Skocz do zawartości
IGNORED

Naprawa głośników Altus 75

aszastra

Rekomendowane odpowiedzi

Witam przystąpiłem po raz pierwszy do naprawy głośnika basowego od tych kolumienek , zrobiłem chyba to mało profesjonalnie.Mam pytanko może by mi ktoś z szanownych grupowiczów dał parę wskazówek jak to zrobić poprawnie.Wymieniłem resor górny po sklejeniu niestety głośnik mi charczy.Moje pytanko jest takie.Czy przed sklejeniem resora górnego cewka musi być odpowiednio umiejscowiona w magnesie ( pomijam luz) chodzi mi o ustawienie wysokości jak to zrobić i jaka ta wysokość powinna być.Pozdrawiam i czekam na jakiekolwiek rady.Mój adres [email protected]

Wymieniałeś sam resor czy całą membrane? Jak ja wymieniałem to można było kupić tylko całe membrany.

Czy przed sklejeniem resora górnego cewka musi być odpowiednio umiejscowiona w magnesie?

-Oś cewki i oś magnesu muszą się pokrywać. Zobacz czy jak dociśniesz membrane (popchnij delikatnie ręką) to czy nic nie ociera. Jesli tak, to chyba będziesz musiał się za to zabrać od nowa.

ustawienie wysokości jak to zrobić i jaka ta wysokość powinna być

-dolny resor musi być w pozycji "neutralnej". To znaczy nie może być schowany ani nie może wystawać. Tak jak się swobodnie ustawi to niech tak zostanie.

Stary moja rada: naucz te głośniki fruwać, szkoda kasy na naprawy. To duże głośniki więc jak nie chcesz żeby fruwały to ewentualnie skrzynki na kwiatki czy cos w tym stylu, bo co tu duzo mówić te kolumny to śmich na sali.

Polecam Tanoyki M2 2 razy mniejsze a 100x lepsze.

Pozdro

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.