Skocz do zawartości
IGNORED

Gdzie kupić półki na płyty winylowe

pszufe

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam następujący problem - jestem szcześliwym posiadaczem sporej kolekcji winyli, która w dodatku ciągle rośnie, poważnym problemem stało się poukładanie tych płyt - obecnie odnalezienie płyty zajmuje mi około 30 minut.

Czy ktoś z Państwa spotkał w jakimś sklepie w półki, które by nadawały sie do przechowywania płyt LP

(dużo poprzecznych przegródek - krótkie półki, duża wytrzymałość na obciążenie, wysokość i głębokość 34cm).

Jak Państwo rozwiązują problem przechowywania sporej kolekcji?

Z uszanowaniem,

P.

Jezeli to duza kolekcja to Ikea ma sporo szaf po wymiar plyt. U mnie taki Expedit 185x185 miesci trzon kolekcji. Dla pewnosci poziome polki zostaly wzmocnione przez przykrecenie stalowymi katownikami do sciany. Bez scisku zmiescisz po sto plyt w przegrodce w calym regale jakies 2,5 tys plyt. Jest tez z tej serii regal mniejszy jak i inne.

Mnie zalezy na tym, zeby polki byly krotkie - okolo 20cm - takie przegrodki - bo inaczej nie bede mogl sobie tego poukladac. Moja kolekcja to na razie okolo 500LP, no ale po troszku rosnie. Jesli chodzi o samodzielne polki i katowniki - to raz probowalem, ale chyba nie wyszlo, bo o 2 w nocy obudzil mnie lomot sypiacego tynku i spadajacej plyt, na szczescie straty byly niewielkie ;-)

Pozdr,

P.

Ja mam taką

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Solidny drewany mebel.

Ukryta Zawartość

Ja mam taki

Ukryta Zawartość

ale moja kolekcja jest mała(~100 LP) i po ostatnich moich zakupach sprzętowych ;O)będzie się rozwijała powoli ;o)

Ukryta Zawartość

Bardzo dobrym rozwiązaniem jest ten regał o którym pisze Borek.

Najlepszym, moim zdaniem jest składany regał z "kubików". Robione z MDF, malowane jak sie chce lub nie. Składane dowolnie

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

vanvideo,

gdzie kupil Pan te "kubiki"? - bo to rzeczywiscie praktycznie wyglada....

rozumiem ze nie zawalilo sie jeszcze Panu pod ciezarem plyt ;-)

Pozdr,

P.

P.S.

Serdecznie dziekuje za wszystkie odpowiedzi!

Ja mam taki regal jak na zalaczonej fotce - dobry, bo ma drzwiczki i nie ma problemu, ze male dziecko cos sciagnie. Ale ma swoj minus - nie pomiesci wiecej jak 400 plyt :-(

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Oczywiście, że oszczednościowo. Po cieciu z arkusza zostają pasy sklejki, czy MDF. Tylna scianka musi być usztywniona. Wygląda to tak jak comba gitarowe. Pieknie wyglądaja z dobrej , liściastej sklejki=18 mm potraktowane krawedzie frezem ćwierćwałkiem i tylko lakierowane

• 5 lat później...

Oczywiście, że oszczednościowo. Po cieciu z arkusza zostają pasy sklejki, czy MDF. Tylna scianka musi być usztywniona. Wygląda to tak jak comba gitarowe. Pieknie wyglądaja z dobrej , liściastej sklejki=18 mm potraktowane krawedzie frezem ćwierćwałkiem i tylko lakierowane

jeśli ktoś jest zainteresowany to mogę wykonać dowolną szafke pod analogi lub też pod cały sprzęt audio według waszego projektu.Zajmuje sie zawodowo stolarką więc problemu z tym nie będzie :)

najlepiej u stolarza zamówić na wymiar.

Ja zamówiłem kuferek na winyle,czekam teraz,przed swiętami ma byc gotowy. Wstawie fotkę jakby co.

Atoll IN200 Signature, CD-Primare CD-31, Pioneer PL30LII, preamp Buphono, Kolumny-Tannoy XT8F, Kabel gł.-Tellurium Q Ultra Blue, DAC SMSL SU-9, Streamer Raspberry Pi

• 2 tygodnie później...
  • 11 miesięcy później...

Polecam nowoczesne stojaki na winyle i o super wyglądzie można ze sklepu vinyls-shop.com.

Poniżej link z przekierowaniem:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Polecam nowoczesne stojaki na winyle i o super wyglądzie można ze sklepu vinyls-shop.com.

Poniżej link z przekierowaniem:

Ukryta Zawartość

tania reklama kolego, a ceny jak za coś takiego koszmarne ....

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.