Skocz do zawartości
IGNORED

Audioquest type 6.2 czy ktos zna?

maciek1

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Wybaczcie, ze zakładam nowy wątek, ale to ciekawa sytuacja. Czy ktokolwiek zna takiego głosnikowca? Konkretnie 6.2 Nie znalazłem go w oficjalnej ofercie AQ (albo słabo szukałem:)) Wygląd zewnętrzny inny niz "szóstka" - w tekstylnym oplocie, szarawym. Czy w ogóle AQ produkuje jakieś wersje "dwójki"? Pozdrawiam. MAciek

https://www.audiostereo.pl/topic/24003-audioquest-type-62-czy-ktos-zna/

jacch>>> Dzięki! Ale po Twoim zdjeciu sytuacja jak dla mnie wcale nie jest jasniejsza:) Wybacz:))) To co jest na zdjęciu to type 6+ ??? Bo takie "coś" właśnie "wyłaziło z koszulek:)) A na zdjątku jest "gołe":) I do tego ma symbol własnie 6.2. No to o co tutaj chodzi?:)

Z tego co pamiętam wszelkie "szóstki" też chyba były 'gołe"? Oczywiście mogę sie mylic znacznie:)

Type 6.2 to inaczej Type 6 mk II. Nowszy model.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Nie bardzo rozumiem o jakiej "plecionce" mówisz. Jeżeli chodzi ci o tą kolorową "skarpetkę" to kable ze szpuli mogą jej nie mieć.

Podobnie przebiegała ewolucja kabla CV-4. Najpierw był oryginalny CV-4, potem CV-4.1, a teraz jest CV-4.2. Zmiana polegała na zastosowaniu lepszego materiału przewodnika i dodaniu 2 żył do systemu dbs.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

No tak, ale rozumiem, ze i tak mk II nie zmiesciły sie w aktualnej ofercie AQ (brak wzmianki o tym kablu na ich stronie oraz cenniku). Czy zna ktos dokąłdniejsze różnice pomiedzy tymi kablami? Czym nowsze wersje róznią sie od starszych i co z tym oplotem? Ma być czy też nie? A tak na marginesie: jak brzmi. Do tej pory mam type 4+ i wiem, ze to już malutko do VA Mozartów....:))) Ale i tak jak na razie ok...

W TopHIFI opuścili do 65 zł za metr - normalnie po 69zł /m. Wersja 6+ mk2 ma 8 zył (2 x bass i 2x treble) zamiast poprzednich sześciu - identycznie jak w nowym: type 8. To, że 6+ już nie ma na stronie AQ to typowa zagrywka - ma go zastąpić type 8 po prostu ;)

• 5 miesięcy później...

Trochę odświeżyłem,ale mam pytanie:

co to za kabel: Audioquest 8 żyłowy w granatowej koszulce?

Sprzedający mówi,że type 6+,czy może ktoś potwierdzić i jeżeli tak to jak gra w porównaniu do wersji 6 żyłowej w szarej plecionce z białą przeplotką.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.