie pozdrawiam. Więcej innym razem, zmiatam na siłownię.

Jak ja Was kocham.....obojgu...:)))

Podpis.

Trianglecybantus...

No cóż na koniec grało Reimyo i kolumny od SA o wyższej efektywności ogólne granie przyzwoite poza basem z TL.

Już wcześniej pisałem 20Wat w klasie A z Accuphase to trochę mało.

Napisz na jakich kablach to chodziło to nas plikowcy za tę "taniochę" zabija na śmierć :D

No bo zmuliło mnie....;)

A poważnie ,"Tatę "musiałem dostarczyć do domu...

A poważnie ,"Tatę "musiałem dostarczyć do domu...

Dobra, dobra; jak cena podpinanych kabli doszła do miliona to zabrałeś Tatę Disco i uciekłeś ;)

Ale granie z plików to teraz już po prostu taniocha :)

Gość cybant

(Konto usunięte)

Dobra, dobra; jak cena podpinanych kabli doszła do miliona to zabrałeś Tatę Disco i uciekłeś ;)

Ale granie z plików to teraz już po prostu taniocha :)

;)))

Żeby nie było OT ...dla mnie najlepszy dziwięk , średni pokój czyli monitory Studio 16 Hz , Naim ....i magnetofon;)

;)))

Żeby nie było OT ...dla mnie najlepszy dziwięk , średni pokój czyli monitory Studio 16 Hz , Naim ....i magnetofon;)

Słuchałem kolumn Studio 16Hertz u Rocha w jeszcze lepszych konfiguracjach , grało to pełna piersią tak że powinieneś częściej zaglądać.

Kurde Rochu zlampizowałeś mnie totalnie a sam przeszedłeś na trany-ładnie to tak? ;)

Gość cybant

(Konto usunięte)

Słuchałem kolumn Studio 16Hertz u Rocha w jeszcze lepszych konfiguracjach , grało to pełna piersią tak że powinieneś częściej zaglądać.

Kurde Rochu zlampizowałeś mnie totalnie a sam przeszedłeś na trany-ładnie to tak? ;)

No to zapraszam do mnie , u mnie lampów od groma;)

Dziękuję Panie i Panowie za miłe spotkanie (osobne nalezą się gospodarzowi). Było owocnie i nawet "ciut" religijnie, w każdym bądź razie, na pewno pouczająco.

Piopio - pliki zagrały znacznie lepiej niż na ostatnim spotkaniu (niepotrzebnie się martwiłeś). DAC auralica - to na pewno nie moja bajka, miał dwie szanse i każdą zmarnował, może są wielbiciele (na pewno są!) takiej prezentacji, lecz ja do nich nie należę.

P.S> Rezerwuję bilet na następne spotkanie (później mogę się nie dopchać do kasy).

Słucham tylko muzyki.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Wielkie podziękowanie dla Gospodarza i wszystkich uczestników. Pokojowe nastawienie grupy warszawskiej bardzo pozytywnie mnie zaskoczyło ;-) Chyba nigdy Kraków z Warszawą nie współistniał w tak przyjaznej atmosferze.

Podzielam zdanie Kolegów że pliki nie spełniły oczekiwań i również podziwiam kolegę Piopio za wytrwałość. W czasie kiedy byłem obecny (czyli mniej więcej do 22.30) na dole w zasadzie żaden klocek nie spełnił oczekiwań. Akustyka salonu okazała się zabójcza zarówno dla monstrualnego Krella jak końcówki mocy wraz z pre Accuphase. DAC Adama (McGyvera) to od jakiegoś czasu klasa sama dla siebie.

Przez ostatnie 3 godziny zająłem strategiczną pozycję i okopałem się na dobre na piętrze. Chciałem w końcu pogadać z Neo bo wiele czasu spędziliśmy na wirtualnych rozmowach. Sony TC-K730ES przez chwilę niedomagał ale szybko uporaliśmy się z problemem i magnetofon zagrał w końcu tak jak powinien. Mam słabość do tego typu urządzeń. Wciąż stoi u mnie w domu Pioneer CT-S820S. Ostatnio przybył mu do towarzystwa inny magnetofon: cyfrowy DAT Sony DTC-59ES który okazał się całkiem sympatycznym urządzeniem. Kiedyś chętnie wezmę go ze sobą.

Wielkie podziękowania ode mnie i od ojca dla kolegi cybanta za życzliwość i wyrozumiałość. Ojciec jest ofiarą współczesnej medycyny. Trwają przygotowania do 5 już operacji. Dziękuję także Neo za intrygującą rozmowę na temat analogu.

Kolego cybant: wystarczyło słowo i mogliśmy zostać dłużej ;-)

Gość rochu

(Konto usunięte)

Cóż, kiedys nalezy powiedzieć sobie - dość.

I przestac szukać.

To co mam, jest wystarczające dla mnie.

Większych ambicji nie mam.

Gość cybant

(Konto usunięte)

Cóż, kiedys nalezy powiedzieć sobie - dość.

I przestac szukać.

To co mam, jest wystarczające dla mnie.

Większych ambicji nie mam.

To pkt .65 .

Zazdraszczam mądrości..;)

I ilości płyt...

Co z tego, że tyle płyt jak wszystkie krzywe :D:D:D

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Bardzo serdecznie dziękuje przesympatycznym gospodarzom za gościnę i mam nadzieje na kolejne tak udane spotkania.

Szkoda, że musieliśmy wyjechać zanim zagrała ta optymalna konfiguracja, ale tak i tak impreza była świetna.

Jeśli chodzi o pliki, to moim zdaniem obroniły się całkiem sprawnie.

W konfiguracji z dzielonym Accu server Piopio + Auralic zagrał jak dla mnie lepiej niż transport CD + Auralic. Dzwięk z plików był gładszy i miał lepiej kontrolowany bas (aczkolwiek problemy z basem mogły tez wynikać ze zbyt niskiej mocy końcówki w stosunku to wymagań rochowych kolumn)

Natomiast porównanie z CDP Reymo było mocno utrudnione ze względu na problemy z wyrównaniem poziomów głośności Reymo i Auralica (Reymo był dobre kilka dB głośniejszy). Niemniej jednak uważam, ze i z tej konfrontacji pliki wyszły obronna ręką, szczególnie biorąc pod uwage, że Reymo był 3 droższy niż cały sprzęt, jaki Piopio ze soba przywiózł ;) Kolejna ciekawostka to fakt, że przez cały czas sprzet "plikowy" był zasilany komputerowymi sieciówkami wpiętymi do listwy z castoramy... Wspominam o tym dlatego, ze w narastającym z każdą godziną kłębowisku pytonów i anakond systematycznie donoszonych z parkingu przez Arka i Starego, wiele osób mogło tego po prostu nie zauważyć.

Ale żeby nie było tak różowo, to mam tez pewne uwagi krytyczne do Piopio, a właściwe jedną. Moim zdaniem największą bolączką prezentacji plików na tym spotkaniu było to, że często nie wiedzieliśmy jakiej właściwie wersji nagrania słuchamy, ponieważ opisy plików nie zawierały takiej informacji. Dochodziło więc sytuacji, ze z płyty puszczano remaster, a z plików wersję oryginalną (Doors - LAwoman) lub vice versa, co czyniło takie porównania zupełnie niemiarodajnymi. Tak więc moja sugestia dla Piopio jest taka, żeby porządnie skatalogował swoje zbiory plików i wyeliminował z prezentacji te, których pochodzenie jest niejasne. Wiarygodność porównań bardzo dzięki temu wzrośnie.

Na gorąco to tyle z mojej strony. Pozdrawiam wszytskich uczestników spotkania, miło było Was spotkać na żywo.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.