Skocz do zawartości
IGNORED

Złote bezpieczniki

mamz

Rekomendowane odpowiedzi

może jak zabraknie pana ministra Romana to poziom edukacji w szkole się podniesie, bo teraz najważniejsze w szkole są mundurki a nie edukacja,

no ale pan Roman na obecne wpisy nie ma oczwiście wpływu bo forumowicze edukowali się za innego ministra przecież....

zyzio >>>no dobrze to ja.Otóz kupiłem taki bezpiecznik złoty. A nawet dwa.Włozyłem go szeregowo z kablem głosnikowym mysląc że jak go słychać w zasilaniu ,to dopiero bedzie w kablu.A on nic .Nie chciał ani poprawic wysokich a basy miał generalnie w dupie.No to oddałem.Nie chcieli ale przyjeli.Teraz wsadziłem normalny...... w zasilanie .Też nic. Nic nie rozumiem.

muls, 25 Maj 2007, 11:53

>zyzio >>>no dobrze to ja.Otóz kupiłem taki bezpiecznik złoty. A nawet dwa.Włozyłem go szeregowo z

>kablem głosnikowym mysląc że jak go słychać w zasilaniu ,to dopiero bedzie w kablu.A on nic .Nie

>chciał ani poprawic wysokich a basy miał generalnie w dupie.No to oddałem.Nie chcieli ale

>przyjeli.Teraz wsadziłem normalny...... w zasilanie .Też nic. Nic nie rozumiem.

byłeś przez moment jak w filmie z Jamesem Bondem - Człowiek ze złotym bezpiecznikiem....

cholera -to oni już wtedy reklamowali te bezpeczniki????Patrz i doszło do nas .Ta cholerna globalizacja.To wiesz co -jak oni w hameryce to lubia, to cosik w tym musi być.No, ale oni maja wieksze.Ciekawe że dyskusja panelowa i badania nie objęły wielkości bezpieczników.Jak sie maja duże do małych.Musze spytac senicza.

Nawet nie wiecie jak bardzo jesteście w błędzie.

Jeden mały głupi bezpiecznik, no, może czasem dwa i nagle... cud. Rozmach, przestrzeń, poprawnie zdefiniowana scena - wszystko! Sygnał dzięki małemu złotemu pikusiowi cudownie przemienia aluminiowe przewody w kablu zasilającym w nadprzewodniki, cewki w liczniku prostują się z wrażenia i juz nie mówią kuku. Po prostu istna magia. Trudno przecenić zalety takiego rozwiązania, dlatego każde studio jakie widziałem jest po prostu nadziane nimi po uszy niczym jeżozwierz.

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

ale z trzeciej strony to nie mogę doczekac się opini niejakiego kochanka.Który zawsze wie jak coś gra, jesli to w ogóle gra -co chyba nie jest trudne ,a nie może napisać o czymś jak gra, jak to nie gra.Bo to jest trudne.No chyba że to nie ten pułap cenowy?.Jeszce nie ten ...szkoda

zresztą nie czepiałbym sie tych bezpieczników bo co mi tam ,ale za tą cene, i z tym wygladem i z tym wybrzmiewaniem po prostu nie powinny się przepalać.wtedy dopiero byłoby to CÓŚ

Moim zdaniem to taki rarytasik dla kolekcjonera ;). Kiedyś w sklepie zachwalali je jakie te złocone bezpueczniki świetne, że się nie przepalają. Poprosiłem żeby wstawili taki do Jolidy w której poszedł bezpiecznik gdy stała na ekspozycji. I co wtknęli złocone cudo, nie minęło 5 minut i poszedł ;). Dla mnie strata kasy, ale fakt ładnie się prezentuje. Jeszcze za jakimś szkłem zamknąć...

>ale za tą cene, i z tym wygladem i z tym wybrzmiewaniem po prostu nie powinny się przepalać

Polak to oszczędne zwierze, więc może doczekam się i zobaczę u kogoś w końcu taki watowany bezpiecznik:)

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

• 2 lata później...

Czy ktoś porównywał AHP, HiFi Tuning i Furutecha?

A może ten link mądrzy ludzie skomentują?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

W Hifi Choice robili swego czasu pomiary i ślepe odsłuchy na Furutechu i zwykłych bezpiecznikach...hmm..różnica w pomiarach - coś na granicy błędu pomiaru - 0,01 V czy cóś w tym stylu, w ślepym teście nie do odróżnienia też na słuch....

• 2 lata później...
Gość StaryM

(Konto usunięte)

Grube, drogie i pozłacane ze wszystkich stron przewody zasilające, a na koniec prąd przepływa przez cienki drucik wart 10 groszy. Teraz i ten element może być „na poziomie”.

No i to jest sedno sprawy.

Pytanie. Od jakiej wartości reszty sprzętu warto inwestować w złote bezpieczniki?

Sam nie mogłem uwierzyć w te bezpieczniki, ale znajomy zrobił ślepy test. W 3/3 przypadki nie było problemu z odgadnięciem, który bezpiecznik jest włożony. Sam zamówiłem już 6 takich zicherungów do swojego zestawu. A nie uważam się za osobę, któa ma dobry słuch.

Cuda - panie - cuda. Chciałbym mieć taką wiarę i siłę woli, jeśli pechowo dopadnie mnie rak.

Pytanie. Od jakiej wartości reszty sprzętu warto inwestować w złote bezpieczniki?

Od 2799zł.

Ale, zes wykopal... Temat ma piec lat ...

Uważasz, że grały 5 lat temu, a dziś już nie grają?

a uzytkownik na forum nie pisze od dwoch. :D

Może od tego grzebania w bezpiecznikach, był zszedł...?

Gość StaryM

(Konto usunięte)

A może przewrotnie: od jakiego poziomu niezadowolenia z dźwięku, płynącego z własnego sytemu?

No to odkopałem na dobre.

Czyżbyś sugerował, że ci wszyscy posiadacze hajendów ze srebrnymi drutami specjalnymi podstawkami pod kable, cedekami demagnetyzującymi system mogą być niezadowoleni ze swych wypasionych klocków? A fuj! Wstydź się takiej insynuacji.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.