Skocz do zawartości
IGNORED

wzmacniacz do Imagination

fxx

Rekomendowane odpowiedzi

transakcja była wiązana...

do Primare dopłaciłem 3000 ;-)

Classe jest rzadko recenzowany, jest pochlebna recenzja w Audio wersji 151 która w śrdoku wyglada zupełnie tak samo jak 150..

>zildijan jak masz linka do tej recenzji niepochlebnej to podaj..

fxx=> po co sie denerwowac , ja bym pozostał przy własnej opinii. Najwazniejsze ,że tobie sie podoba,

Gratuluje, a porównywałes do jakiego Primare ? Ja przez dluższy czas bawilem sie 30 i mam bardzo dobre wspomnienia ;-)

>gutekbull: porównywałem do A20 mkII a mimo złych opini na forum uwazam że A20 to dobry wzmacniacz (jak napisałem zresztą) wtedy jak go kupowałem przerzuciłem ok 15 róznych wzmaków w cenie ok 4kzł ale to byo 6-7 lat temu) i Primare zdecydowanie wygrał!

z tym że Classe to jednak zupełnie inna bajka! trochę mnie nawet ta róznica zaskoczyła...ale cóż.. człowiek sie uczy całe zycie ;-)

• 3 tygodnie później...

>zildjian jak odsłuchy parasounda? miałeś coś napisać

ja coraz bardziej oczarowany jestem Classe z ZI..

nawet nie odważę się napisac recenzji.. dźwięk płynie i płynie gładko i równocześnie dokładnie.. powiedziałbym nawet analitycznie ale zwykle używane to jest do negatywnego określenia dźwięku..a u mnie precyzja i gładkość..

i dół większy niż się spodziewałem po ZI

Parasound niebawem u mnie zawita. A czego to ja właściwie chcę od tego LFD? W środku część komponentów dość leciwa i może wymiana na nowsze i lepsze coś by dała.

Na Twojego Classe też miałem chrapkę.Czy ta sama osoba z Krakowa ma jeszcze cedeka Classe do sprzedania?

Zaczynam poszukiwania XLO Reference głośnikowego.

skoro mowa o wzmacniaczach do Imagination to warto pokusic się o odsłuch to może być naprwadę to

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

>zildjian

Classe kupiłem poprzez komis Combit z Wrocławia ale przyjechał o mnie ze Stalowej Woli, nie wiem czy mają Cd-ka

jest na pewno Krell cd 250.. ale nie jestem zainteresowany

wiesz czytam z uwagą Twoje posty i myślę że albo jesteś chory na posuniety rodzaj audiofilii ;-) albo rzeczywiście czegoś innego szukasz w dźwięku..

cały czas mam wrażenie że kable to jednak bardzo niewielki szlif systemu a z tego co mogłem się zorientować to chcesz (jak i ja zresztą) przy zachowaniu precyzji ZI dołożyć dołu..

LFD tego pewnie nie ma za dużo ale spróbuj jednak Krella lub Classe.. kable to zawsze półśrodek tak mi sie wydaje..

Fxxx

Pytałem o Classe,bo niedawno było ogłoszenie na Forum o duecie do sprzedania właśnie w Krakowie. Stąd supozycja.

Tak,coś w tym jest z choroby. Nie ma jeszcze na to jednostki - jestem fanem wyciskania maksimum z posiadanych urządzeń (niebawem Primarek dostanie może jeszcze nowsze zasilanie,hi,hi. Problem z miejscem wewnątrz).

LFD bardzo fajnie pracuje z Krewetką,ale już za czasów TagMcLaren pre zaobserwowałem brak w kopie z basu przy cichszym słuchaniu. Ultra 6 już mi się osłuchał swoją raczej ciepłą stroną neutralności i chciałbym spróbować półki wyżej - zdecydowanie XLO.

Krewetka już ma ponad rok.Jeśli nawinie się pomysł jakiegoś tuningu - why not?

Mam też sprawdzoną propozycję wymiany lichych elementów w Zollerze.Ale z tym się wstrzymuję.Na razie?

Grrreg, 23 Mar 2006, 14:48

>zildjian, 23 Mar 2006, 12:49 napisał

>>Mam też sprawdzoną propozycję wymiany lichych elementów w Zollerze.

>

>zildjian, czy mozesz napisać choć kilka szczegółów na ten temat?

Zadzwoń do żródła - Sonus Oliva.

wist, 23 Mar 2006, 15:52

>Grrreg - zanim wymienisz wewnętrzne okablowanie na sonus oliwa spróbuj interkontektu :) - mam ten

>kabelek

W żadnymm wypadku nie myslałem o wymianie wewnętznego Focala na Sonusa. Mnie głośnikowy Sonus nie odpowiada. Chodzi o wymianę cienkich ponoć MKC czy jakiejś podobnie brzmiącej marki.

>zildijan

zgadzam się na pewno okablowania na SO wewnątrz ZI zmieniać nie należy, głośnikowe Sonus Oliwa są dyskusujne... ale i ze zwrotnicą byłbym ostrożny, w końcu Manferd nie bez powodu jednak tak bardzo strzeże tych projektów zwrotnic...

zaciekawiło mnie że XLO Ultra dajesz na dół, zawsze uważałem te kable za bardzo szybkie, jasne i precyzyjne (dla mnie za drogie, niezgodnie z moją filozofią okablowania) i pewnie gdybym je miał dałbym na górę...

fxx, 23 Mar 2006, 17:09

>>zildijan

>zgadzam się na pewno okablowania na SO wewnątrz ZI zmieniać nie należy, głośnikowe Sonus Oliwa są

>dyskusujne... ale i ze zwrotnicą byłbym ostrożny, w końcu Manferd nie bez powodu jednak tak bardzo

>strzeże tych projektów zwrotnic...

ZGADZA SIE,ALE TE PODOBNO CIENIUTKIE ,STAREŃKIE MKC MOŻNA WYMIENIĆ NA LEPSZE.

>

>zaciekawiło mnie że XLO Ultra dajesz na dół, zawsze uważałem te kable za bardzo szybkie, jasne i

>precyzyjne (dla mnie za drogie, niezgodnie z moją filozofią okablowania) i pewnie gdybym je miał

>dałbym na górę...

ULTRA 6 NIE SĄ W ŻADNYM PRZYPADKU JASNE! I TEŻ NIEZBYRT DROGIE - JA DAŁEM KILKA STÓWEK.

NA GÓRZE NIE WYKORZYSTYWAŁYBY POTENCJAŁU TIOXIDÓW.TUTAJ DOSKONALE SPRAWDZA SIĘ AUDIOGRADE.POLECAM. JEST JESZCZE MOŻLIWOŚĆ KUPIENIA ZAPASU,CO NIEBAWEM ZROBIĘ.

zildjian

Czy Audiograde jeszcze istnieje ? Szukam filtra sieciowego do wzm. (do CD mam).

Może jakieś namiary na firmę, jeśli istnieje.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.