Skocz do zawartości
IGNORED

Radioodtwarzacz i boombox'y

Bertol

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytnko do osób interesujących sie sprzętem car-audio: czy do samochodowego radioodtwarzacza który ma moc wyjściową 4x45W można podłączyć 2 boombox'y po 80W?? Pytam bo mam zamiar kupić taki radioodtwarzacza i nie wiem czy musze jeszcze kupować zwmacniacz. Z góry wielkie dziex i pozdro dla wszystkich ;)

https://www.audiostereo.pl/topic/24417-radioodtwarzacz-i-boomboxy/

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) masz na myśli takie coś ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie te to są 2x1000W a ja mam 2x80W i moje są kupione nie na allegro bo takich tam nie ma tylko w sklepie elektronicznym w moim mieście i te moje boombox'y wyglądają tak:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

buahahahaha 1000w!!chyba sam w to nie wiezysz!!nie bylo tam napisane pmpo??

spokojnie mozesz podlaczyc te swoje boomboxy do radia bez wzmacniacza, nie powinno sie nic spalic, chyba ze bedziesz bardzo glosno gral to mzoe sie uklad scalony przegrzac w radiu i moze przestac grac na jakis czas.

Czego nie bedzie jak podłączyłem do kompa do nawet nieźle daje (bass w szczególności) ale mi chodzi czy te dwa kanały (wyjścia) do których będą podłączone kolumienki nie pujdą z dymem i czy jak radioodtwarzacz ma moc wyjściową 4x45W to jak podlącze te kolumienki do tylko dwuch wejść to zrobi sie moc wyjściowa 2x80W do kolumienek i te 20W co zostają to niech zostaną sobie hehe ;) za odpowiedź dziex z góry ;)

chodzilo mi o to ze zadziala uklad ktory ma za zadanie "ocalic" scalaka przed przegzaniem i przepaleniem. mi pare razy zadzialal:)

ja sego czasu wozilem w bagazniku kolumny..(oj glupi bylem:D) i radio gralo choc ma tylko 27w na kanal(kolumny mialy jakies 60w mocy nominalnej), wiec u ciebie nie powinno sie nic stac. oczywiscie wieksza moc bedziesz mial ze wzmacniaczem..ale nie wiem czy jest sens bawienia sie z instalacja elektryczna.. przewodami sygnalowymi i innymi rzeczami dla takich "kolumienek"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.