Skocz do zawartości
IGNORED

Marantz CD17KI czy SA8400 ??

adamgdansk

Rekomendowane odpowiedzi

cześć - powracam z pytaniem

czy sądzicie że jest sens wymiany Marantza CD17KI na Marantza SA8400? W zasadzie jedyna cecha dla jakiej interesuje mnie ten 8400 to SACD - ale nie wiem czy ogólnie poziom brzmienia tego modelu nawet z SACD jest warty takiej wymiany w stosunku do CD17KI - koszt tej wymiany szacuję na ok. 1 tys zł....

help! ;-))

Porownywalem kiedys oba te modele i IMHO wolalem 17KI. Graja bardzo podobnie, jedynie drobna (ale naprawde drobna) przewaga rysuje sie w przypadku odsluchu SACD na 8400. Argumentem przemawiajacym za 17 jest wyglad i budowa (mimo nedznego napedu). 8400 to produkt z nizszej polki, co widac.

pzdr.

a np taki? ;-))

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

czyli wymieniając CD17KI na ten 8400 w zasadzie nie powinienem spodziewać się niczego lepszego (ale i gorszego), a co najwyżej zyskam możliwość wydawania większych pieniędzy na ciut lepiej brzmiące SACD?

A słuchałeś Vincenta S6? Też mnie ciągnie do niego - ale tu tylko HDCD, a nie ma SACD ;-((

Ukryta Zawartość

Generalnie brzmienie 17 i 8400 bedzie na tym samym poziomie. Co do SACD to osobiscie bym juz w ten format nie wchodzil (juz jest chyba po sliwkach ;-) ). Jezeli chcesz cos zmienic to radzilbym odlozyc troche wieksza sume i nabyc jakis player z wyzszej polki niz te Marantze - inaczej bedziesz krecil sie w miejscu. Chinszczyzny nie znam...

pzdr.

Ukryta Zawartość

Słyszałem tego Chińczyka i jest całkiem,całkiem.

Ukryta Zawartość

Grundig High Fidelity

tu masz taniej

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

z SACD lepiej z CD niekoniecznie, a cena 6500pln w AK teraz jest realna (bo 11999pln byla z kosmosu)

CD17KI tez tani nie byl, atwoj jest jeszcze po tunningu Neel

wypozycz - posluchaj kazdemu pasuje co innego;)

no właśnie się zastanawiam - ale...CD17KI swoje latka ma, a jest na niego kupiec.... SA17S1 choć (jak dla mnie) całkiem drogi to nowy i jakaś gwarancja itd.... no i to SACD.... cóź - posłucham ;-))

Ukryta Zawartość

pzdr.

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.