Skocz do zawartości
IGNORED

Symasym wzmacniacz

bodopriva

Rekomendowane odpowiedzi

Co sądzicie o takich zasilaczach do symsyma?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To najzwyklejsze zasilacze, cóż tu można o nich myśleć... Działać będą.

Megadeth - A House Divided  🤘SENJUTSU🤘  α  Ω  β  λ  μ  ∅  ½  ²  €  $  π  Ⅵ Ⅵ Ⅵ  TWOYASTARA OF DEATH; TURBO - Blizny [2025]

Uważam że jesli ktos nie potrafi robić zasilacza, to tym bardziej nie powinien robić wzmacniacza... GC panowie GC.

Odświeżam... dzsiaj do środka powedrowaly już końcówki mocy, został mi do zrobienia tyl z gniazdami oraz mocowanie potencjometru oraz wał od gały do potka. W przyszłym tygodniu odpalam.

Trafa po 250V każde , 60mF w zasilaczu i nie trzeba stosować softstartu. Mostki mam 32A.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tomek siedź cicho bo zaraz zjadą Nas znawcy z tekstami że toroidy to dają 200% wydajności i spokojnie taki jeden by na 2 kanały starczył :D

A na poważnie to nawet ... nawet gdyby zakładać że jedno trafo ma 250W, to mamy ok 200W w kolumny + 50W zapasu ... a 50W na 4 tranzystory to zabójstwo, więc spokojnie wystarczy, tym bardziej że faktycznie w peaku trafo da wiecej, więc jak do Ciebie przyjade jużz symasymem, podepne go pod Twoje DrozdACi i odkrece na maxa to raczej nie powinno być problemu z wyjaraniem Twojego Dynaudio :)

>wovo, 25 Lis 2006, 19:31

>Uważam że jesli ktos nie potrafi robić zasilacza, to tym bardziej nie powinien robić wzmacniacza...

Zawsze sądziłem, że to forum jest nie tylko dla super wtajemniczonych. Dzięki forum i przychylności niektórych Kolegów kilka rzeczy udało mi się zrobić. Elektronikiem nie jestem, ale chcę się czegoś nauczyć w tej dziedzinie. Zamiast takiego wpisu może jakieś praktyczne porady i słowo zachęty...

Pozdrawiam

Radiator jest również elementem konstrukcyjnym obudowy w tym wypadku. U mnie podobnie, z tym, że ma 130 mm wysokości.

Megadeth - A House Divided  🤘SENJUTSU🤘  α  Ω  β  λ  μ  ∅  ½  ²  €  $  π  Ⅵ Ⅵ Ⅵ  TWOYASTARA OF DEATH; TURBO - Blizny [2025]

Dokałdnie tak, ale jest nim nie tylko z powodów wizualnych, tylko dlatego, że chce wkręcić symasymowi maxymalnie wielki prąd spoczynkowy, dlatego radiator jest taki duży i jest na zewnatrz, poza tym cały klocek jest wzorowany troszke na NADie S300, mam nadzieje że nie zagra jak NAD, ale przynajmniej troche wyglada :)

Moje radiatory mają 7cm, takie miałem, ale wsatwienei 10cm (bo tyle wysokości ma front) to żaden problem, poprostu przekładam radiatory :)

widzę WOVO że nie jestem jedyny zainspirowany NADem z serii silverline :-)

Ja się troszke bardzie próbuję dostosować do preampa S100, z którym Smyk ma grać w tandemie. Różnica niewielka ale zawsze...

Smyka oczywiście robię jako końcówkę mocy.

Taka obudowa niby nic ale składając ją na stole w kuchni można się naprawde narazić kobiecie.....

Ukryta Zawartość

post-2954-100002685 1170305463_thumb.jpg

post-2954-100002686 1170305461_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Słuchając rozumu....

Wg. mnie w złą strone radiatory. To jużjest chyba tylko design, bo ciepła to to za dobrze odprowadzać nie będzie. Interesuje mnie foni skad wziąłes płyty aluminiowe na góre i dól ?? ja mam z tym olbrzymi problem.

No ja też mam problem ze zdjeciami..... fuck

Radiatory są w tą stronę bo pasują mi do preampa, a co do ciepła....po ponad godzinie grania one są ledwo (i to bardzo ledwo) letnie...

Blache kupowałem w całym arkuszu 2x1 - na szczęście znalazłem jeszcze 4 chętnych kolegów na taką lub podobną obudowę więc jakoś przeżylismy ten wydatek (tym bardziej że kupiliśmy w hurcie). Jeszcze piaskowanie i anodowanie. Będzie gitara (mam doświadczenia z Clona).

Teraz szukam czegoś na front. Chciałbym alu 8mm ale jak nie znajdę to wezmę płaskownik 10mm i zorbie z niego front. Przeraża mnie tylko jego obróbka...

Słuchając rozumu....

to czy sa letnie czy nie zalezy od Ciebie, a podobno czym wiecej prądu wkrecisz symowi tym on lepiej gra. Poza tym ... szkoda marnować takiego radiatorka a grzejniczek w pokoiku to fajna sprawa :) Ja jade z prądem ile wlezie :)

>Foni, fajne drzewko masz za oknem :)

może dziś lepiej...

jeśli wejdą to będzie już fotka z gniazdami, no i terminus ...coś dla Ciebie ;-)

Ukryta Zawartość

post-2954-100002638 1170305527_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Słuchając rozumu....

a ja teraz wam niespodzianke zrobie ... zamienie mojego (nie uruchomionego) symasyma na GC, ale w wersji z BG-N i dual mono. chętni na prv. Co w nim trzeba zrobić ?? załatwic 3 blachy aluminiowe, i wsjo ze sobą połaczyć kablami. No i to GC nie na desce naturalnie. info na prv.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.